Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mar 2014 - Anul XIX, nr. 66 (5575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Surpriză din cer

Ploaie cu fecale, din avion, la Stroieşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Două familii din Stroieşti au reclamat, ieri, la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Suceava că de mai multă vreme gospodăriile le sunt poluate cu materii fecale căzute din cer. Una dintre reclamante, Aurelia Mihoc, ne-a declarat că periodic are neplăcuta surpriză să constate că ferestrele Velux, rufele puse la uscat, folia de pe straturile cu răsad şi maşinile sunt stropite cu fecale. Mai mult, la începutul săptămânii, ne-a povestit femeia cu dezgust, mizerabila „ploaie” a surprins-o în timp ce lucra în grădină. Acelaşi lucru l-au păţit şi cumnatul ei, la câteva case mai încolo, şi alţi câţiva vecini. Soţul Aureliei Mihoc, Vasile Mihoc, de profesie medic veterinar, ne-a declarat că este vorba fără dubiu despre materii fecale şi că acest lucru este în corelaţie cu trecerea avioanelor pe deasupra satului.

 

Şeful APM Suceava: „Dacă se confirmă cele reclamate, este vorba despre o poluare foarte gravă”

La fel cum au arătat şi în reclamaţia făcută la Agenţia pentru Protecţia Mediului, Vasile Mihoc şi cumnatul său, Constantin Mihai, ne-au declarat că în ultimii 2-3 ani proprietăţile lor „sunt stropite în mod periodic, săptămânal, cu materii fecale provenite din deversările pe care le fac avioanele de linie ce traversează ţara noastră de la nord dinspre Ucraina spre partea de sud”.

„Noi locuim în zona centrală a localităţii, pe şoseaua ce leagă localitatea Stroieşti de satul Zahareşti. În mod repetat, casele, curţile, autoturismele şi anexele sunt acoperite cu resturi de materii fecale, iar rufele puse la uscat trebuie de foarte multe ori spălate din nou”, a afirmat dr. Mihoc.

Familiile ale căror gospodării au fost afectate solicită APM să verifice sesizarea lor şi să ia legătura cu autoritatea aeronautică ce se ocupă de reglementarea zborurilor de pe teritoriul României pentru a se lua măsurile ce se impun, de stopare a acestui fenomen. „Este o situaţie care poate părea hilară, însă pentru noi este o problemă foarte serioasă”, mai spun reclamanţii.

Directorul APM Suceava, Vasile Oşanu, ne-a declarat că luni va merge personal la Stroieşti să verifice această sesizare. „Vom lua probe şi, dacă se confirmă cele reclamate, este vorba despre o poluare foarte gravă şi vom lua toate măsurile pentru descoperirea vinovaţilor”, a afirmat şeful APM.

Contactat în legătură cu acest subiect, directorul Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuţa, ne-a declarat că nu este posibil ca fecalele să provină de la avioane. Măriuţa a afirmat că avioanele de linie, care sunt prevăzute cu toalete, nu pot să deverseze fecalele în timpul zborului, iar avioanele mici nu sunt prevăzute cu toalete. Cu toate acestea, o situaţie similară s-a înregistrat în urmă cu câţiva ani la Craiova şi atunci autorităţile au stabilit clar că fecalele au fost deversate din două avioane de linie care au zburat deasupra oraşului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ploaie cu fecale, din avion, la Stroieşti.
 Vizualizări articol: 16743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.58/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 12 voturi
Ploaie cu fecale, din avion, la Stroieşti3.6512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comment trimis de
(22 mar 2014, 13:01:15
Ce aţi vrut să vă dea ruşii bumboane ?Totuşi este de bine,înseamnă că o să aveţi noroc.
Nu staţi cu gurile căscate uitându-vă în sus,că poate cine ştie...
2.   Norocosilor! trimis de
(22 mar 2014, 13:29:52
Ati incercat un bilet la loto?
3.   Ingratilor! trimis de
(22 mar 2014, 13:48:37
Va sunt ingrasate ogoarele gratuit, dar nu va convine? Nerecunoscatorilor!
4.   Ploaie trimis de
(22 mar 2014, 13:53:22
poate fecalele provin din capu unora. am mai auzit-o si pe asta.....ba un avion prabusit , ba kk de sus , bai cercopitecilor ignoranti ....care a-ti fost doar cu caruta si maxi-taxi ....avioanele pastreaza kk pana dupa aterizare si este vidanjat la sol .
5.   Nu e de glumt ! trimis de
(22 mar 2014, 13:57:21
Situatia prezentata este stanjenitoare sa te trezesti cu ploaie de fecale . Nu prea vad cum se poate rezolva aceasta situatie . Este greu sa dovedesti ca avionul x a deversat aceste resturi , deoarece pe ruta respectiva trec mai multe avioane .
6.   Mana cerească trimis de
(22 mar 2014, 14:22:51
Dumnezeu pentru ai hrani pe cei rămași din Stroiești (căci restul erau plecati la muncă în străinatate) le-a facut marea surpriză să le trimită, o hrană gustoasă și hrănitoare, zi de zi, dimineața și seara. Minunea era că hrana avea gustul pe care il dorea cel ce o consuma .
Exodul,cap.XVI,4
6.1  RE: Mana cerească trimis de
(22 mar 2014, 21:19:31
Ba nu este asa stirea,au baut prea mult vodka cu aroma de rum de banane ! Aia cu avionul zic, sau bere?
6.2  RE: Mana cerească trimis de
(23 mar 2014, 00:29:17
A-nceput de ieri să plouă, cu kăkat
Dar azi a stat.
Stroieștenii fug grămadă
La scăldat.
6.3  RE: Mana cerească trimis de
(23 mar 2014, 13:22:34
Să nu zicem şi noi ca păgânii, ca necredincioşii; că nu ne pică nimic din cer, ci mai bine să deschidem ochii sufletului şi să vedem prin lumina adevărului, că de sus ne pică ploaie și rahat la vreme potrivită, căldura, vânturile şi zăpezile. Căci dacă n-ar pica ploaie și rahat, s-ar face ceva? Dacă pică prea multă ploaie se mai face ceva? Dacă nu dă Dumnezeu căldură la timp, ploi, zăpezi şi vânturi potrivite,rahat; toate maşinăriile şi îngrăşămintele chimice pe care le-a inventat omul nu s-ar face nimic. Aşa că de sus ne pică pâinica şi toate bunătăţile, de la Dumnezeu de sus.
Să-i mulţumim pentru toate bunătăţile ce ni le-a dat. Pentru căldura soarelui, pentru apa izvoarelor şi verdeaţa pământului, pentru sănătatea şi pentru aerul pe care-l respirăm,pentru rahat , pentru toate frumuseţile pe care le-am primit în dar de la Tatăl nostru Cel Ceresc. Cei mai mulţi au uitat cu totul şi, în loc de mulţumiri şi recunoştinţă, aleargă rătăciţi şi ca nişte vrăjmaşi ai lui Dumnezeu îndrăznesc să insulte şi să înjure pe Enervatorul de Ciuciava.
7.   Fecalizare trimis de
(23 mar 2014, 07:50:13
Pentru ca romanii sunt mari iubitori de rahat, indiferent de provenienta, asistam la inca un episod de " fecalizare" generala.:)))))
8.   Senzatie trimis de
(23 mar 2014, 07:57:01
Cica avionul era plin cu politicieni romani care au pornit intr-un zbor de fertilizare de primava! Asta e deja inceputul. Sa vezi cit rahat o sa primiti de acum inainte. Si pentru ca se anunta seceta, s-ar putea sa primiti si ceva " lichide" in freza!laughing)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei