Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 mar 2014 - Anul XIX, nr. 48 (5557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Nechifor: Aeroportul „Ştefan cel Mare” va îndeplini toate cerinţele necesare pentru avioanele companiilor low cost şi de linie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat în cursul zilei de ieri că după finalizarea lucrărilor de modernizare, Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea va îndeplini toate cerinţele necesare pentru avioanele companiilor low cost şi de linie. Nechifor a făcut această afirmaţie după ce consilierii judeţeni au votat în cursul zilei de ieri o hotărâre prin care a fost aprobată documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii în cadrul proiectului de modernizare a aerogării Aeroportului „Ştefan cel Mare”. El a arătat că investiţiile în modernizarea aerogării sunt necesare în vederea obţinerii recertificării ca aeroport deschis traficului internaţional şi pentru asigurarea confortului pasagerilor. Şeful administraţiei judeţene a arătat că investiţia presupune reamenajarea spaţiilor existente şi reorganizarea fluxurilor. „Pe lângă programul major de investiţii finanţat din bani europeni, pe lângă ceea ce am făcut anul trecut şi în 2012 din bani de la Consiliul Judeţean, am reuşit să facem eforturile financiare şi logistice astfel încât în lunile octombrie - noiembrie ale acestui an să putem spune că am încheiat lucrările pe aeroport”, a declarat Nechifor.

Trebuie spus că CJ Suceava a aprobat recent achiziţionarea unor echipamente pentru Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea. Potrivit acestei decizii, aeroportul sucevean va fi dotat cu o autospecială pentru prevenirea şi stingerea incendiilor, în valoare de 2,5 milioane de lei, o autoscară pentru pasageri, de 400.000 de lei şi utilaje CARGO în valoare de 100.000 de lei. Banii pentru aceste achiziţii vor fi asiguraţi dintr-un credit de 14 milioane de lei pe care Consiliul Judeţean Suceava urmează să-l contracteze pentru investiţii de interes judeţean. Împrumutul de 14 milioane de lei face parte dintr-o finanţare rambursabilă totală de 20 de milioane de lei, pe o perioadă de 10 ani, diferenţa de şase milioane de lei urmând să fie folosită pentru cofinanţarea proiectului „Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS la Regia Autonomă Aeroportul Ştefan cel Mare Suceava”.

Pe lângă aceste investiţii, Cătălin Nechifor a ţinut să mai precizeze că o companie privată va furniza şi carburant pentru avioanele care vor opera de pe aeroportul sucevean.

„Cred că prin efortul financiar pe care îl facem în prezent, prin banii pe care îi alocăm, vom reuşi să demonstrăm că Suceava va avea un aeroport cu toate cerinţele necesare, astfel încât să poată opera avioane de tip Boeing 737 şi Airbus A320, care sunt cele mai uzuale în acest moment în transportul pe relaţie scurt şi mediu curier”, a mai spus şeful administraţiei judeţene.

La Aeroportul „Ştefan cel Mare” se află în derulare un proiect de modernizare în valoare de aproape 105 milioane de lei, fără TVA.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: Aeroportul „Ştefan cel Mare” va îndeplini toate cerinţele necesare pentru avioanele companiilor low cost şi de linie.
 Vizualizări articol: 3175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Nechifor: Aeroportul „Ştefan cel Mare” va îndeplini toate cerinţele necesare pentru avioanele companiilor low cost şi de linie3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aeroportul Salcea - poarta spre Vest! trimis de
( 1 mar 2014, 14:40:41
Din cauza frigului si a neseriozitatii companiei Blue Air si mai ales a pistei impracticabile, zborurile s-au imputinat si treptat, treptat a scazut numarul pasagerilor, ajungindu-se la anularea totala a zborurilor externe.
Si uite asa Suceava si Botosani au ,,reusit” repede sa se rupa de lumea civilizata, lasind locul Bacaului si Iasului.
Ori ce ar fi, Aeroportul Salcea va fi si va ramine - poarta spre Vest!
Sa speram, ca in cel mai scurt timp, se vor largi soselele, se va moderniza Aeroportul dar si orasul Suceava.
Daca se va intimpla asta, dl Nichifor nu va fi uitat de suceveni pentru binele facut.
Sigur Salcea va fi un punct atractiv in UE si se poate spera ca vor veni investitori si turisti.
2.   Comentariu trimis de
( 1 mar 2014, 15:09:35
Corect ar fi sa mentionam meritul si a lui Flutur ! Flutur ca a initiat proiectul si a obtinut banii UE si Nechifor ca face tot ce e posibil ca el sa se intimple. Daca ei se ataca (cel putin pe fata ) noi cred ca putem sa fim normali si sa-i facem sa incapa amindoi pe aceiasi pagina - cind merita laudati - cind nu, loviti fara mila !
2.1  RE: Comentariu trimis de
( 1 mar 2014, 18:29:01
Corect, dar nu se intampla mereu asta. Modernizarea drumului national Suceava - V. Dornei a fost inceputa de tov. Mirza, dar dl. Flutur a tacut chitic la taierea panglicii. Acolo nu ar fi incaput amandoi in pagina ?
2.2  RE: Comentariu trimis de
( 1 mar 2014, 23:39:58
ai dreptate drumul suceava v.doreni a fost inceput de tovarasul mirza da a si durat constructia lui toata pedioada cat tovarasul marza a fost la conducere... abia cand a venit nenea fluturu au reusit si ei sa-l terminehappy
3.   Aeroport renovat trimis de
( 2 mar 2014, 03:16:02
Ma bucur foarte mult sa aud asta, ma si bucur ca Suceava se afla pe locul 3 in tara la inscrierea copiilor la scoli incepatoare, dupa Bucuresti si Iasi, asta poate inseamna ca Suceava se afla in ascendenta la nivel de natalitate, infrastructura, poate chiar si economic.

Ma bucur foarte mult aceste vesti si acest aeroport va sprijini acesta tranzitie.

Nivelul de trai trebuie sa mai creasca, doar deocamdata ma bucura aceste proiecte noi foarte importante.

Si despre ce au spus altii mai sus, sunt de acord. Suceava ar putea reprezenta direct dovada ca culoarea politica nu ar trebui sa influenteze faptele care trebuie facute pentru viata oamenilor, atat timp cat fiecare este responsabil, putem castiga fiecare. Sprijin genul acesta de politica in care putem face proiecte importante impreuna.
4.   O parere... trimis de
( 3 mar 2014, 11:26:28
Evident ca acest aeroport va contribui la amelioratea situatiei economice in judet prin crearea unor noi locuri de munca si atragerea altor companii dornice sa investeasca, pentru ca acest aeroport va avea un potential enorm de dezvoltare.

Un "bemol", cladirea aeroportului este pur si simplu urata, arata ca o hala de uzina comunista.
Daca totusi vrem cava nou si midern, trebuie refacuta cladirea, care sa prevada si cel putin un tunel mobil pentru imbarcarea si debarcarea pasagerilor.
Sa nu uitam ca SUCEAVA are potential turistic si in sezonul de iarna, cand ninge si este mult mai agreabil sa ne intampinam turistii in conditii bune cand afara ninge.

Sunt niste detalii care conteaza. Sa facem o treaba buna, nu carpeli cum am fost mereu obisnuiti sa improvizam. Sa le demonstram ca suntem gospodari si ambitiosi.

Multumesc!
Cu drag, un Sucevean "exilat" care vine anual in orasul natal.

Paul A.
5.   O parere... trimis de
( 3 mar 2014, 16:52:16
Investitiile la aeroport erau necesare pentru a ramane in cercul national de aerogari.Este de laudat efortul depus de CJ Suceava si de catalin nechifor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei