Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 mar 2014 - Anul XIX, nr. 48 (5557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

La Shopping City

239 de desene ale preşcolarilor, expuse la Concursul „Penelul fermecat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La Shopping City Suceava – City Gallery a avut loc ieri, în prezenţa unui public numeros, format din preşcolari, părinţii acestora, educatori, vernisajul expoziţiei „Universul familiei”, organizat în cadrul Concursului naţional de creaţie plastică pentru preşcolari ,,Penelul fermecat”, ediţia a IX-a, faza zonală.

Concursul „Penelul fermecat” a fost iniţiat, în anul 2005, de Inspectoratul Şcolar Suceava, respectiv de inspectoarea pentru învăţământ preşcolar - profesoara Daniela Răileanu, în parteneriat cu Colegiul Naţional de Artă ,,Ciprian Porumbescu” Suceava, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii ,,Ştefan cel Mare” Suceava, Uniunea Artiştilor Plastici – Filiala Suceava.

Organizatorii acestei ediţii a Concursului „Penelul fermecat”, eveniment consacrat pentru învăţământul preşcolar sucevean, sunt cadrele didactice de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Gulliver’’ Suceava, Grădiniţa cu Program Prelungit ,,1-2-3” Suceava şi Grădiniţa cu Program Normal Ipoteşti.

 

Juriu de specialitate

După cum ne-a spus şi directoarea Grădiniţei cu Program Prelungit ,,Gulliver’’ Suceava (grădiniţă organizatoare), Marcela Matei, „expoziţia reuneşte 239 de lucrări ale preşcolarilor cu vârsta cuprinsă între 4-6 ani, din grupele mijlocii şi mari, din zona Suceava, lucrări realizate într-un limbaj plastic original şi tehnici de lucru diverse. Noi spunem că aceşti copii au prezentat un spectacol de lumină şi culoare, pe placul tuturor”. Juriul concursului a fost format din specialişti: profesoara Camelia Rusu-Sadovei - artist plastic (preşedinta juriului), profesoara Raluca Schipor, de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, şi lector universitar dr. Oana Hrişcă, de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, instituţii partenere în acest proiect, alături de Uniunea Artiştilor Plastici –Filiala Suceava.

 

164 de premii şi 69 de menţiuni

Juriul a acordat 164 de premii şi 69 de menţiuni, pe secţiuni şi pe grupe de vârstă, astfel: 4 ani – secţiunea grafică - 6 premii: un premiu I, două premii II, 3 premii III; secţiunea pictură - 29 de premii: 6 premii I, 9 premii II, 14 premii III şi 19 menţiuni; 5 ani - secţiunea grafică - 10 premii: un premiu de excelenţă, două premii I, 3 premii II, 4 premii III şi o menţiune; secţiunea pictură - 82 premii: un premiu de excelenţă, 30 premii I, 27 premii II, 24 premii III şi 40 de menţiuni; 6 ani – secţiunea grafică - 3 premii: două premii I, un premiu II; secţiunea pictură: 34 premii: un premiu de excelenţă, 18 premii I, 10 premii II, 5 premii III şi 9 menţiuni. Premierea celor mai bune lucrări s-a realizat ieri într-un mod festiv, cu participarea preşcolarilor „pictori”, împreună cu părinţii şi cadrele didactice îndrumătoare, iar emoţiile au fost mari pentru fiecare dintre ei. Expoziţia poate fi vizionată până pe 7 martie, în City Gallery.

Faza judeţeană a concursului „Penelul Fermecat” va avea loc, vineri, 21 martie, la ora 10:00, tot la Shopping City Suceava – City Gallery. Faza naţională a prestigiosului concurs se va desfăşura, vineri, 11 aprilie, la ora 10:00, la Grădiniţa cu Program Prelungit „Gulliver” Suceava, str. Aleea Lalelelor, Nr. 10.

 

Universul familiei, prin ochii celor mici

Directoarea Marcela Matei a explicat că „la faza naţională a concursului vor ajunge preşcolarii care vor câştiga premiul de excelenţă şi premiul I la următoarea fază a concursului, la faza judeţeană. Ne bucurăm şi felicităm colegele – cadrele didactice care au incitat imaginaţia copiilor în a aşterne pe hârtie marele univers al familiei lor, felicităm părinţii, fără de care acest concurs nu ar fi putut avea loc”.

Printre micii artişti i-am întâlnit pe Alessia Cazacu, în vârstă de 5 ani, care a făcut un desen „De Ziua Mamei”, pe Ştefan Buzilă, de la Grădiniţa „Prichindel” Suceava (grupa mare), care a intrat în concurs cu două desene. În unul dintre ele, copilul a desenat „o ieşire în parc cu părinţii”, iar în celălalt „o joacă în zăpadă”. Maria Hriţcu, de la Grădiniţa „Albinuţa”, ne-a spus că a făcut un desen în care şi-au găsit locul „mama, tata şi eu, pentru că nu am frăţiori”. Miruna Gafencu, de la Grădiniţa „Prichindel”, ne-a spus că a desenat familia ei, „mama, eu, fratele meu şi... un căluţ”. „Eu sunt talentată, fac foarte multe desene, lucrez singură, când vreau să colorez”, a ţinut să ne precizeze micuţa pictoriţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 239 de desene ale preşcolarilor, expuse la Concursul „Penelul fermecat”.
 Vizualizări articol: 2590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
239 de desene ale preşcolarilor, expuse la Concursul „Penelul fermecat”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei