Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 mar 2014 - Anul XIX, nr. 48 (5557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

După zece zile

Sancţiuni pentru protestatarii care au blocat Vama Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După zece zile de la protestele stradale care au dus la blocarea temporară a Punctului de Trecere a Frontierei Siret, jandarmii au anunţat că au aplicat o serie de sancţiuni. Motivul oficial pentru care avertismentele şi amenzile au fost date aşa de târziu este acela că a durat până s-a reuşit identificarea tuturor turbulenţilor.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava, au fost aplicate cinci avertismente, unul lui Daniel Macovei, organizator al acţiunii de protest din 18 februarie, dar şi şase amenzi, în valoare de câte 500 de lei fiecare. Persoanele care au fost sancţionate sunt din Rădăuţi-trei,

Suceava-două, Siret, Iaslovăţ, Soloneţu Nou, Satu Mare, Mihăileni şi Dorohoi.

„După expirarea timpului de desfăşurare aprobat pentru această manifestare, jandarmii şi organizatorii acţiunii au solicitat participanţilor să părăsească zona, însă o parte din aceştia nu s-au conformat şi au continuat protestul pe Drumul European E85 până la ora 15.00. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a luat măsuri în conformitate cu prevederile Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava, maiorul Bogdan Cornaci.

Protestul de săptămâna trecută din apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Siret a adunat peste 200 de oameni, atât din judeţul Suceava, cât şi din judeţul Botoşani, nemulțumiți de implementarea ordinului ANAF prin care micul trafic de frontieră a fost practic gâtuit începând cu data de 15 februarie. În timpul acţiunii, oamenii au găsit o modalitate inedită pentru a bloca traficul rutier pe drumul european E85, circulând cu viteză foarte mică, 5 km/h, ori coborând din maşini pe care le-au împins către prima benzinărie, într-un gest simbolic care arăta că benzina şi motorina sunt prea scumpe în România faţă de Ucraina.

Protestatarii sunt indignaţi că nu mai pot trece decât o dată la şapte zile din Ucraina în România, şi nu nelimitat ca până pe 15 februarie, beneficiind de scutirea de la plată a taxelor vamale pentru mărfuri de până la 300 de euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancţiuni pentru protestatarii care au blocat Vama Siret.
 Vizualizări articol: 2833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Sancţiuni pentru protestatarii care au blocat Vama Siret4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei