Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 feb 2014 - Anul XIX, nr. 32 (5541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Management de succes

SC Drumuri şi Poduri SA Suceava s-a salvat miraculos de la un faliment iminent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cele mai multe situaţii, insolvenţa este doar un prim pas către faliment. Puţine societăţi reuşesc să ducă la bun sfârşit planul de reorganizare şi să iasă astfel din chingile dezastrului. SC Drumuri şi Poduri SA Suceava este până acum un exemplu pozitiv în ceea ce priveşte planul de reorganizare. Totul a intrat pe un făgaş normal la această societate din subordinea Consiliului Judeţean Suceava după ce administrator judiciar a fost desemnată firma Multiconsult IPURL Suceava, reprezentată de Ovidiu Călin.

Practic, în ceva mai mult de un an de zile, din datoria de 7 milioane de lei acumulată de SC Drumuri şi Poduri SA Suceava s-a reuşit achitarea a 80% din creanţele stabilite la deschiderea procedurii de insolvenţă.

„Au fost eforturi mari pentru a reuşi să ducem la îndeplinire planul stabilit, dar suntem pe drumul cel bun. Singura nemulţumire este faptul că nu am reuşit să menţinem numărul de 137 de angajaţi şi am fost nevoiţi să facem ajustări de personal până la cifra de 96 de oameni. Totuşi, dacă situaţia va intra pe făgaşul normal, vom lua în calcul creşterea numărului de salariaţi până la 150”, a declarat Eugen Girigan, administratorul special de la SC Drumuri şi Poduri SA Suceava.

 

Eugen Girigan: „Este o reorganizare reuşită”

Revenirea societăţii de drumuri şi poduri pe linia de plutire a putut fi posibilă ca urmare a comenzilor de care a beneficiat în cursul anului 2013. Lucrările au însumat 5,68 milioane de lei, bani care au însemnat un adevărat colac de salvare pentru SC Drumuri şi Poduri SA Suceava.

În acest fel, datoriile totale ale firmei au scăzut semnificativ, până la finele acestei luni fiind achitate creanţe în valoare de 5,58 de milioane de lei dintr-un total de 7 milioane de lei.

Din punct de vedere al clienţilor de la care nu s-au încasat banii datoraţi pentru lucrări, sumele au scăzut de la 3,9 milioane de lei la începutul lui 2013 până la 484.000 de lei la finele anului trecut. Şi în ceea ce priveşte furnizorii pe care SC Drumuri şi Poduri SA Suceava nu i-a plătit, datoriile au scăzut în decurs de un an de zile de la 2,42 de milioane de lei până la 677.000 de lei.

„Este o reorganizare reuşită, şi spun asta doar din prisma datoriilor achitate. Am plătit 80% din debitele restante, iar perspectivele pentru anul 2014 sunt pozitive, ceea ce ne face să privim încrezători viitorul societăţii”, a arătat Eugen Girigan.

 

Venituri de 8,5 milioane de lei, planul pentru 2014

Potrivit administratorului special al SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, pentru ca anul 2014 să se încheie în aceleaşi condiţii financiare ca şi 2013, societatea are nevoie de venituri totale de cel puţin 8,5 milioane de lei.

O parte din această sumă este deja acontată din contractele pe care societatea le derulează cu Consiliul Judeţean Suceava. Pentru modernizarea drumului judeţean 291A Zvoriştea-Zamostea-Siret s-a alocat suma de 1 milion de lei, în timp ce pentru continuarea lucrărilor începute la drumul judeţean 176 Moldoviţa-Argel se vor plăti 2,5 milioane de lei.

De asemenea, pentru modernizarea a trei drumuri judeţene din Salcea, Dumbrăveni şi Drăgoieşti, în conturile SC Drumuri şi Poduri SA vor intra 1,5 milioane de lei.

Practic, mai bine de jumătate din suma estimată pentru anul 2014 este asigurată, urmând ca diferenţa să fie acoperită prin alte lucrări pe care societatea le va subcontracta de la alţi titulari de contracte.

Cu personalul actual şi cu baza de producţie existentă, Eugen Girigan a estimat că societatea poate realiza o producţie anuală totală de 15 milioane de lei, adică aproape dublu faţă de ceea ce şi-au propus reprezentanţii din Adunarea Creditorilor şi administratorul judiciar SC Multiconsult IPURL Suceava.

„Din fericire, utilajele principale şi bazele de producţie sunt intacte, ceea ce ne permite ca în viitor, dacă totul va decurge conform planului de reorganizare, să mai angajăm alte persoane şi să sporim producţia. Sunt aspecte pe care le vom decide cel mai probabil la finele acestui an, după ce vom trage linie în privinţa situaţiei economice a societăţii”, a încheiat Eugen Girigan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SC Drumuri şi Poduri SA Suceava s-a salvat miraculos de la un faliment iminent.
 Vizualizări articol: 2180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
SC Drumuri şi Poduri SA Suceava s-a salvat miraculos de la un faliment iminent3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei