Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 feb 2014 - Anul XIX, nr. 32 (5541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dezolant

Zăpada neagră de pe străzile Sucevei, o cheltuială prea mare pentru a fi îndepărtată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mantia albă de zăpadă a iernii s-a transformat, în Suceava, într-o mantie cenuşie, pe alocuri chiar neagră. Pe marginea străzii, pe trotuare, pe spaţiile verzi, mormane de zăpadă, îmbibate cu antiderapant, oferă trecătorilor un aspect dezolant, murdar, aproape depresiv.

Îndepărtată de pe străzi şi de pe majoritatea trotuarelor, pentru a nu încurca circulaţia auto şi pe cea pietonală, zăpada amestecată cu cantităţi impresionante de nisip şi sare străjuieşte lateralele străzilor, ca o barieră de mizerie.

Dacă nu ar fi fost împrăştiat antiderapant, poate că nu ar fi fost atât de urât amestecul rezultat acum, dar nici că se mai putea circula pe stradă şi pe trotuare, mai ales atunci când sunt perioadele de îngheţ.

Sigur, o soluţie ar fi ridicarea acestor mormane cu utilaje speciale şi transportarea lor în afara oraşului, dar operaţiunea, pe lângă faptul că ar fi una de durată, ar fi şi foarte costisitoare.

„Căratul zăpezii este o problemă delicată, care nu ţine de voinţă, cât de putinţă. O factură pentru căratul zăpezii din oraş se ridică la aproape 10 de miliarde de lei vechi. Nu se pune problema să aplicăm această soluţie la nivelul întregului oraş. Cu problema zăpezii din oraş se confruntă administraţiile locale din întreaga ţară, inclusiv din localităţi care dispun de mult mai mulţi bani decât noi pentru astfel de servicii”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Au fost şi cazuri când s-a dispus ridicarea zăpezii, din zona staţiilor de aşteptare pentru călători, din zona şcolilor şi grădiniţelor, dar cantităţile mari de zăpadă şi costurile aferente ridicării ei împiedică adoptarea acestei soluţii la nivelul întregului oraş.

Drept urmare, cea mai ieftină şi eficientă soluţie rămâne topirea naturală a zăpezii îmbibate cu peste 700 de metri cubi de nisip, dar şi cu resturile minerale din cele aproape 500 de tone de sare împrăştiate de Rosal pe străzile Sucevei numai anul acesta. O parte din suceveni susţin această soluţie, în vreme ce alţii o contestă, considerând că îndepărtarea ei ar trebui să fie o prioritate pentru administraţia locală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zăpada neagră de pe străzile Sucevei, o cheltuială prea mare pentru a fi îndepărtată.
 Vizualizări articol: 1429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 6 voturi
Zăpada neagră de pe străzile Sucevei, o cheltuială prea mare pentru a fi îndepărtată3.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un oras MIZERABIL trimis de
(11 feb 2014, 13:02:00
Daca nu cel mai mizerabil oras din Romania, cu siguranta cea mai mizerabila capitala de judet. Un oras in care curatenia se face o singura data pe an, primavara, cand se aduna sutele de tone de piatra, nisip si sare aruncate 6 luni pe strazi. Un oras in care folosirea solutiilor moderne de dezapezire ( cloruri ) tine de domeniul fantasticului. Un oras plin de caini vagabonzi, ale caror fecale ajung in plamanii nostri. Un oras cu spatii verzi abandonate, cu strazi parca bombardate, cu trotuare si borduri vechi in care ai toate sansele sa-ti rupi picioarele, un oras in care se construieste fara o norma unitara si fara bun simt, un oras in care parcarile riverane sunt "asfaltate " cu balast si nisip. Asta este Suceava anului 2014, asta este Suceava lui Lungu ! O rusine!
2.   Napoleon trimis de
(11 feb 2014, 16:01:55
Votati jigodia de la prlipca in continuare ca sa ceara impozite platite pana la 31martie si sa nu faca nik cu banii. Sucevenii sunt vinovati pt mizeria din oras . Oricine trebuia votat numai balbaitu asta de Lungu nu.
3.   Te inseli trimis de
(11 feb 2014, 16:02:51
curatenia o facem fiecare din noi.in ziua cand pe strazi singura mizerie va fi praful,fiindca nimeni nu va arunca o coaja de samanta ,atunci sa vorbiti.suceava e un ora cu chipul celor ce-o locuiesc,deci arata la fel ca si cei ce o locuiesc !!!
4.   Aceeasi mizerie trimis de
(11 feb 2014, 16:57:46
Poate cineva sa ne explice pe ce se cheltuie taxa de salubrizare , care s-a marit de la 3 lei/luna de persoana la 5 lei, daca orasul este la fel de mizerabil?
5.   Comentariu trimis de
(11 feb 2014, 18:50:11
propun sa scoatem ninjalaii de popi la maturat strazile ca ei beneficiaza de impozitele noastre
5.1  RE: Comentariu trimis de
(11 feb 2014, 19:22:15
prostel, prostelule ce ciulama fara coloana ejti mey securistule.Apropos mey po ☭ rule pe voi la alegeri nu o sa va mai voteze nici rudele cele mai apropiaate.
5.2  RE: Comentariu trimis de
(11 feb 2014, 19:29:38
Rectific cu poputarule.Filtrul ziarului nu permite cuvinte prorno de genu pupuplar. Miscarea asta are deja un handicap pt. ca mai toate siteurile au flitre la combinatii prono si va fi cam greu sa apara in toata splendoarea denumirea miscarea populara.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei