Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 feb 2014 - Anul XIX, nr. 32 (5541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În lipsa deciziei CL Suceava

Aproape 3.500 de elevi şi studenţi nu pot beneficia de reduceri la transportul în comun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După aproape o lună şi jumătate, elevii şi studenţii suceveni nu pot beneficia de abonamente cu preţ redus la transportul în comun, iar lipsa unor decizii clare, la nivelul Consiliului Local Suceava, blochează acordarea acestor facilităţi pentru cel puţin încă o săptămână.

Anul trecut elevii şi studenţii aveau de plătit doar 15 lei, pentru un abonament valabil o lună de zile, pe toate traseele TPL. Acum, în lipsa unor decizii care trebuie luate de către deliberativul sucevean, aproape 3.500 de elevi şi studenţi, care beneficiau anul trecut de o reducere de 50% la achiziţionarea unor abonamente speciale, în valoare de 30 de lei, nu au altă soluţie decât să cumpere abonamente TPL la preţ întreg, de 66 de lei, valabile o lună de zile, ori să circule pe bază de bilet, în valoare de 2 lei pe călătorie.

O decizie care să deblocheze această situaţie păguboasă mai ales pentru cei care au mulţi copii la şcoală şi care trebuie să facă zilnic naveta ar putea fi luată astăzi, când consilierii locali sunt aşteptaţi la o nouă rundă de discuţii pe tema acordării de facilităţi la transportul în comun.

„Sper ca astăzi să se pună de acord consilierii locali în privinţa contractului de finanţare al TPL, pentru a putea fi atribuite facilităţile pentru elevi, studenţi, pensionari şi alte categorii sociale. Directorul TPL va veni cu o serie de situaţii care să ne ofere o imagine mai clară asupra efectelor fiecărei decizii în parte, pentru că sunt mai multe propuneri, din partea grupurilor parlamentare reprezentate în Consiliul Local, dar pentru aplicarea lor trebuie să existe şi susţinerea financiară necesară”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Dacă discuţiile de astăzi nu vor mai fi contradictorii, ca la întâlnirile anterioare, o şedinţă extraordinară de Consiliu Local pe această temă ar putea fi convocată săptămâna viitoare, iar în cel mult două zile de la adoptarea unei hotărâri favorabile, abonamentele speciale pentru elevi şi studenţi ar putea fi scoase la vânzare la ghişeele TPL.

Printre propunerile care trebuie analizate de aleşii locali în privinţa activităţii TPL se numără cea de acordare de abonamente cu reducere de 50% pentru pensionari, reduceri de 50% pentru unul dintre membrii familiilor cu venituri sub 200 de lei pe membru de familie, dar şi o nouă modalitate de subvenţionare a acestor facilităţi, prin acoperirea pierderilor înregistrate de societatea de transport public local, cu bani din bugetul local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 3.500 de elevi şi studenţi nu pot beneficia de reduceri la transportul în comun.
 Vizualizări articol: 1428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 3.500 de elevi şi studenţi nu pot beneficia de reduceri la transportul în comun0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei