Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 feb 2014 - Anul XIX, nr. 32 (5541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Căutări

Jurnalist originar din Câmpulung Moldovenesc, dispărut într-un accident aviatic în Statele Unite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Jurnalistul Andrei Postelnicu, cetățean englez, originar din Câmpulung Moldovenesc, în vârstă de 37 de ani, a fost dat dispărut vineri, 7 februarie, după un accident de avion produs în SUA. După două zile de căutări nu au putut fi găsite locul exact al accidentului și nici indicii concrete despre aeronavă și ocupantul său.

 

Căutări minuţioase în SUA

Potrivit wptv.com, care citează afirmațiile lui William Snyder, şeriful din Martin County, Florida, Andrei Postelnicu era singurul ocupant al unui avion Piper PA-28 și a decolat vineri seară dinspre Marathon spre Vero Beach, în Florida. A fost auzit ultima oară prin radio, solicitând instrucțiuni, și apoi, cred autoritățile, avionul s-a prăbușit în apă. Trecătorii au găsit ulterior pe plajă un rucsac și un bocanc, despre care se crede că aparțin pilotului dispărut, dar acestea păreau aduse de valuri, ceea ce a făcut greu de localizat accidentul în teren doar pe baza acestor indicii sumare.

Autoritățile au organizat o căutare minuțioasă pe uscat timp de două zile și, începând de duminică, se încearcă localizarea eventualei epave în ocean prin scanare sonică. Nu există nici un indiciu cert în prezent despre soarta pilotului de 37 de ani. Biroul şerifului din Martin County a cerut populației care ajunge pe plajă să raporteze imediat dacă întâlneşte posibile resturi ale avionului aduse de apă la mal.

 

Avea licenţă de pilot din 2010

Andrei Postelnicu a obținut licența de pilot în 2010, în Franța, cu instructori specializați inclusiv în zboruri nocturne. Potrivit informațiilor publicate de instructorii săi pe un site cu povești de succes din experiența lor profesională, Andrei și-a dorit să zboare încă de la vârsta de 11 ani. A avut dificultăți în a-și împlini visul din cauza unor probleme din naștere la mâna dreaptă, dar instructorii spun că Andrei Postelnicu a demonstrat că ”nu va permite unei dizabilități să-l oprească de la a face orice”. A trecut toate testele de aptitudini și de atunci a pilotat fără probleme de multe ori. 

 

Unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști contemporani originari din Bucovina

Andrei Postelnicu este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști contemporani originari din Bucovina. Născut la Câmpulung Moldovenesc, a locuit apoi în Constanța, a devenit cetățean englez și a lucrat ca jurnalist specializat pe economie la publicații prestigioase din lume. A lucrat pentru Financial Times între 2000 și 2006 și pentru Bloomberg între 2006 și 2007. A fost editorialist la Evenimentul Zilei și la Capital, dar și corespondent în SUA al postului Realitatea TV. A fost consultant al politicianului Mircea Geoană și pentru scurt timp a lucrat și în TVR.

Este cunoscut și pentru opiniile tăioase despre factorii de decizie din societatea românească.

Într-un interviu acordat în 2011 pentru paginademedia.ro, Andrei Postelnicu a spus: ”Experienţa anterioară mi-a arătat că în universul persoanelor care ocupă funcţii de conducere oamenii se împart în două categorii: cei care creează probleme, şi cei care le rezolvă”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jurnalist originar din Câmpulung Moldovenesc, dispărut într-un accident aviatic în Statele Unite.
 Vizualizări articol: 2271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Jurnalist originar din Câmpulung Moldovenesc, dispărut într-un accident aviatic în Statele Unite5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei