Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 feb 2014 - Anul XIX, nr. 32 (5541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţionare

Luhan: „Studenții români din Marea Britanie se tem că vor fi exmatriculați sau chiar expulzați”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PDL, suceveanul Petru Luhan, solicită autorităţilor române să se deplaseze de urgenţă la Londra pentru a găsi o soluție la abuzurile împotriva românilor din Anglia. Luhan a arătat că în cursul săptămânii trecute a efectuat o vizită la Londra pentru a veni în sprijinul miilor de studenți români afectați de sistarea împrumuturilor de studii și de întreținere. În cadrul acestei deplasări, Petru Luhan a vizitat două colegii londoneze, acolo unde a ascultat problemele a sute de studenți. Europarlamentarul PDL a ţinut să precizeze că deşi avea planificate și aprobate vizite în alte două campusuri, conducerile acestora au interzis în ultimul moment vizita și au refuzat orice dialog.

“Sunt îngrozit de discriminarea studenților români de la colegiile britanice. Sunt victime ale retoricii antiromânești, se tem că vor fi exmatriculați sau chiar expulzați. Sunt discriminați din momentul în care spun că sunt români și sunt defavorizați chiar și când încearcă să-și găsească un loc de muncă", a spus Petru Luhan.

El a atras atenția asupra faptului că, pentru a putea beneficia de împrumutul de întreținere, studenții români au trecut printr-un proces de verificare a eligibilității și a rezidenței. “Cum e posibil ca cererile lor să fie aprobate în urmă cu 1-2 ani și acum să fie somați să aducă dovezi suplimentare? Modul în care autoritățile britanice au schimbat regulile odată cu expirarea restricțiilor pentru români este absurd, imoral și împotriva valorilor europene”, a mai adăugat europarlamentarul PDL.

Petru Luhan a explicat că deși cei mai mulți studenți au depus deja actele suplimentare solicitate, împrumuturile sunt în continuare sistate, iar conturile bancare le-au fost blocate. Luhan a subliniat că mai grav este faptul că, în practică, suspendarea îi afectează doar pe studenții români și bulgari, ceea ce reprezintă un semn clar de discriminare.

Luhan a arătat că în urma discuţiilor avute cu studenţii români va sesiza Comisia Europeană în privința sistării creditelor pentru studenții români, solicitând declanșarea procedurii de infringement împotriva Marii Britanii. De asemenea, el a declarat că pregătește o scrisoare adresată premierului britanic, David Cameron, și ministrului universităților, David Willets, solicitându-le deblocarea urgentă a creditelor pentru studenții români. Nu în ultimul rând, Luhan îi solicită ministrului Afacerilor Externe din România, Titus Corlățean, să meargă de urgență la Londra pentru a dezamorsa “criza anti-românească”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan: „Studenții români din Marea Britanie se tem că vor fi exmatriculați sau chiar expulzați”.
 Vizualizări articol: 2286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Luhan: „Studenții români din Marea Britanie se tem că vor fi exmatriculați sau chiar expulzați”4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.    trimis de
(11 feb 2014, 12:35:42
delete... this!
2.   Acesta-i adevărul trimis de
(11 feb 2014, 13:20:16
Acum se adeveresc afirmaţiile prinţului Charles ca făcând parte din arborele genealogic al lui Dracula.Wild Carpathia a ţinut prea puţin,s-au uitat toate călătoriile şi contactele cu lumea mult îndrăgită al urmaşului tronului Regatului Unit.
Ar fi de dorit să se facă ceva pentru românii de acolo,cred că multe ni se trag de la o "pătură socială"mai bronzată ,de care a avut parte publicitară presa din insulă.
3.   Verificati informatia trimis de
(11 feb 2014, 15:10:26
Domnule Luhan înainte sa strigați discriminare va rog informativa de ce autoritățile britanice au sistat fondurile pentru studenți romani . Fondurile au fost sistate câteva luni înainte de ridicarea restrictiilor datorită faptului ca multe cereri au fost fraude . Verificați forumurile si anunțuri de pe siturile românești din marea britanie in care erau anumiti indivizi ce facilitau aceste fonduri in urma unor comisioane . S-au descoperit persoane care nu terminase nici clasa 8-a si beneficiau de aceste fonduri mințind in aplicația de suport financiar. s-a dovedit ca in proporție de 70% din fondurile alocate au fost fraude .din acest motiv au fost sistate toate fondurile studenților romani si li S-au cerut acte doveditoare in urma celor declarate . as aprecia daca aceasta campanie ar începe prin eliminarea unor romani oportuniști care ne creează o imagine proasta in străinătate !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei