Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 feb 2014 - Anul XIX, nr. 24 (5533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Bilanţ

Salvatorii ISU Suceava au intervenit la peste 4.700 de situaţii de urgenţă în 2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava au prezentat vineri, în sala „Ştefan cel Mare” a Palatului Administrativ, bilanţul activităţii desfăşurate pe anul 2013.

Potrivit statisticilor, în cursul anului trecut salvatorii ISU au intervenit în 4.702 situaţii de urgenţă (în medie aproape 13 pe zi), din care cele mai multe cazuri de urgenţă asistate de SMURD (2.945), incendii (472) şi incendii de vegetaţie uscată (180).

 

93 de victime în urma incendiilor

În urma incendiilor izbucnite în cursul anului trecut s-au înregistrat 93 de victime (36 de decedaţi, 57 de răniţi) şi pagube în valoare aproximativă de 10 milioane de lei.

La acest capitol, cele mai semnificative incendii au fost cele la fondul forestier (în mai, la Dornişoara, când au fost afectate 43 de hectare pe raza judeţului Suceava şi 7 hectare în judeţul Bistriţa-Năsăud, şi în august, la fondul forestier de pe raza localităţii Gura Haitii, comuna Şaru Dornei - 18 hectare de litieră, coronament şi doborâturi, şi de pe masivul Muncei Lovrinzi, la aproximativ 20 de kilometri de comuna Cârlibaba, pe Valea Ţibăului, când au ars resturi de exploatare forestieră, doborâturi şi vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 4,5 hectare în judeţul Suceava şi 0,5 hectare în judeţul Maramureş), dar şi incendiul de la depozitul de maculatură al SC Ambro (din 9 mai 2013), când au ars circa 24.000 de metri cubi de baxuri de maculatură, stivuite pe o înălţime de aproximativ 3 metri, pe o suprafaţă de aproximativ 10.500 de metri pătraţi.

 

Pagubele în urma fenomenelor hidrometeorologice: aproximativ 42.150.000 de lei

Potrivit raporturilor ISU şi CJSU, în 2013 în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase s-au produs pagube în valoare estimativă de 42.150.000 de lei.

În mai 2013, de exemplu, au fost inundate pe raza oraşului Liteni 98 de gospodării (din care 18 locuinţe), curţi, grădini, beciuri, fântâni, poduri, podeţe, şanţuri, respectiv drumuri comunale şi judeţene.

La nivelul judeţului, în total au fost afectate 34 de locuinţe, 1,65 de kilometri de drumuri naţionale, 57,7 kilometri de drumuri judeţene, 236,21 km de drumuri comunale, 124 de străzi, 161 de poduri, podeţe şi punţi, precum şi 3.909,78 de hectare de teren agricol, păşuni şi fâneţe.

 

Ianuarie-martie 2013. Drumuri blocate, oameni izolaţi, decese prin hipotermie

Temperaturi foarte scăzute s-au înregistrat şi în primul trimestru al anului trecut, când  s-au înregistrat două decese prin hipotermie generalizată.

„În perioada ianuarie-martie 2013 s-au înregistrat blocaje pe 18 tronsoane de căi de comunicaţii rutiere din judeţ, din care opt tronsoane de drum naţional au fost închise sau restricţionate până la 24 de ore, zece drumuri judeţene au fost închise pentru intervale de timp de la opt până la 72 de ore”, se arată în raportul CJSU, precizându-se că s-a evitat astfel punerea în pericol a vieţii oamenilor care ar fi putut rămâne blocaţi pe sectoarele respective.

Autoritățile au intervenit la 13 misiuni de căutare-salvare a persoanelor rămase înzăpezite, deblocând 42 de autovehicule şi evacuând 212 persoane pe DN 2H, DN 17, DN 2, DN 2E, DN 2H, DN 2K ş.a.

Din cauza vremii, se mai arată în raportul CJSU, s-au produs șapte deranjamente la sistemul de alimentare cu energie electrică care au afectat reţele de medie tensiune şi un număr mare de consumatori. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salvatorii ISU Suceava au intervenit la peste 4.700 de situaţii de urgenţă în 2013.
 Vizualizări articol: 1622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Salvatorii ISU Suceava au intervenit la peste 4.700 de situaţii de urgenţă în 20135.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei