Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 feb 2014 - Anul XIX, nr. 24 (5533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rechizitoriu

Primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean (54 de ani), a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, au anunţat vineri reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Olărean a fost dat pe mâna judecătorilor ca urmare a plângerilor făcute de consilierul local Simion Sticleţ şi consilierul judeţean Nistor Tătar, la care s-a conexat și plângerea făcută de Instituţia Prefectului împotriva edilului, acuzat că a sfidat pur şi simplu legea şi a refuzat să demareze procedurile pentru înlocuirea consilierului local Tătar (care şi-a dat demisia din Consiliul Local Rădăuţi) cu primul supleant de pe listele electorale ale USL, Simion Sticleţ.

Potrivit actului de sesizare a instanţei, Aurel Olărean s-a făcut că plouă şi a amânat vreme de aproximativ şase luni înlocuirea consilierului local care şi-a dat demisia.

 

Scandal în Consiliul Local

În urma alegerilor locale din vara lui 2012, Nistor Tătar a fost ales în funcţiile de consilier local al municipiului Rădăuţi şi consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Suceava.

Nistor a ales funcţia de consilier judeţean şi, prin urmare, şi-a dat demisia din Consiliul Local Rădăuţi, cererea sa fiind înregistrată la 6.07.2012.

În astfel de situaţii, potrivit legii administraţiei publice locale, în prima şedinţă ordinară a Consiliului Local, pe baza unui referat constatator semnat de primar şi de secretarul primăriei, trebuia să se ia act de demisia consilierului Tătar, locul acestuia urmând a fi luat de primul supleant (Simon Sticleţ) de pe listele electorale ale aceleiași formaţiuni electorale - USL.

Olărean, însă, a dispus convocarea ședinței ordinare a Consiliului Local, însă nu a menţionat pe ordinea de zi un proiect de hotărâre pentru a se lua act de demisia lui Nistor Tătar.

Reprezentanţii USL, dar şi Instituţia Prefectului i-au cerut să respecte procedurile legale, însă Olărean a refuzat să dea curs acelor proceduri.

Aurel Olărean a ţinut-o pe a lui şi la următoarele două şedinţe de Consiliu Local, refuzând reglementarea situaţiei create de demisia consilierului Tătar.

Culmea, la o a treia şedinţă a consilierilor rădăuţeni, primarul a înscris un proiect de hotărâre privind încetarea mandatului unui alt consilier local (Lăcrămioara Loghin), ca urmare a cererii de demisie, şi validarea unui alt consilier local.

Scandalurile s-au ţinut lanţ în Consiliul Local Rădăuţi, însă Olărean ignora pur şi simplu validarea lui Simion Sticleţ în locul lui Nistor Tătar.

 

„Închideţi ghilimelele şi spuneţi citat Olărean”

Reprezentanţii USL s-au adresat instanţei de judecată pentru a-l obliga pe Olărean să îl valideze pe noul consilier local, însă, chiar şi cu sentinţa penală pe masă, primarul a rămas neclintit în decizia sa.

Nici la următoarea şedinţă ordinară a Consiliului Local primarul Olărean nu făcut nimic pentru a fi validat consilierul Sticleţ. Întrebat de ce nu a iniţiat un proiect de hotărâre privind validarea lui Simion Sticleţ, primarul a reacţionat (potrivit procesului - verbal întocmit în urma acelei şedinţe): „Legiuitorul nu vine cu nici o măsură asupra persoanei care nu semnează acel certificat constatator. (...) Închideţi ghilimelele şi spuneţi citat Olărean”.

Abia în şedinţa din 28 martie 2013 au fost aprobate proiectele de hotărâri iniţiate de primarul municipiului Rădăuţi în ceea ce priveşte încetarea mandatului de consilier local al lui Nistor Tătar şi validarea mandatului lui Simion Sticleţ.

A fost nevoie de aproape opt luni pentru ca Aurel Olărean să pună în aplicare procedurile legale în astfel de situaţii.

„Prin neîndeplinirea acestor atribuţii, învinuitul a cauzat o vătămare intereselor legale ale părţii vătămate (n.r. - Simion Sticleţ), concretizată în dreptul acesteia de a îndeplini o funcţie de autoritate publică şi de a-şi exercita mandatul încredinţat în urma votului liber exprimat de membrii colectivităţii locale, în faţa cărora este responsabilă”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Procesul se va judeca la Judecătoria Rădăuţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean, trimis în judecată pentru abuz în serviciu.
 Vizualizări articol: 2521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean, trimis în judecată pentru abuz în serviciu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.    trimis de
( 2 feb 2014, 09:06:45
delete this straight face

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei