Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 feb 2014 - Anul XIX, nr. 24 (5533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sub nămeţi

Îndepărtarea zăpezii din Suceava, pe principiul „Cine a pus-o, ăla s-o ia”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zăpada de pe străzile şi trotuarele din municipiul Suceava va rămâne pe loc până când vremea se va încălzi şi se va topi în mod natural. Din cauza lipsei banilor, în acest an se va aplica principiul „Cine a pus-o, ăla s-o ia”, deoarece primăria nu are bani, iar locuitorii fie nu dispun de mijloacele necesare, fie nu sunt interesaţi.

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, că municipalitatea nu-şi permite, sub nici o formă, să achite costurile pe care le-ar presupune încărcarea şi transportul tonelor de zăpadă care se află la această oră în oraş. „Noi am făcut un calcul estimativ, ne-ar trebui pe puţin 10 miliarde de lei vechi, or primăria nu-şi permite să plătească aceşti bani. Sigur, punctual putem interveni în unele locuri, dar în tot oraşul sub nici o formă. Nu avem ce face, aşteptăm să se topească”, a afirmat primarul.

În aceste condiţii, singura modalitate de a scăpa de nămeţii de la marginea trotuarelor, clădiţi de utilajele de deszăpezire, este implicarea firmelor care îşi au sediul în oraş şi a locatarilor, direct sau prin intermediul asociaţiilor de proprietari. 

Soluţia clasică folosită în România pentru topirea zăpezii şi a gheţii este clorura de calciu, care este ieftină, dar nu topeşte zăpada la minus 15 grade. În plus, afectează asfaltul şi caroseriile maşinilor. Tot pentru topirea zăpezii se mai pot folosi soluţii pe bază de glicerină, care nu provoacă stricăciuni şi acţionează până la minus 32 de grade şi chiar o soluţie făcută din sfeclă, considerată ecologică. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îndepărtarea zăpezii din Suceava, pe principiul „Cine a pus-o, ăla s-o ia”.
 Vizualizări articol: 2989 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Îndepărtarea zăpezii din Suceava, pe principiul „Cine a pus-o, ăla s-o ia”4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E stare de normalitate trimis de
( 1 feb 2014, 11:51:04
Domnului primar i se pare normal sa lase troienile de zapada pana la primavara cand le va topi soarele(fara bani si fara licitatie).Normal ca nu sunt bani la bugetul local.E normal ca primaria sa dea un milion de lei pentru Catedrala Nasterea Domnului.E normal ca primaria sa plateasca subventia la incalzire pentru 60% din populatia orasului racordata la sistemul centralizat folosind si banii celor 40% din populatie care nu sunt la sistemul centralizat.E normal ca primaria sa desfiinteze gradinita Aschiuta si sa dea cladirea monument istoric PDL pentru sediu.E normal ca primaria sa aduca 20 autovehicule electrice si sa infiinteze 50 de puncte de incarcare.In bloc la mine 50% din vecini au automobile electrice.Adica au nepotei cu masinute cu baterie.Pana acum lucrurile decurgeau asa:Viorica,arunca prelungitorul pe geam sa incarc bateria lui asta micu.Acum putem merge civilizat in parcari si in alte locuri amenajate sa ne incarcam bateriile.Suceava va deveni primul oras verde(albastru)din Romania.
2.   BAIETI,PUNETI MANA PE LOPETI! trimis de
( 1 feb 2014, 23:16:14
DACA ATI FI GOSPODARI N-ATI ASTEPTA PRIMARIA SA VA IA GUNOIUL LA USA SI ZAPADA DE LA BLOC! AVETI NISTE OBLIGATII PRIN ASOCIATIE,AFLATILE!ASA CA MAI PUTIN EXPUNETI-VA PUBLIC PROSTIA SI MIZERIA PE NET SI...LA TREABA!SPOR !!!SI SA VEDETI CA NU MAI E ZAPADA!PARIU?
3.   Sa ridice naibii zapada! trimis de
( 2 feb 2014, 11:03:45
Sa faca bine si sa ridice naibii zapada ca nici macar de pe bulevardele principale nu sunt in stare!!! Pentru biserici au bani!!! Pentru ridicat zapada nu sunt bani! Ca noi degeaba platim la salubrizare si taxe de ecologizare si fel si fel de taxe!!! Cand vine vorba de platit taxe Lungu se plange, dar cand vine vorba de facut treaba....pauza, ii doare in fund! Pe stradutele mici nici macar o singura data nu a intrat plugul sa dea zapada! Sa vedeti ce e pe Zamca! Cate un cos de gunoi din an in Paste! Bani mai multi vor la buget,dar unde naiba se duc numai ei stiu ca in nici intr-un caz nu pe ceva bun!!!
4.   Iarna versus Vara trimis de
( 3 feb 2014, 08:58:26
Amintiti va ca in vara gaseam prin tot orasul , echipe formate din 10-15 maturatori inarmati cu maturi de ,,2 lei'' care plimbau praful ,cateva hartii si ceva chistoace de tigari .Oameni platiti usor care prestau o munca putin inutila majoritatii ,care foloseau costuri minime dar scoteau sume suficiente din bugetul primariei. Oare nimeni nu se gandeste sa i foloseasca acum in strazile laterale ,pe trotuare inarmati cu lopeti pentru a degreva macar minimal traseele pietonale ? Presupun ca NU, deoarece acum e de munca comparativ cu zilele de vara cand ,,perie '' din mers cateva hartii ....si ,,mulg ''banii nostrii comuni , facand mai nimic. O sa te votam si data viitoare primarule cu gusturi fine ....
Sunt sucevean de o viata dar nu mi place ca ai facut numai rondouri, borduri ,betoane,chiosculete pestrite si nimic parcuri + zone publice pentru recreere si sport.Oras ,,chicios '' ca asta dupa investitiile tale nu cred ca mai vezi prin tara.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei