Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 feb 2014 - Anul XIX, nr. 24 (5533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Horodnic

Bovine numărate din grajd în grajd, într-o anchetă privind suspiciuni de fraudă cu animale fictive

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipe de control ale Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) şi ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) au demarat o anchetă de amploare care vizează o circumscripţie sanitar-veterinară care ar fi înregistrat în registru de evidenţă un număr foarte mare de bovine în mod fictiv. Vizat de anchetă este medicul veterinar concesionar de la Horodnic de Sus, cel care s-a ocupat de animalele din două comune mari, Horodnic de Jos şi Horodnic de Sus. Interesant este că autorităţile au fost sesizate despre presupusa fraudă un alt medic veterinar concesionar din zonă.

 

Animale fictive, pentru subvenţii europene

Echipele de control s-au deplasat deja în mai multe rânduri în cele două comune. Au solicitat ajutor primăriilor, pentru a consulta registrele agricole şi a compara datele cu evidenţa medicului veterinar. Mai mult, a fost solicitat un om din cadrul primăriilor, pentru a duce echipele de control la crescătorii de bovine şi a constata efectiv la faţa locului câte animale au oamenii.

Sursele noastre au precizat că suspiciunile s-au amplificat în momentul în care s-au identificat în registru de evidenţă fluctuaţii foarte mari de animale. Există bănuiala că s-au făcut modificări în registrele de evidenţă, pentru o viitoare fraudă de proporţii. 

Frauda ar fi urmat să apară prin încasarea subvenţiilor europene plătite prin APIA, au precizat sursele noastre. 

Medicul veterinar vizat de anchetă, Niculai Toma, a intrat de ceva vreme în concediu de odihnă.

Contactat telefonic, Niculai Toma s-a dezis de ancheta care se efectuează.

„Nu este sunt medicul de circumscripţie care este vizat de acest control şi de aceea nu am ce comentarii suplimentare să fac”, a fost singura declaraţie a lui Niculai Toma. Sesizarea din acest caz îl vizează însă direct pe el, în calitate de medic concesionar. 

 

O anchetă în curs, care nu este comentată la modul oficial

Problemele de la Horodnic au ajuns şi în atenţia Corpului de Control al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), fiind totodată sesizate şi organele de cercetare penală.

Întrebat despre acest caz, purtătorul de cuvânt al DSVSA Suceava, doctorul Vasile Semeniuc, a precizat doar că există o anchetă în curs, iar rezultatele vor putea fi comunicate când verificarea va fi încheiată.

Reamintim, acum câteva zile, printr-o decizie a ANVSA, conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava a fost din nou schimbată. Doctorul Ioan Corduneanu a fost înlocuit cu doctorul Cristian Lupeş, cel care fusese demis acum aproximativ două luni de zile, după un comunicat de presă legat de produse din carne infestate cu salmonela.

Direcţia Sanitar Veterinară Suceava a avut, pe parcursul anului trecut, şapte directori, instabilitatea maximă de la vârf producând o stare de instabilitate şi de nemulţumire generală printre cei mai mulţi sanitar-veterinari din judeţ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bovine numărate din grajd în grajd, într-o anchetă privind suspiciuni de fraudă cu animale fictive.
 Vizualizări articol: 5209 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 7 voturi
Bovine numărate din grajd în grajd, într-o anchetă privind suspiciuni de fraudă cu animale fictive4.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 1 feb 2014, 12:47:44
La Horodnic de Jos sint persoane care au 2 bovine si au declarat 10.
2.   Comentariu trimis de
( 1 feb 2014, 12:50:12
Toate persoanele care au declarat fals sa restituiasca toti banutii si sa raspunda in fata legi.
3.   Naivitatea ! trimis de
( 1 feb 2014, 13:26:05
Cat de naivi pot fi cei care cred ca numai la Horodnic se petrec aceste lucruri . Daca se face o verificare serioasa vor iesi la iveala toate neregulile . La noi nu se poate avea incredere in declaratii pe propria raspundere .Pentru bani se ocoleste situatia reala a numarului de animale si a hectarelor de teren . In multe cazuri au fost depistati agricultori care au declarat mai multe hectare decat in realitate si au restituit bani incasati necuvenit. Acum s-ar putea sa se intample si cu cei ce au declarat mai multe animale decat in realitate.
4.   C asa i Romanu,,, trimis de
( 1 feb 2014, 19:05:22
banii astia vin de la UE sa ne inchida gura ..ptr toata nenorocirea pe care ne au obligat voalat sa o suportam: distrugerea pietei agricole ,a agriculturii romanesti,a unui sector important al economiei romanesti...sa mergem slugi la Vest Europeni,desi absolvim universitati, sa ne vindem pamanturile si tot ce avem ..ca suntem romani si neam de c..e! Uitati va la evrei....milenii au fost oprimati si haituiti ,n au renuntat la natia lor, traditiile lor, n au renuntat la Unire si Solidaritate! Si sunt conducatorii lumii !Noi ,romanii ..neam de prosti si tradatori..toti politicienii romani,ajusi la putere ,au facut jocurile UE,arabi, chinezi ...ale tuturor care le au oferit milioane de euro sa i imbogateasca pe ei si familiile lor de acum si pana in veac...dau subventii agricole,trei lei,cu amenintari , cu procurori ,ca uite ha ,nu i ha, uite capra ,nu i capra...Ia Guvernul milioane de euro de la Europa,ii tine pan in ultima clipa in banci ptr dobanzi..apoi picura cate un euro in 7 transe ,sa traga de timp,dobanda sa creasca,banul sa curga in buzunarele lor...si la urma sa trimita si politia ,anchete pe prostul de taran si medic ..unde i vaca? A murit... Ala avea ieri trei vaci..unde i una?
5.   Comentariu trimis de
( 1 feb 2014, 19:12:26
Pesta porcina..o inventie..ca sa si vanda Europa porcii ,noi sa asteptam..ne inchid gura cu subventii...promise, uitate...nedate....Nimeni in toata istoria acestui popor nu si a batut joc de EL ca dupa Revolutie...Ex : am facut ferma de porcine reproductie,PIC si...in 2004.,, in 2002 -era declarata Pesta Porcina -dusmanul nr 1 al Romaniei..Nimeni nu ne a spus acest lucru...nimeni nu ne a avertizat..porcii cu ,sau fara pesta porcina(?!) s au vandut si mancat de PEOPLE STUPID roman..fara restrictii..s au terminat rezervele mondiale de carne congelat de 100 de ani? Nu mai este pesta ,nici gripa...Cine i vinovat?
6.   Comentariu trimis de
( 1 feb 2014, 19:24:46
Vinovat e poporul roman..cand n ai coloana vertebrala---te numesti nevertebrat, te tarasti si pupi varful botinei stapanului...Noi avean nevoie de firimiturile strainilor? de subventiile lor? ptr ce le dau ? Dati mi o explicatie logica..ptr ce se dau de la Marea Doamna UE ---subventii? Nu i in stare romanul sa creasca porcii, vitele ,sa si le vanda intr o piata libera ,fara sfatul europenilor? Ce au promis europenii si ce ne au dat? Politicienii nostrii si au plecat capul si s au tarat la picioarele lor,ca si fanariotii...Ce ne ofera in schimb? Umilinta si batjocura...
7.   Comentariu trimis de
( 1 feb 2014, 19:28:20
Si peste toata nenorocirea ne mai mancam si intre noi...dau bani Evropenii? Luati i pan la ultimul leu..nu conteaza..ca si ei ne au cumparat pe nimic...Un evreu imi spunea ,odata ,dupa o vizita in Romania: Voi aveti pamantul negru..m am uitat..m am dat jos din autocar si am luat pamant in palme: era negru..( sahor

0
8.   Comentariu trimis de
( 1 feb 2014, 19:31:50
),la voi curge apa afara (?!),de ce veniti aici la munca? Nu de drag...de prosti...
9.   Gratiela o arde poputar trimis de
( 1 feb 2014, 20:28:30
De fapt cine scrie e izmana manole pt. ca se desfasoara interminabil si penibil pe stilul gal gal gal. O arde acest poputar necrofil pe sistemu lu sefu lui. Rusii sant de vina, comunistii etc. dar el de facto facea afaceri cu ei. Asa si manuela, pardorn gratiela , nu mei asta e manole poputaru necrofil o arde impotriva comunistilor albastri cu stele dar "ei" sant mana-n mana. O diversiune "desteapta" pentru ei dar jalnica pentru cei care inteleg.
9.1  RE: Gratiela o arde poputar trimis de
( 2 feb 2014, 14:46:08
si la urma urmei ,ai citit ce am scris? ai crescut si ingrijit vreodata o bovina in afara de progeniturile tale? ca aista i subiectul...
10.   Tololoiule trimis de
( 1 feb 2014, 22:50:14
Ești iritat că nu te bagă în seamă ABSOLUT NIMENI?
Singurii care-ți mai alocăm câte-un stuchit suntem noi, ”securiștii”, dar ne-am cam plictisit...
Știm că-ți place să-ți bagi nănăul pudrat cu Xanax prin izmenele altora, dar mai bine interesează-te cam unde te situezi tu pe lunga listă a afecțiunilor psihice ireversibile.
Se vede că tot nu ți-a ieșit faza cu funia... Încearc-o pe aia cu autobuzul!
11.   Toti se cred smecheri necrofili pana sant loviti trimis de
( 2 feb 2014, 14:01:25
Profanator de morminte si securist necrofil cam asta e profilul "trupei de geniu" a corentului golanist si securist numit basism. Bai satana santem cu ochii pe voi. Timpul nu mai are rabdare cu voi.
12.   Manole e necrofil.A recunoscut el insusi trimis de
( 2 feb 2014, 14:18:47
Pentru "acest celebru" scelerat industria prorno trebuie sa se miste rapid si sa-i satisfaca urgent fetisurile construindu-i o unealta gonflabila multumitoare.
13.   Poputaru si necrofilu trimis de
( 2 feb 2014, 14:21:32
zara si manole sant doua lichele ordinare care trebuie demascate.
14.   Comentariu trimis de
( 2 feb 2014, 14:40:43
Eu fiind Manole? hmmm...vorbeam de porci,bovine si specia asta ciudata numita -poporul roman...Ce nu am priceput? Aaaa...cu securistii..te pomeni ca esti fantoma Anei Pauker....esti de plans....
15.   Mars bai burtosule oroare de gratie ce ejti trimis de
( 2 feb 2014, 14:56:16
Bai ghijgarau batran , ai trecut de 50 de ani si in loc sa incepi sa ai intelepciunea senectutii te porti infantil si impertinent ca un bagabot deraiat de 20 de ani. Vai de capul tau sec. Ai citit mult dar ai inteles prea putin.
16.   Tololoiule trimis de
( 2 feb 2014, 16:18:14
Nici măcar la nivel de semianalfabet nu te ridici. Nu știi să te exprimi, nu știi să scrii românește, nu ai toată țigla pe casă, ești ofticos(asta mă bucură), prostalău dus cu pluta undeva în largul oceanului Socola.
Vinzi și tu o baterie furată și ai impresia că ai dat lovitura, te crezi mare supraviețuitor când pe tine doar Xanaxul te mai ține în viață.
Ai și tu rostul tău, surplusul de mucus trebuie aruncat undeva, iar tu te potrivești perfect pe postul de scuipătoare a forumului, bolșevicule scelerat.
Treci podul în același timp cu elefanții și-ți spui: ”ce tare tropăim NOI”.
Asta ți-a mai fost adresată.
Mai avem ceva răbdare cu tine, suntem curioși dacă Einstein chiar avea dreptate când spunea că ”două lucruri sunt infinite: universul și prostia umană”
La aia cu universul îl cred pe cuvânt, iar pe ailaltă văd o confirmi tu zilnic.
Pomenești de citit, tocmai tu care n-ai citit altceva decât reviste porno furate...
p.s.
Dacă nici faza cu autobuzul nu-ți iese, mergi la gară și încearcă s-o imiți pe Anna Karenina!
17.   Ce-mi place ca securistii dau pe fata toate tehnic trimis de
( 2 feb 2014, 20:40:07
Dap cam asta e profilul securistului. Sa bage si sa sugereze sinucideri sau chiar sa produca omoruri cu alibiuri de sinucidere. Dap , mey securistilor sa reperati un avion cazut in care erau niste varfuri ale medicinii nu ati fost in stare dar, santeti foarte buni la comportamente de gasti violente de cartier. Interlopu si securistu are cam aceleasi metode , merge mana in mana.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei