Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 ian 2014 - Anul XIX, nr. 20 (5529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efectele indirecte ale gerului

Pompierii au intervenit la şapte incendii, în interval de 24 de ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scăderea accentuată a temperaturilor şi solicitarea mult mai intensă a surselor de încălzire, a coşurilor de evacuare a fumului şi a instalaţiilor electrice au dus la o creştere alarmantă a numărul de apeluri de urgenţă privind izbucnirea unor incendii. În interval de aproximativ 24 de ore, de duminică dimineaţă şi până la primele ore ale dimineţii de luni, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au intervenit la şapte incendii, din care două de mari proporţii. Primul incendiu violent a fost cel de la vila familiei care deţine pensiunea Bogdăneasa de la Gura Humorului, focul pornind de la centrala pe lemne a locuinţei. Pompierii s-au luptat cu incendiul în jur de opt ore, mare parte din vila evaluată la 300.000 de euro fiind distrusă. 

 

Casă distrusă de un incendiu de la coşul de fum, la Siliştea - Liteni

Un alt incendiu de proporţii a izbucnit la Siliştea - Liteni, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 2.00. La sosirea echipajelor de pompieri ardeau casa de locuit şi o anexă gospodărească, construite din lemn, existând pericolul de propagare la un depozit de furaje. Focul a fost lichidat în totalitate în jurul orei 6.30.

Au ars casa, pe o suprafaţă de 100 mp, anexa, mobilier, aparatură electronică şi electrocasnică, materiale textile şi 4 mc lemn de foc.

Conform plutonierului adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor, „incendiul a izbucnit, cel mai probabil, prin efect termic, din cauza coşului de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile”.

Pompierii au reuşit să salveze doar depozitul de furaje.

 

Pompierii au mai intervenit la alte patru incendii

De duminică dimineaţă şi până ieri dimineaţă pompierii au mai intervenit la încă cinci incendii, la Şerbăneşti - Zvoriştea, la Horodniceni, la Câmpulung Moldovenesc, la Ilişeşti şi la Mironu - Valea Moldovei. Primul dintre incendii a distrus un adăpost de animale şi un depozit de furaje, în timp celelalte au fost stinse în faze incipiente, afectând doar porţiuni mici din locuinţe.

Incendiile au izbucnit de la sursele de încălzire suprasolicitate, de la coşurile de fum neizolate sau necurăţate şi, într-un caz, de la un scurtcircuit.

Pe parcursul zilei de ieri, au urmat alte patru alarme de incendiu. Prima s-a dat la Drăgoieşti, însă din fericire focul a fost stins în scurt timp, fără a provoca pagube importante. Au urmat, luni seară, un incendiu la o casă din Fălticeni, la un coş de evacuare a fumului de la un bloc din Câmpulung Moldovenesc şi la o locuinţă din Pătrăuţi, unde a izbucnit un incendiu de la centrală pe lemne. Din fericire, în toate aceste trei cazuri, incendiile au fost stinse înainte de a se extinde, pagubele fiind minore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompierii au intervenit la şapte incendii, în interval de 24 de ore.
 Vizualizări articol: 1791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pompierii au intervenit la şapte incendii, în interval de 24 de ore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei