Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 ian 2014 - Anul XIX, nr. 20 (5529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Recomandări trecute cu vederea

Decizia privind suspendarea cursurilor în școli a fost ignorată deliberat la Vama

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizia privind suspendarea cursurilor școlare în județ din cauza temperaturilor scăzute, luată duminică în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava și anunțată imediat de prefectul județului, a fost ignorată cu bună știință de unele cadre didactice de la Şcoala Gimnazială ”Iorgu G. Toma” din Vama, pentru că profesorii pur și simplu nu vor să recupereze ulterior, în timpul liber, o zi pierdută. Mai mult, copiii au fost nevoiți să meargă la școală pe jos, prin viscol și ninsoare, pentru că microbuzul școlar nu a circulat.

Chiar și după ce toată presa online suceveană publicase duminică anunțul prefectului, iar directorii de școli din județ nu pridideau să anunțe părinții, profesoarele din instituția de învățământ amintită postau anunțuri pe pagina de pe Facebook a instituției școlare, prin care precizau că la școala din Vama se fac cursuri pe 27 ianuarie. Motivul este explicat elevilor contrariați, tot pe rețeaua de socializare, de profesoara Elena Mazilu: ”... se fac ore, tocmai pentru a nu recupera în altă zi... când noi ne vom da cu sania, cei de la alte școli vor face ore... vom fi chit, fără grijă”.

 

Frigul nu contează

Elevii știau deja despre suspendarea cursurilor și au pus întrebări, ba chiar au protestat în comentarii spunând că ”e nedrept”, dar au primit de la aceeași profesoară răspunsul dezarmant că frigul și zăpada nu contează: ”Voi, elevii, aveți numai drepturi și dacă se poate ar trebui să facem, noi, profesorii, numai ce vreți voi!!! Asta e țara în care trăim, din păcate! Nu cred că vremea la noi e potrivnică, nu viscolește, nu sunt drumuri blocate... toate dealurile au fost azi pline de elevi... nu aveați și acolo frig și zăpadă???”

În noaptea de după afirmațiile doamnei profesoare în comună a viscolit, a nins consistent, s-a depus un strat proaspăt de 10 cm de zăpadă și primarul comunei, Nicolai Baltag, a coordonat personal intervenția utilajelor de deszăpezire.

Primarul ne-a spus dimineață că se duce ”o luptă cu zăpada”, ceea ce la fața locului era adevărat. Mulți dintre părinți și-au trimis totuși conștiincioși copiii la școală, dar, surpriză, microbuzul școlar nu a circulat.

 

Fiecare crede ce vrea

Nici la ora 9.30 secretariatul școlii în cauză nu a admis suspendarea cursurilor. Ni s-a confirmat telefonic că ”se fac ore, pentru că drumul e circulabil, numai copiii care stau mai departe nu au venit, dar nu vor avea absențe din cauza asta”.

Primarul comunei știa, în schimb, că s-au suspendat cursurile în tot județul și s-a declarat surprins că au fost copiii chemați la școală în Vama. ”Cursurile sunt suspendate. Duminică am fost informați despre decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, am anunțat personal directorul școlii și de asta nici nu circulă microbuzul, pentru că au fost suspendate cursurile. Eu cred că este vorba numai despre copilașii care nu au aflat că nu se țin orele și pe care i-au adus părinții cu mașini personale. Pentru ei sigur că trebuia să se ocupe cineva la școală, nu-i puteau trimite acasă pur și simplu, singuri pe drum, pe vremea asta. Dar nu cred că a putut cineva să îi convoace intenționat, dacă eu personal am anunțat direcțiunii decizia județeană de a nu se merge luni la școală”.

Nici la școală și nici la nivelul administrației locale nu se știa însă, luni, dacă măsura suspendării cursurilor va fi prelungită sau nu și dacă ziua de școală de luni va trebui sau nu recuperată. În ce-i privește pe părinți, ei încă nu se lămuriseră cum vor proceda cu copiii în zilele următoare și nici dacă ”vorbele astea pe care le zic prefectul și cei de la ISU sunt numai așa, ca să se bage în seamă și pentru pus în ziare ori chiar ar trebui să le respectăm în fiecare localitate”.

 

Directorul şcolii susţine că nu au fost ţinute cursuri

Contactat telefonic, directorul Şcolii ”Iorgu G. Toma” din Vama, prof. Gheorghe Boca, susţine că toţi cei aproape 700 de elevi ai unităţii nu au putut fi informaţi de faptul că luni, 27 ianuarie, cursurile sunt suspendate.

„Luni dimineaţă au venit câţiva copii din clasele gimnaziale, însă aceştia au fost trimişi acasă. Nu au aflat toţi că nu se fac ore, astfel că unii s-au prezentat. Imediat ce aceştia au ajuns, au stat sub supravegherea cadrelor didactice, iar apoi au plecat acasă”, spune Gheorghe Boca.

Acesta a mai menţionat că a luat legătura cu Elena Mazilu, aceasta negând declaraţiile postate pe Facebook. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Decizia privind suspendarea cursurilor în școli a fost ignorată deliberat la Vama.
 Vizualizări articol: 4752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Decizia privind suspendarea cursurilor în școli a fost ignorată deliberat la Vama4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce spun sefii trebuie respectat! trimis de
(28 ian 2014, 12:23:15
Poate ca in comuna aia nu era situatia grava, poate cei de la Situatii de urgenta si prefectul or fi fost batuti in cap, e posibil si asta, dar cine e profesorul din comuna sa ii contrazica? Si daca era un simplu exercitiu de alarmare, decizia lor trebuie aplicata, altfel e caz penal! Restul sunt doar discutii, daca trebuie ori nu trebuia, daca directorul stia ori nu stia ori daca o profa se baga in seama de una singura. Nepoata mea e la scoala aia din Vama. Mi-a povestit ca au facut primele doua ore copiii, cati erau, apoi a venit primarul si i-a trimis acasa, pentru ca orele trebuiau suspendate. Regulile se respecta, chiar daca nu ne place. Ce e greu de priceput?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei