Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 ian 2014 - Anul XIX, nr. 20 (5529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dotări noi

Calcarul Pojorâta şi-a suplimentat dispozitivele de acţiune pentru deszăpezirea drumurilor din zona de munte a judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania Calcarul SA din Pojorâta a finalizat pe parcursul trimestrului al IV-lea al anului 2013 un amplu program de investiţii prin care societatea a achiziţionat utilaje, mijloace de transport şi echipamente specializate pentru lucrări de intervenţie şi întreţinere rutieră pe timp de iarnă vizând consolidarea dotărilor preexistente în scopul creşterii potenţialului de acţiune alocat lucrărilor de deszăpezire a drumurilor din zona de munte a judeţului Suceava.

Angajarea investiţiilor a fost determinată pentru societatea de la Pojorâta de conjunctura în care aceasta a adjudecat şi semnat la sfârşitul anului trecut două contracte importante pentru companie, ambele vizând lucrări specializate de întreţinere a drumurilor judeţene (iarna şi vara) şi naţionale (exclusiv iarna) de pe raza judeţului Suceava.

Potrivit afirmaţiilor oferite de directorul executiv al companiei, Daniel Burlacu, în baza acestor contracte, Calcarul SA Pojorâta a preluat în administrare şi gestionează în mod direct şi nemijlocit un contingent de drumuri judeţene însumând 138 de kilometri şi un sector de drumuri naţionale însumând la rândul său 115 kilometri.

Aria de responsabilitate privind drumurile judeţene se referă la sectoarele Pojorâta – Izvoarele Sucevei – frontiera cu Ucraina, Vama – Argel, Pojorâta – Rarău, Dorna Candrenilor – Poiana Negri, Coşna – Ilva Mică, Vatra Dornei – Păltiniş – Glodu şi Şaru Dornei – Gura Haitii. Precizam că la nivel judeţean de ansamblu, contractul pentru lucrările de întreţinere vară-iarnă a reţelei de drumuri judeţene se află, pentru o perioadă de patru ani, în responsabilitatea unui consorţiu format din companiile Con Bucovina Suceava, Calcarul Pojorâta şi Big Conf Botoşani.

Aria de responsabilitate privind drumurile naţionale se referă la sectoarele Iacobeni/Puciosu – limita cu judeţul Bistriţa-Năsăud prin pasul Tihuţa, Vatra Dornei – intersecţia cu DJ 175A Chiril – Rarău şi Sadova – Suceviţa prin pasurile montane Trei Movile şi Palma. Precizăm de asemenea că la nivelul Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc – structura care administrează reţeaua de drumuri naţionale din zona montană a judeţului Suceava –  contractul de lucrări a fost adjudecat şi va fi executat pentru o perioadă de doi ani de către compania Calcarul Pojorâta în parteneriat cu societatea Florconstruct Suceava.

 

Circa 100 de angajaţi ai SC Calcarul SA Pojorâta vor fi implicaţi în lucrările de deszăpezire a drumurilor în iarna 2013-2014

Directorul executiv al companiei de la Pojorâta a ţinut să precizeze că pentru a răspunde în bune condiţii cerinţelor şi exigenţelor activităţilor de întreţinere pe timp de iarnă, compania a achiziţionat la finele anului trecut şapte autotransportoare basculante dotate cu echipamente complete de iarnă (lame şi sărăriţe de 6-9 mc cu răspânditoare rotative), două autoîncărcătoare frontale pe pneuri cu capacităţi cuprinse intre 2,5-4 mc şi două utilaje multifuncţionale de tip buldoexcavator cu echipamente interschimbabile.

Complementar, compania a alocat dispozitivelor de acţiune pe timp de iarnă efective de circa 100 angajaţi care asigură toate funcţiunile necesare, mergând de la management – coordonare - comunicare – informare – patrulare până la aprovizionare - monitorizare GPS şi acţiune zilnică efectivă.

Daniel Burlacu a sintetizat măsurile organizatorice luate, concluzionând că pentru iarna curentă Calcarul Pojorâta a organizat dispozitive de acţiune cuprinzând 20 de mijloace de intervenţie cu lamă, sărăriţă şi răspânditor, 15 autoutilaje de intervenţie şi suport auxiliar (din care cinci în baza centrală de la Pojorâta), precum şi cinci autoutilitare 4x4 pentru coordonare şi recunoaştere în teren. Întreaga flotă de intervenţie este monitorizată prin GPS 24/24 h.

În susţinerea activităţilor sale pe timp de iarnă, compania şi-a cantonat formaţiile de intervenţie într-o reţea de trei baze principale (Pojorâta, Vatra Dornei, Vatra Moldoviţei) şi cinci baze secundare (Moldova Suliţa, Vatra Moldoviţei, Panaci, Poiana Negri, Poiana Stampei), infrastructură organizatorică ce permite un contact direct şi permanent cu sectoarele gestionate.

La momentul de faţă, a mai precizat directorul executiv al Calcarul SA, compania are asigurate (fiind în responsabilitatea sa) toate stocurile necesare de material antiderapant pentru Sectorul DJ la toate nivelurile (central - baze principale - puncte de sprijin), iar pentru Sectorul de Drumuri Naţionale va transporta cu flota proprie de transport comercial până la finele lunii ianuarie circa 3.000 tone sare de la salinele Ocna Dej şi Târgu Ocna (operaţiunile de transport au fost lansate în trimestrul IV 2013).

În concluzie, directorul Daniel Burlacu a subliniat că relativ la activitatea companiei sale de-a lungul perioadei lunilor noiembrie-decembrie 2013 şi ianuarie 2014 pe sectoarele de drumuri judeţene şi naţionale pe care le administrează, lucrările de întreţinere pe timp de iarnă prestate au evitat disfuncţionalizarea circulaţiei rutiere menţinând continuitatea şi siguranţa traficului rutier în zona montană a judeţului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calcarul Pojorâta şi-a suplimentat dispozitivele de acţiune pentru deszăpezirea drumurilor din zona de munte a judeţului.
 Vizualizări articol: 1713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Calcarul Pojorâta şi-a suplimentat dispozitivele de acţiune pentru deszăpezirea drumurilor din zona de munte a judeţului3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Isi bat joc cei de la Calcarul... trimis de
(28 ian 2014, 16:00:34
Caietul de sarcini si probabil si contractul pentru dezapezire prevede ca substantele ce se folosesc la dezapezire in aceasta iarna sunt SAREA si CLORURA DE CALCIU. Nu scrie nimic de PIATRA si NISIP, ori DN 17 este plin de piatra si nisip. o mizerie de nedescris, bataie de joc. Cine trebuie sa supravegheze modul de indeplinire a obligatiilor contractuale? ALOOOOO !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei