Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 ian 2014 - Anul XIX, nr. 6 (5515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Accident

Au zburat opt metri de pe pod, în pârâu, la ieşirea din Suceava spre Şcheia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, din municipiul Botoşani, care conducea un autoturism VW Golf, a provocat un accident violent la ieşirea din municipiul Suceava spre Şcheia. În timp ce cobora dinspre Calea Obcinelor, într-o zonă periculoasă, unde au mai avut loc accidente, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de mers. S-a lovit violent de parapetul metalic de protecţie din dreapta sa, pe podul de peste pârâul Valea Şcheii, iar de aici maşina a căzut în gol, lovind o ţeavă, după care s-a răsturnat pe cupolă, în albie, la o diferenţă de nivel de opt metri faţă de carosabil. Gardul de protecţie al podului a străpuns autoturismul, încarcerând o femeie în vârstă de 45 de ani, Carmen Hrenciuc, din Ipoteşti, pasageră pe bancheta din spate.

Aproape ca prin minune şoferul şi pasagerul din dreapta sa, un tânăr de 23 de ani, domiciliat în Păltinoasa, au suferit leziuni minore, ieşind pe picioarele lor din maşină.

 

Râpă adâncă, greu accesibilă, de unde cei trei au fost scoşi cu greutate

Accidentul s-a petrecut ieri dimineaţă, în jurul orei 6.00.

Conform anchetei Poliţiei Rutiere, Cristian Asimionesei, în vârstă de 25 de ani, din Botoşani, tânărul care conducea VW-ul Golf, nu a adaptat viteza la carosabilul umed, acoperit cu mâzgă, condiţii în care a pierdut controlul asupra volanului. A urmat impactul violent şi plonjonul la o diferenţă de nivel de opt metri.

Plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a precizat că la faţa locului au ajuns două echipaje de Descarcerare ale Detaşamentului de Pompieri Suceava, intervenţia fiind una extrem de dificilă. 

„Echipajul a acţionat într-o râpă adâncă şi foarte greu accesibilă. Colegii mei au ajuns rapid la maşină, unde pasagera din spate, o femeie de 45 de ani, era încarcerată. Bărbaţii au reuşit să urce spre carosabil pe picioarele lor, ajutaţi de colegii mei, iar femeia a fost urcată cu greu până la ambulanţă, cu targa, deoarece pământul era foarte ud, iar accesul foarte dificil”.

 

Răni grave suferite de pasagera încarcerată

Medicii de la „Urgenţele” Spitalului Judeţean au precizat că femeia de 45 de ani a suferit multiple traumatisme grave. Conform primelor investigaţii medicale, aceasta a suferit traumatism cranian, contuzie hemoragică intracraniană şi traumatisme toracice, fiind internată în secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean. Deocamdată, până ieri după-amiază, pacienta nu fusese supusă unei intervenţii chirurgicale, decizia urmând a fi luată în funcţie de evoluţia stării acesteia.

Ceilalţi doi răniţi, au precizat medicii, au suferit leziuni minore, care nu au pus nici un fel de probleme.

 

La un pas de tragedie

Şoferul din Botoşani a fost verificat cu etilotestul, rezultând că nu a consumat alcool.

Pe acelaşi pod au mai avut loc accidente rutiere, cu maşini care au lovit parapetul de protecţie al podului. Accidentul de ieri a fost însă mult mai violent ca celelalte, de această dată maşina ajungând până în albia pârâului.

„În această zonă se circulă cu viteză, şoferii nu respectă limita de viteză, se fac şi depăşiri neregulamentare, e jale”, a declarat Nicolae Cojocaru, un bărbat care traversează des zona. 

Având în vedere violenţa accidentului de ieri dimineaţă, se poate spune că o tragedie a fost evitată doar cu mult noroc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au zburat opt metri de pe pod, în pârâu, la ieşirea din Suceava spre Şcheia.
 Vizualizări articol: 9392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Au zburat opt metri de pe pod, în pârâu, la ieşirea din Suceava spre Şcheia3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MDA: trimis de
(11 ian 2014, 11:03:17
Sa se darame podul. Podul este vinovatul in aceasta schema. Daca nu era un proiectant prost care sa realizeze asa ceva, acum nu mai era nicio tragedie. Cati oameni trebuie sa mai dispara? Sa se darame zidul. Haideti afara, cu pancarde cu Ponta, si sa daramam "Podul Morții” !!!
1.1  RE: MDA: trimis de
(11 ian 2014, 11:55:43
Bai taci ca esti prost de bubui! Ce legatura are una cu alta? Accidente de circulati au fost si vor mai fi! cand e in totalitate culpa soferului, asta e... prostia se plateste. Dar ptr ce sa plateasca unii soferi pentru incompetenta altora care mananca milioane de euro de la bugetul de stat! Asa ca... ciocul mic.
1.2  RE: MDA: trimis de
(11 ian 2014, 16:48:01
pt cataaa_76...da intradevar a fost de vina constructorul la "zidul  ☭ " cand soferul circula cu peste 120 km/h pe o ceata si mazga pe jos..cand e recomandat sa circuli cu maxim 50.....
2.   Era accidentelor trimis de
(12 ian 2014, 14:28:16
Stiu ca e frig, dar mai dati bocancii jos daca nu simtiti pedalele. Sau mai bine treceti la opinci.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei