Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 ian 2014 - Anul XIX, nr. 6 (5515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava

Abonamentele TPL cu preţ redus pentru elevi şi studenţi vor fi eliberate doar după aprobarea bugetului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii şi studenţii din municipiul Suceava vor putea obţine abonamente de transport cu preţ redus pe autobuzele şi microbuzele TPL în a doua jumătate a lunii ianuarie sau chiar la început de februarie, în funcţie de data la care va fi aprobat bugetul local pentru acest an.

În vreme ce preţul întreg al unui abonament TPL valabil o lună de zile, pe toate liniile, este de 66 de lei, anul trecut, elevii şi studenţii plăteau pentru acesta doar 15 lei, diferenţa fiind suportată de la bugetul local şi de către societatea de transport public local.

În 2013, abonamentele speciale pentru elevi şi studenţi au putut fi achiziţionate până pe 20 decembrie, adică până în ultima zi de şcoală.

„Sunt foarte multe abonamente care au fost eliberate în perioada 15-20 decembrie, încât o mare parte din elevi şi studenţi circulă la aceleaşi costuri până la jumătatea lunii ianuarie, unii chiar până pe 20 ianuarie. Transportul va fi mai scump pentru cei la care expiră curând abonamentele eliberate anul trecut şi care trebuie să circule cu bilet sau cu abonamentele la preţ întreg, până se aprobă bugetul în Consiliul Local”, a declarat administratorul unic al TPL, Darie Romaniuc.

La finele anului trecut, aproape 2.500 de abonamente cu preţ redus au fost eliberate în perioada 15-20 decembrie, dintr-un total de 3.500 de abonamente speciale care se eliberează într-o lună.

Pentru a putea elibera abonamente la preţ redus pentru elevi şi studenţi, societatea de transport public local trebuie să ştie care este valoarea subvenţiei care va fi acordată de la bugetul local pentru anul respectiv, dacă se acordă o asemenea facilitate.

„De cum avem o decizie clară în acest sens, trimitem comanda de tipărire a abonamentelor şi în scurt timp, chiar şi de a doua zi, le putem scoate la vânzare”, a precizat  Darie Romaniuc.

 De asemenea, tot în Consiliul Local se poate decide un nou preţ pentru abonamentele acordate elevilor şi studenţilor. Conform legii, elevii şi studenţii beneficiază de o subvenţie de 50% din valoarea abonamentelor de călătorie, dar tariful cu care acestea ajungeau anul trecut la elevi şi studenţi reprezenta mai puţin de un sfert din preţul abonamentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Abonamentele TPL cu preţ redus pentru elevi şi studenţi vor fi eliberate doar după aprobarea bugetului.
 Vizualizări articol: 2031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Abonamentele TPL cu preţ redus pentru elevi şi studenţi vor fi eliberate doar după aprobarea bugetului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(11 ian 2014, 12:46:36
E prea ieftin, acum 5-6 ani era 18 lei, iar acum e 15 lei. E absolut nejustificat.
Ar trebui sa fie macar un 30 lei.
2.   Comentariu la comentariu trimis de
(12 ian 2014, 16:40:36
Nu este prea ieftin pentru elevi/studenți. 15 lei este OK.
Poate este prea ieftin pentru dvs. care nu mai sunteți elev/student. Sau mesajul dvs. urmărește alte interese decât cele ale elevilor/studenților?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei