Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 ian 2014 - Anul XIX, nr. 6 (5515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Flutur: Guvernul Ponta trebuie să demisioneze după ce Legea descentralizării a fost declarată neconstituţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat că decizia Curţii Constituţionale a României cu privire la Legea descentralizării confirmă justeţea obiecţiilor PDL cu privire la acest act normativ. După ce Curtea Constituţională a anunţat că această lege este neconstituţională, GheorgheFlutur a ţinut să amintească faptul că PDL s-a opus ferm adoptării acestui proiect pentru care Guvernul USL şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului, considerându-l neconstituţional.

„Descentralizarea asumată de Guvernul Ponta încalcă Constituția. Iar respingerea de către Curtea Constituţională a descentralizării marca USL echivalează cu adoptarea unei moțiuni de cenzură. Guvernul Ponta trebuie să demisioneze”, a subliniat Flutur. El a subliniat că PDL a avertizat în repetate rânduri că proiectul descentralizării, așa cum a fost el conceput și asumat de actuala putere PSD–PNL, încalcă grav articolele constituționale privind organizarea statului român, principiile funcționării administrației publice locale și regimul proprietății.

„Toate aceste semnale trase de PDL au fost ignorate în mod sistematic de Guvernul Ponta. În toată această perioadă, Partidul Democrat Liberal a atenționat că descentralizarea marca USL ar însemna un dezastru pentru România. Prin atitudine publică și acțiune parlamentară, PDL a încercat să stopeze demersul USL care ar fi dus la veritabilă feudalizare a țării, cu județe transformate în moșii stăpânite de președinții de Consilii Județene, deveniți vătafi care taie și spânzură”, a precizat liderul PDL Suceava.

Gheorghe Flutur a precizat că descentralizarea propusă de liderii USL, Victor Ponta și Crin Antonescu, îi împroprietărea pe baronii locali în dauna comunităților. Mai mult, Gheorghe Flutur a afirmat că această lege reprezenta o sfidare a cetățeanului, a primarilor și comunităților locale, iar toţi aceştia ajungeau la mâna „unui politician devenit, prin lege, șef de plantație”. Preşedintele PDL Suceava a mai afirmat că descentralizarea marca USL era, în fapt, o împărțire a țării în zone de influență PSD și PNL.

„În replică la autismul politic al USL față de aceste semnale, PDL a demarat strângerea de semnături pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta, avertizând că toți cei care nu o semnează vor fi egal vinovați de dezastrul care va urma. A fost un test de responsabilitate pentru clasa politică românească, ratat din păcate de cei care pretind că apără valorile de centru-dreapta”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

El a spus din nou că PDL consideră că respingerea „descentralizării Ponta-Antonescu” de către judecătorii Curții echivalează cu adoptarea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului USL, motiv pentru care premierul Victor Ponta trebuie să demisioneze. „Așa cum a știut să-și asume răspunderea pentru un proiect de lege vădit neconstituțional, la fel trebuie să-ți asume și responsabilitatea prostiilor pe care a încercat să le legifereze”, a încheiat Gheorghe Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Guvernul Ponta trebuie să demisioneze după ce Legea descentralizării a fost declarată neconstituţională.
 Vizualizări articol: 1977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur: Guvernul Ponta trebuie să demisioneze după ce Legea descentralizării a fost declarată neconstituţională5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Demagogia lui Flutur trimis de
(11 ian 2014, 13:39:01
Domnul Flutur in guvernarea PDL a fost prim vicepresedinte PDL.Deci a fost unul dintre factorii de raspundere ai acelei guvernari Boc.Domnul Flutur a uitat ca o multime de legi si ordonante de urgenta adoptate de guvernul Boc au fost declarate anticonstitutionale de Curtea Constitutionala?Aproape nu era zi in care Guvernul Boc, tinut sub presiune de Traian Basescu, sa nu faca cate o gafa monumentala intr-unul dintre cele mai importante domenii de activitate, cel de promovare al actelor normative. Consecintele au inseamnat haos si uriase pagube. Pe care le-a inregistrat fie statul, fie societatile comerciale, fie cetatenii si, cel mai adesea, toti la un loc.Domnul Emil Boc s-a batut de nenumarate ori in piept cu o diploma de specialist in drept. In drept constitutional. Emil Boc a semnat, in calitate de premier, un mare numar de documente care au incalcat prevederile Constitutiei. Fie ordonante de guvern, fie hotarari de guvern, fie norme de aplicare a unor legi, fie chiar legi prin care Guvernul si-a asumat raspunderea. De mai multe ori pana in prezent, Curtea Constitutionala s-a pronuntat. Si a stabilit, fara echivoc, faptul ca acte normative promovate de Guvern contin prevederi anticonstitutionale. Acesta este un lucru extrem de grav. Si la fel de grav este ca niciun alt prim ministru din istoria Romaniei nu a gresit atat de mult,infiorator de mult,ca domnul Boc specialist in drept constitutional.
2.   Comentariu trimis de
(11 ian 2014, 15:06:07
pentru a incepe sa se miste ceva in tara asta cei care trebuie sa demisioneze sunt cei cativa marlani din curtea constitutionala care pun pe fata bete in roate guvernului ,la comanda unui om disperat va in cateva luni va ramane sa taie iarba la caini(nu ca nu ar avea ce face si cu ce trai ca a avut el grija de asta dar oamenii bolnavi mintal nu se multumesc doar cu atat,ei vor sa conduca neaparat alti oameni,sa/i exploateze,s/ai manevreze,sa fie un jucator nu un om oarecare).pdl a guvernat foarte multi ani si a avut de partea sa toate puterile statului,inclusiv omul bolnav mintal si marlanii din c.c.r.dar nu sau obosit sa emita o lege a descentralizarii,a regionalizarii pentru a intra in rand cu celelalte state din ue deoarece erau foarte ocupati sa/si umple buzunarele lor cu banii din salariile oamenlilor.ei dadeau legi de reducere a salariilor si pensiilor,au luat banii handicapatilor si muritorilor de foame(asistatilor social din diferrite motive).in plus erau preocupati de cultul personalitatii tatuculuilor,va amintiti cum chinuiau animalele tinindu/le in tarcuri care repreyentau numele acestuia,au organizat festivaluri peste festivaluri pentru a manevra populatia sa/i voteze,au inventat fel de fel de boli penntru a nimici crescatorii de animale si pasari din tara in dauna celor straini,etc....rusine sa le fie,nimic nu au lasat bun in urma lor.doua trei terenuri de sport in panta si doua jumatati de partii pantru care chiar daca erau terminate iaca nu mai este zapada.niste jigodii.
2.1  RE: Comentariu trimis de
(12 ian 2014, 17:19:20
toti edilii pe care i-am votat sunt nesimtiti, dar parca astia de acu'... i-au intrecut pe toti.
2.2  RE: Comentariu trimis de
(12 ian 2014, 18:30:45
sa mori tu! esti un idiot
3.   Raspuns lui @Janik trimis de
(11 ian 2014, 19:08:48
Eu nu stiu de unde iti iei informatia dar ultima oara cand am verificat guvernul face proiecte, inventeaza taxe, ei practic controleaza tara si tu zici ca capul greutatii sunt aia care iti apara interesele tale democractatice, adica aia care zic ca nu este bine ca tu si eu sa fim tratati ca sclavii politicienilor.

Trezeste-te omule, trezeste-te la realitate. Ai un parlament plin de corupti, ai o uniune plina de corupti care vor sa te pacaleasca pe tine ca ei iti vor binele. Desteapta-te, e nevoie sa te trezesti la realitate, nu este sfarsitul lumii daca pleaca ponta de la guvernare, sau mai bine place USL din parlament. Nu e, o sa fie si alti, o sa vina si alti, politica e ca un joc, din cand in cand cate unul ia locul celor din fata. Daca e un jucator foarte bun, va ramane acolo.
Dar daca gasesti un jucator care foloseste "parole si coduri secrete" sa castige, ce faci? Il lasi sa joace in continuare? NU! Il dai afara si ii spui sa se intoarca cand invata sa joace cinstit!
4.   Pierdut premier.Unde s-a pitit? trimis de
(12 ian 2014, 09:19:37
Dl. Ponta s-a ascuns sub ciucurii de la faţa de masă la vizita subsecretatului de stat american Victoria Nuland , făcându-ne sa ne gandim la lasitate.Premierul ar fi avut posibilitatea, dacă ar fi acceptat întâlnirea, să îi prezinte oficialului american versiunea sa despre statul de drept, justiţia băsistă şi dictatura preşedintelui.Dl. Ponta s-a găsit pentru prima dată într-o situaţie imposibilă. Dublul său limbaj, unul pentru extern, unul pentru intern, s-a blocat. Premierului i s-a înnodat limba. Ce i-ar fi spus oficialului american la întrebarea dacă Justiţia este independentă în România: că este (cum a zis la Euronews) sau că nu este (cum a zis la RTV)? Între albă şi neagră, dl. Ponta a ales simplu: alba-neagra, cacealmaua, manelismul politic, fuga de răspundere.Potrivit unor martori, premierul a fost reperat, simultan, în mai multe locuri: pe o pârtie de schi în Austria, în Bucureşti deghizat în Victor Slav, pe o insulă exotică jucând şah cu Elvis şi pe o navă extraterestră unde şi-ar fi donat trupul în numele ştiinţei universale.
5.   Pierdut premier.Unde s-a pitit? trimis de
(12 ian 2014, 09:22:30
Dnul Ponta s-speriat că vine o tanti de la Washington să-l urecheze, fiindcă n-a fost cuminte. Aşa că Victoraş a dispărut. E de negăsit. Nu e nici macar printre oile Ciobanului Ghiţă…Victor Ponta poate ieşi din ascunzătoare ca a plecat tanti.. Îl va înjura mai departe pe Băsescu, va mai raporta nişte succese statistice, ca să acopere creşterile de preţuri, taxe, impozite, se va muta dintr-un studio de televiziune în celălalt, promovând valorile care îi ghidează guvernarea: şmecherie şi tupeu, ifose şi ofuscări.
6.   Bei ai dreptate nu vrei sa va alegeti intre voi ? trimis de
(12 ian 2014, 18:50:58
santeti niste fractiuni securiste organizate in gasti care tot mimati salvarea neamului. Ne mai lasati bei securistilor. Cand o sa traim si noi bine o sa ne prefacem ca santem political corect si cretinei americanoizi cu democrasy in suflet. Dar pana atunci mai lasati poporul in pace.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei