Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 284 (5491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect european

Participare suceveană la seminarul internaţional „Evaluarea Proiectelor de Incluziune în Cadrul Serviciului European de Voluntariat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava a fost reprezentat de două cadre didactice la seminarul internaţional cu tema „Evaluarea Proiectelor de Incluziune în Cadrul Serviciului European de Voluntariat” („Evaluating EVS Inclusion Projects”) care a avut loc, în intervalul 20-25 noiembrie, în Polonia.

 

O experienţă de învăţare plăcută, într-un cadru de lucru non-formal, cu metode activ-participative

Este vorba de prof. Alina Creţu, de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, şi prof. Nicoleta Grămadă, de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc, care, animate de dorinţa de a aduce voluntari în şcolile în care lucrează, au participat la acest seminar care a constituit o experienţă de învăţare plăcută, într-un cadru de lucru non-formal, cu metode activ-participative, asigurat de o echipă de formatori cu înalte abilităţi de organizare şi implementare a proiectelor europene.

Proiectul european finanţat prin programul „Tineret în Acţiune” (Acţiunea 4.3), parte componentă a Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, a fost organizat de Asociaţia „Europejskie Forum Mlodziezy” şi a reunit lucrători de tineret, reprezentanţi ai unor asociaţii şi ONG-uri, cadre didactice, responsabili de programe şi proiecte europene sau de coordonatori de activităţi de învăţare non-formală.

Scopul proiectului a fost cel de a oferi participanţilor din ţări precum Turcia, Grecia, Spania, România, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, Letonia, Portugalia şi Polonia şansa de a se informa cu privire la necesitatea participării active a voluntarilor în activităţile comunităţii locale şi de a promova proiecte de voluntariat de succes.

 

Activităţile de prezentare a asociaţiilor, ateliere de lucru şi vizite la şcoli, grădiniţe şi centre de zi

Participanţii au avut ocazia de a-şi dezvolta competenţele de comunicare într-o limbă străină, de a-şi perfecţiona abilităţile de socializare, interacţiune, lucru în echipă, precum şi de a se prevala de valenţele creative individuale. Toate acestea au fost dublate de oportunitatea de a stabili contacte cu reprezentanţi ai unor instituţii şi asociaţii implicate în activităţi de trimitere, primire sau coordonare de voluntari, în eventualitatea încheierii de noi parteneriate internaţionale.

Programul celor cinci zile a fost variat şi a inclus, pe lângă activităţile de prezentare a asociaţiilor, ateliere de lucru, vizite la sediul organizaţiei coordonatoare, şcoli, grădiniţe şi centre de zi în care asociaţia a implementat cu succes proiecte în cadrul Serviciului European de Voluntariat. Activităţile proiectului au fost presărate şi cu scurte excursii în câteva dintre cele mai populare locuri din regiunea Ziemia Klodzka: Bystryca Klodzka, Dlugopole Dolne, Polanica şi Miedzygorze.

Atelierele de lucru s-au axat în principal pe aspecte legate de problemele care apar în  implementarea proiectelor de voluntariat care includ tineri cu oportunităţi reduse, rolul mentorului în procesul de învăţare, cauzele unui conflict şi rezolvarea posibilelor situaţii de criză în relaţia voluntar-asociaţie, aspecte relevante în pregătirea proiectelor pentru tineri care provin din medii dezavantajate, cât şi metodele utilizate în procesul de învăţare non-formală a voluntarilor.

 

“Nimic nu se compară cu stabilirea de contacte face-to-face”

„Am aflat - spune prof. Nicoleta Grămadă - multe lucruri despre Serviciul European de Voluntariat (SEV), despre organizaţiile de trimitere, de primire sau coordonare de voluntari prin SEV, despre modul  în care şcoala poate contribui la creşterea nivelului de educaţie al elevilor utilizând metode de învăţare non-formale, prin proiecte interculturale, de parteneriat internaţional, finanţate prin programul Tineret în Acţiune”.

„Nimic nu se compară cu stabilirea de contacte face-to-face”, subliniază prof. Alina Creţu. „Acest seminar - concluzionează ea - nu numai că m-a făcut să fiu mai informată, deci mai hotărâtă în a-mi înscrie şcoala în SEV, dar mi-a oferit posibilitatea de a pune bazele unor viitoare colaborări care să se concretizeze în proiecte multilaterale”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Participare suceveană la seminarul internaţional „Evaluarea Proiectelor de Incluziune în Cadrul Serviciului European de Voluntariat”.
 Vizualizări articol: 1536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Participare suceveană la seminarul internaţional „Evaluarea Proiectelor de Incluziune în Cadrul Serviciului European de Voluntariat”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei