Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 284 (5491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fără lefuri la final de an

Fonduri insuficiente pentru plata salariilor profesorilor suceveni, pentru luna noiembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajaţii din învăţământ din toate zonele judeţului Suceava riscă să nu-şi primească lefurile aferente lunii noiembrie. În cel mai fericit caz, aceştia ar putea primi banii cuveniţi cu întârziere, şi asta din cauza faptului că bugetul alocat plăţii remuneraţiilor lor este insuficient.

Potrivit liderului sindicatului „Pro Educaţia”, Traian Pădureţ, „nu ajung banii pentru salarii. Am făcut numeroase adrese către primării şi către Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava pentru completarea bugetului. S-au primit sume, dar insuficiente”.

Mai mult de atât, acesta precizează că unii primari suceveni au venit cu propunerea reducerii de personal din şcoli pentru ca fondurile pentru salarii să ajungă.  

„Cu această situaţie ne confruntăm la finele fiecărui an”, a mai completat Pădureţ.

 

Ministerul Educaţiei promite că situaţia îşi va găsi rezolvare

Preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, prof. Giani Leonte, spune că pentru plata salariilor profesorilor suceveni (pentru luna noiembrie) este necesară suma de 1,5 milioane de lei.

Potrivit acestuia, „în data de 2 decembrie, ministrul Educaţiei Naţionale a organizat o videoconferinţă în cadrul căreia a solicitat o situaţie privind necesarul de bani pentru fiecare judeţ, pentru plata salariilor. Sunt judeţe pe plus şi judeţe care sunt pe minus”.

Giani Leonte a mai precizat că oamenii şcolii aşteaptă o ordonanţă a Guvernului României prin care să se aloce banii necesari fiecărui judeţ. Totodată, ministrul de resort a dat asigurări că nu vor fi probleme la plata salariilor, însă există riscul ca acestea să se acorde cu întârziere.

O altă variantă înaintată de sindicalişti, ar fi aceea că angajaţii din învăţământ îşi vor primi lefurile, însă contribuţiile sociale vor fi plătite cu întârziere.

Cât priveşte restanţele salariale pe care profesorii trebuie să le primească din 2011, sindicaliştii suceveni precizează că ultima tranşă din suma aferentă anului 2013 a fost dată profesorilor încă de la începutul semestrului IV al acestui an.

Plata restanţelor salariale se face în cinci tranşe, tocmai până în 2016. Concret, este vorba despre o serie de măriri salariale de care angajaţii din învăţământ trebuiau să beneficieze de ani buni. În 2013, profesorii care au hotărâri judecătoreşti irevocabile, executorii şi definitive au primit 10% din totalul datoriilor. Aceşti 10% au fost defalcaţi în patru tranşe semestriale a câte 2,5%. În 2014 şi 2015 se va fi restitui 25% din suma restantă, iar în 2016, 35% din sumă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fonduri insuficiente pentru plata salariilor profesorilor suceveni, pentru luna noiembrie.
 Vizualizări articol: 1612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fonduri insuficiente pentru plata salariilor profesorilor suceveni, pentru luna noiembrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Profesori...Ok... trimis de
( 5 dec 2013, 18:23:10
Tara de...nebuni...Are tara 1 milion de euro...ptr. parada.....si nu are bani de salariim . Asa ca propun...ca in contul salariilor...sa le dea...la firecare scoala...cate un tanc.... Dar alta-i...intrebarea....le dam tancuri....dar la anul cu ce defilam....?????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei