Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 284 (5491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Pensii şi salarii mărite, doar dacă Băsescu promulgă Legea bugetului asigurărilor sociale

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că pensiile şi salariile pot fi majorate de la 1 ianuarie doar în varianta în care preşedintele Traian Băsescu promulgă Legea bugetului asigurărilor sociale şi retrimite Parlamentului doar bugetul de stat pe 2014.

"Există o singură variantă raţională pentru preşedinte şi poate că în al treisprezecelea ceas va găsi acea brumă de raţiune pe care din păcate nu o are în ultima perioadă: poate să promulge bugetul asigurărilor sociale - că sunt două legi separate - poate să promulge Legea bugetul asigurărilor sociale şi atunci, da, pot să dau pensiile mărite chiar de la 1 ianuarie şi eventual să retrimită bugetul ca să-şi facă omul ambiţia, să nu pară că e slab şi să critice cine ştie, doamna Udrea, că e prea slab", a spus Ponta.

Întrebat dacă i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să pună în aplicare acest scenariu la întâlnirea de marţi seara, Ponta a răspuns negativ, arătând că a realizat în acest moment această variantă.

"Nu, chiar acest scenariu nu. Acum am realizat, din punct de vedere procedural, dacă spune că se pot da pensiile mărite. Nu se pot da decât dacă domnia sa promulgă Legea bugetului asigurărilor sociale şi retrimite doar Legea bugetului", a spus Ponta.

Iniţial, Ponta a spus că Băsescu "minte" atunci când afirmă că Guvernul poate opera majorările promise fără ca bugetul să fie aprobat.

Solicitat să comenteze faptul că preşedintele susţine că şi fără buget se pot opera acele majorări promise de salarii, Ponta a răspuns: "Preşedintele din păcate minte. Nu pot să îl acuz că nu ar şti, ştie foarte bine că, atât timp cât nu am baza legală, cum pot să măresc un salariu sau o pensie dacă nu am baza legală? Baza legală este Legea bugetului sau Legea bugetului asigurărilor sociale".

El a revenit şi a precizat că pensiile şi salariile pot fi majorate de la 1 ianuarie doar în varianta în care preşedintele Traian Băsescu promulgă Legea bugetului asigurărilor sociale şi retrimite Parlamentului doar bugetul de stat pe 2014.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Pensii şi salarii mărite, doar dacă Băsescu promulgă Legea bugetului asigurărilor sociale.
 Vizualizări articol: 1336 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Ponta: Pensii şi salarii mărite, doar dacă Băsescu promulgă Legea bugetului asigurărilor sociale1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PLAGIATULE trimis de
( 5 dec 2013, 13:01:46
BAI PLAGIATULE NICI GAINILE NU TE MAI CRED CIT NE MINTI.
2.   Comunicare de tip oligofren... trimis de
( 5 dec 2013, 14:06:40
declanșatoare de reacții basic- emoționale de tip oligofren și având drept target milioanele și milioanele de fosile cu mintea îmbălsămată în vodcă, superstiție, ignoranță, incultură și lașitate.

„Dacă nu se promulgă bugetul baroneilor, să știți că VĂ TAIE BĂSĂSCU PENSIA, AJUTORUL SOCIAL, ȘOMAJUL, BANII DE CĂLDURĂ, AJUTOARELE ALIMENTARE EUROPENE ȘI SUBVENȚIA AGRICOLĂ PE PÂRLOAGĂ!”

Au fost ani în care bugetele s-au aprobat prin februarie sau martie. Și n-a pchicat nici luna de pe cer, nici secirea de lângă ciocan, dar nici asteroidul Apophis nu s-a prăvălit, rupându-se în bucăți, peste palatul Victoria, Cotroceni, Casa Toporului sau sediile din Kiseleff și Modrogan.

Ce să-i ceri de la un PROST cu aere de șmecheraș?
Doar a zis și Domnul Zeu că n-ai ce iscodi în locuri sterpe și n-are rost să ai așteptări de la o iluzorie Fata-mogana a inteligenței individuale.
3.   Mos Craciun Basescu trimis de
( 5 dec 2013, 14:11:24
Vine Anul Nou si ce s-a gandit Mos Craciun Basescu?De fapt este modul lui normal de gandire.El intodeauna a luat de la stupid people si nu a dat.A luat flota si a matrasit-o.A luat casa din Mihaileanu.A luat terenul lui Casuneanu.A luat prin fata lui 1 milion de euro de la banca ca si cum ar fi luat o inghetata..Preşedintele aduce un Crăciun foarte trist pentru următoarele categorii de români: pentru medicii rezidenţi care, cu bugetul votat, ar fi primit din prima zi a lui ianuarie bursa de 670 lei; pentru profesorii debutanţi, cărora Băsescu le transmite să-şi ia adio de la mărirea de 10% a salariului de la 1 ianuarie; pentru pensionari, a căror pensie, din cauza locatarului de la Cotroceni, nu va fi din 1 ianuarie cu 3,76% mai mare; pentru cei care muncesc pentru salariul minim, care îşi pot lua de-acum gândul de la creşterea până la 850 lei anunţată de Guvern; pentru beneficiarii de venit minim garantat, ale căror indemnizaţii nu vor mai creşte cu 5%; pentru studenţi, ale căror subvenţii pentru cămine nu vor putea fi şi ele mărite; pentru agricultori, care nu vor mai primi subvenţiile agricole atunci când au cea mai mare nevoie,pentru profesorii care au castigat procesele pentru diferente de salar si care nu vor putea lua sume importante de zeci de milioane.

4.   Ptr.radumamii trimis de
( 5 dec 2013, 16:39:03
ai perfecta dreptate numai ca ai uitat sa incepi cu furaciunile lui,nastase,....marza etc.NU FI DEMOGOG.
5.   Mos Teaca in direct trimis de
( 5 dec 2013, 18:27:12
Sub Ceasca la 18 era serialul de desene animate" Mihaela".Acum asistam la 17,30 la serialul"Mos Teaca in fata sobei".Si ce vedem?Apare un batranel care ne povesteste vrute si nevrute de nu mai intelege nimeni nimic.Un batranel care a iesit complet din jocul politic,nu-l mai baga nimeni in seama si se baga atunci singur.Batranelul parca ar fi la table in Cismigiu si povesteste din tineretea lui aceleasi lucruri care le-a povestit mereu de fug toti interlocutorii.In seara asta batranelul care se dadea mare si tare ca zmeul din poveste a zis ca va semna Bugetul asigurarilor sociale.I-a trecut vitejia.Dar sa zica ca "Victor Ponta este profund corupt"mi se pare de mare shit.Presedintele unei tari europene sa zica de prim ministrul tarii aceste cuvinte mi se pare ceva ce nu poate fi descris in cuvinte.Mos Teaca se crede la "Acces direct" sau "La Maruta".Asa ceva nu s-a intamplat niciodata intr-o tara civilizata si europeana.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei