Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 230 (5437)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protecţia Consumatorilor

Serviciile de telefonie mobilă, cel mai des reclamate de suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cursul lunii septembrie 2013, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a desfăşurat 260 de acţiuni de control soldate cu 150 amenzi în valoare de 140.650 de lei şi 50 de avertismente. Totodată, s-au înregistrat 96 de reclamaţii, cele mai multe vizând serviciile de telefonie mobilă, aspectele cel mai des reclamate fiind refuzul operatorilor de a da curs solicitărilor de reziliere a contractelor sau refuzul operatorilor de a schimba telefonul în cazul mai multor intervenţii în service.

 

Amenzi de sute de milioane de lei vechi, aplicate în luna septembrie

Tot în luna septembrie, CJPC Suceava a mai desfăşurat o serie de controale, acestea vizând mai multe tematici: respectarea prevederilor legale în cadrul comercializării de rechizite şi uniforme şcolare, a florilor, a produselor de panificaţie şi respectarea prevederilor privind protecţia consumatorilor în grădiniţele cu program prelungit.

Cât priveşte respectarea prevederilor în cadrul comercializării de rechizite şi uniforme şcolare, comisarii suceveni au efectuat 29 de acţiuni de control, aplicându-se 17 amenzi în valoare de 23.500 lei şi 6 avertismente.

Potrivit comisarului-şef adjunct, Vasile Latiş, „principalele aspecte constatate se referă la lipsa informaţiilor prevăzute de lege la comercializarea caietelor (tip, format, număr de pagini), lipsa avertismentelor de a nu se lasă la îndemâna copiilor sub trei ani în cazul cariocilor, lipsa traducerii în limba română a etichetei, în special la cele de provenienţă China”.

Cu prilejul celor 17 acţiuni de control efectuate la comercianţii de flori, s-au aplicat 11 amenzi în valoare de 16.450 lei şi două avertismente. „Ca deficienţe s-au constatat  lipsa preţurilor, lipsa instrucţiunilor de întreţinere şi lipsa traducerii instrucţiunilor”, a mai completat Vasile Latiş.

Cu privire la respectare prevederilor legale privind protecţia consumatorilor în grădiniţe cu program prelungit particulare şi de stat, s-au efectuat nouă acţiuni de control, finalizate cu şase avertismente pentru folosirea unor jucării neadecvate grupei de vârstă a copiilor.

Tot în luna septembrie, comisarii CJPC au mai efectuat 30 acţiuni de control ce au vizat respectarea prevederilor legale la comercializare pâinii, a produselor de panificaţie şi a produselor de patiserie.

S-au aplicat 11 amenzi în valoare de 18.200 de lei şi 11 avertismente, oprindu-se de la comercializare produse în valoare de 302,91 lei. Principalele deficienţe se referă la etichetare (lipsă ingrediente, procentul lor, lipsa informaţiei privind gramajul). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serviciile de telefonie mobilă, cel mai des reclamate de suceveni.
 Vizualizări articol: 1313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Serviciile de telefonie mobilă, cel mai des reclamate de suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei