Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 230 (5437)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Agresiune cu „mister”

Elev de 16 ani, lovit în cap după ce a ieşit din şcoală, în drumul spre casă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un elev din Vicovu de Sus a fost internat luni seară la Spitalul Municipal din Rădăuţi, după ce a fost lovit în cap, imediat ce a părăsit unitatea de învăţământ. Împrejurările agresiunii sunt cel puţin misterioase, în condiţiile în care băiatul nu poate preciza cine l-a agresat, mai mult, bănuielile sale îndreptându-se spre un coleg de şcoală, dar şi spre un necunoscut.

Luni seară, în jurul orei 21.00, după un apel la numărul de urgenţă 112, un echipaj SMURD l-a adus la Spitalul Municipal Rădăuţi pe Costel Tei, în vârstă de 16 ani, din comuna Vicovu de Jos, care fusese victima unei agresiuni. Potrivit celor afirmate de medicul Lucian Corfaru, băiatul, elev în clasa a X-a la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, a fost internat la secţia chirurgie cu diagnosticul „traumatism cranio-cerebral, comoţie cerebrală”.

Împrejurările în care s-a petrecut agresiunea sunt extrem de „tulburi”, pentru că atât elevul cât şi mama sa se contrazic în afirmaţii, nefiind siguri cine l-a lovit pe copil, mai mult, dacă acesta a fost lovit cu pumnul sau cu o cărămidă. 

 

Mama: „Copilul meu nu mai ţine minte aproape nimic”

Ileana Tei, mama copilului, spune că autorul agresiunii ar fi un coleg de-al fiului său, P.M., însă nu neagă cele afirmate de ceilalţi copii care erau în apropiere la momentul incidentului, şi anume că agresorul ar fi fost un alt tânăr, care ajunsese acolo cu un autoturism.

Femeia a povestit, ieri dimineaţă, la spitalul rădăuţean: „După cum mi-a povestit băiatul, numai ce ieşise de la şcoală, era cam 19.30-19.40, şi, undeva pe strada Mihai Eminescu, s-a trezit cu ceva tare în cap, poate o cărămidă sau poate un pumn, ceva care venise din spate. Băiatul spune că a văzut în urma lui mai mulţi colegi şi-l bănuieşte pe unul dintre ei, P.M. Fiul meu mai spune că, imediat după lovitură, băiatul ăla ar fi venit la el şi i-ar fi spus <Scuză-mă, te-am confundat>.Însă nici copilul meu nu e prea sigur că cel care l-ar fi lovit ar fi fost P.M... Copiii de acolo, colegii lui Costel, spun că cel care l-ar fi lovit pe fiul meu ar fi fost un alt băiat, care nu e elev şi care ar fi venit acolo cu o maşină. Copilul meu nu mai ţine minte aproape nimic, îşi aduce aminte că imediat după lovitura în cap a căzut la pământ şi cam atât...”.

Mama băiatului mai spune că imediat după ce fiul său a fost lovit, acesta ar fi fost urcat în autocarul cu care făcea naveta la Vicovu de Jos, chiar de directoarea şcolii. „Nu ştiu exact, dar tot copiii de acolo spun că directoarea şcolii, Steluţa Pîslar, l-ar fi ridicat de jos şi l-ar fi urcat în autocarul cu care mergea acasă, la Vicovu de Jos. După cum mi-a zis Costel, pe drum şi-a revenit puţin şi a observat că nu mai avea haina pe el. Fără să ştiu ce se întâmplase, l-am sunat la telefon pe la ora 20.20 şi mi-a zis că e pe uliţă. Am aşteptat, şi când am văzut că nu vine, am luat lanterna şi am plecat înaintea lui. Nu l-am găsit, şi când m-am întors, a venit socrul meu şi mi-a zis că băiatul a ajuns acasă bătut, plin de sânge şi că vomita. Imediat am sunat la 112, a venit poliţia şi un echipa SMURD”, a completat Ileana Tei.

De pe patul de spital, cuvintele lui Costel Tei sunt la fel de confuze: „Am simţit o lovitură puternică în cap. Nu ştiu cine m-a lovit, eu am crezut că P.M., dar mi s-a spus de colegi că m-a lovit alt băiat, unul Ionuţ, care e din afara şcolii. Nu ştiu exact cine m-a lovit... Nu mai ţin minte prea multe, dar cred că în autocar m-au urcat directoarea de şcoală şi cu băiatul ăla, P.M. Ce să vă spun, nu-mi aduc aminte exact, nu ştiu dacă a fost P.M. sau altcineva...”.

Contactată ieri telefonic, directoarea Liceul Tehnologic „Ion Nistor”, Steluţa Pîslar, a declarat: „Nu este nimic adevărat din cele afirmate de mama copilului, nu am avut nici o implicare în incident. Nu este adevărat că eu aş fi urcat elevul în autocar, pentru că am aflat de cele întâmplate abia a doua zi. Este drept că am urcat în acel autocar, pentru că şi eu fac naveta spre casă pe aceeaşi rută, dar nu am observat, la momentul de atunci, nimic deosebit. Cele spuse de mamă şi de fiul ei, că am intervenit după ce copilul a fost agresat, sunt doar nişte fabulaţii. Am fost audiată şi de lucrătorii de poliţie, am cooperat cu dumnealor în timpul cercetărilor făcute la Vicovu de Sus, în schimb, repet, nu am avut nici o implicare în incidentul de luni seară”.

 

Dosar penal sub acuzaţia de lovire sau alte violenţe pe numele colegului bănuit de agresiune

Ieri după-amiază, după ce au efectuat o serie de cercetări şi au audiat mai mulţi elevi care au fost martori la incident, lucrătorii de poliţie au întocmit dosar penal sub acuzaţia de lovire sau alte violenţe pe numele colegului bănuit de agresiune, P.M.

Medicul Lucian Corfaru, de la spitalul rădăuţean, a precizat că starea de sănătate a victimei era bună, însă specialiştii au decis să mai rămână internat pentru efectuarea unui examen la computerul tomograf.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elev de 16 ani, lovit în cap după ce a ieşit din şcoală, în drumul spre casă.
 Vizualizări articol: 3416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Elev de 16 ani, lovit în cap după ce a ieşit din şcoală, în drumul spre casă4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei