Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 230 (5437)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiție

Construcția depozitul ecologic de la Pojorâta, în parametrii programați

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Construcția depozitului ecologic de la Pojorâta se află în parametrii programați. Este constatarea făcută de președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, în urma vizitei de lucru pe care a efectuat-o marți la șantierul gropii de gunoi, întâlnire la care a mai participat șeful Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, șeful Serviciului pentru Calitatea Factorilor de Mediu din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Iluță Cocriş, reprezentanții constructorului și proiectantului, precum și consultantul tehnic responsabil de execuția contractului. Nechifor a arătat că la Garda de Mediu nu s-a primit nici o sesizare până în prezent din partea cetăţenilor cu privire la evoluţia construcţiei platformei ecologice de la Pojorâta. El a precizat că în data de 29 iulie 2009, în etapa de avizare a acestui obiectiv de investiţii, s-au organizat dezbateri publice pe tema “Raportul studiilor de evaluare a impactului asupra mediului”, în cadrul procedurii de obţinere a acordului de mediu pentru proiectul “Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Suceava”, la care au participat circa 400 de cetăţeni.

 

Campanii de informare a populației cu privire la selectarea corectă a deşeurilor

Investiția presupune construcţia unei celule pentru depozitarea deşeurilor având o suprafaţă de 4,40 hectare şi o capacitate de 390.000 de tone, construcţia staţiei de tratare a levigatului, a sistemului de evacuare a apelor tratate, a platformei publice de colectare, a unui sistem de colectare a gazelor de depozit, a unui sistem de cântărire, construcţia unui sistem de alimentare cu energie electrică şi apă a depozitului, un sistem de stingere a incendiilor, construcţia sistemului de monitorizare a mediului, precum şi a unui sistem de drumuri interioare şi de acces. Tot în cadrul proiectului de investiţii este prevăzută împrejmuirea platformei ecologice şi utilarea cu echipamente şi utilaje necesare funcţionării depozitului. Lucrările sunt executate de un consorțiu compus din firmele Bilfinger Baugesellschaft Viena – Austria și S.C. Concret Construct AG S.R.L. Gura Humorului. Valoarea totală a contractului al cărui titular este Consiliul Județean este de 218.045.617 lei.

„La finalizarea construcţiei platformei ecologice de la Pojorâta, vom putea vorbi de un sistem complex, tehnologic, monitorizat pentru o perioadă de zece ani”, a spus președintele Consiliului Județean. El a adăugat că o altă componentă a proiectului ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Suceava” este închiderea depozitelor de deșeuri necorespunzătoare de la Suceava, Rădăuţi, Gura Humorului, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Siret. Aceste investiţii au primit avizul de mediu în anul 2010 din partea Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Bacău. Ele fac obiectul unui contract de achiziții publice care a fost licitat și este în curs de atribuire, fiind contestat la Curtea de Apel Suceava. Ultimul termen a avut loc pe data de 01.10.2013, iar pronunțarea a fost amânată pentru data de 04.10.2013. Consiliul Judeţean Suceava, Garda de Mediu Suceava şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava vor desfăşura campanii de informare a populației cu privire la selectarea corectă a deşeurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Construcția depozitul ecologic de la Pojorâta, în parametrii programați.
 Vizualizări articol: 1827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Construcția depozitul ecologic de la Pojorâta, în parametrii programați1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gospodari trimis de
( 3 oct 2013, 13:23:07
Primarul din Pojorata si presedintele CJ au dovedit intregului judet, ca sunt cei mai mari gospodari din zona. Cat de istet poti sa fii, sa pui o groapa de gunoi, exact in varful muntelui, unde majoritatea turistilor care treceau Mestecanisul, se opreau sa fotografieze zona? Este ceva de genul amplasarii unei fose septice, exact sub geamul sufrageriei... Nu ar fi existat alta posibilitate? Sau au vrut sa-i faca in ciuda Elenei Udrea, care cu un an inainte, exact in acelasi loc, a plantat ceva puieti de rasinoase, in cadrul actiunii "Romania prinde radacini"? In tot cazul, inca odata, cei ce ne conduc, se dovedesc a avea lipsuri majore la capitolul bun simt si gospodarire si o puternica durere la capatul inferior al coloanei vertebrale, vis-a-vis de parerea electoratului care i-a inscaunat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei