Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 230 (5437)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În atenţia Protecţiei Copilului

Peste 300 de copii, neglijaţi de părinţi, în primele opt luni ale anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 300 de copii, neglijaţi de părinţi, au ajuns în atenţia Protecţiei Copilului Suceava, în primele opt luni ale anului. Din statisticile realizate de Serviciul de evaluare a situaţiilor de risc şi intervenţie în regim de urgenţă, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, rezultă că de la începutul anului şi până pe 31 august au fost înregistrate 474 de cazuri sociale, cazuri de copii aflaţi în situaţie de risc, plasament în regim de urgenţă şi copii abuzaţi în familie.

Deşi neglijaţi de părinţi, cei mai mulţi dintre minori au rămas în familie, după consiliere şi sprijin din partea autorităţilor. 57 de copii au fost luaţi de stat, ei fiind daţi în plasament în regim de urgenţă. În lunile iulie şi august au fost înregistrate la Protecţia Copilului Suceava cele mai multe cazuri de copii care au nevoie urgent de ajutor, 72 de cazuri în luna iulie şi 81 în luna august.

Un număr mai mic de copii aflaţi în situaţie de risc s-au înregistrat în luna mai, 36 de cazuri, şi în luna iunie, 38 de cazuri. Cauzele pentru care reprezentanţii Protecţiei Copilului au intervenit în familiile acestor copii sunt abuzul sexual (22 de cazuri), abuzul fizic (41 de cazuri), abuz emoţional (15 cazuri), neglijenţă în familie (359 de cazuri) etc.

 

Doi frăţiori, sub un acoperiş de nailon, în prag de iarnă

Aurelia Focşa, şefa Serviciului de evaluare a situaţiilor de risc şi intervenţie în regim de urgenţă, ne-a spus că la sfârşitul lunii iulie, un preot dintr-o localitate suceveană a sesizat autorităţile cu privire la situaţia grea în care se află o mamă şi doi copii minori. „Cei doi copii minori, unul de 10 ani şi celălalt de un an şi 3 luni, locuiesc împreună cu mama, în casa bunicii materne, deoarece, după moartea tatălui copiilor, într-un accident de muncă, bunica paternă nu a mai dorit să acorde sprijin familiei.

În locuinţa cu două camere a bunicii materne mai locuiesc doi fraţi de-ai mamei, în condiţii modeste”, a explicat Focşa.

Asistenţii sociali i-au găsit pe copii, împreună cu mama, într-o căsuţă improvizată, alcătuită dintr-o singură cameră şi un hol, acoperită doar cu nailon, fără sobă, cu o uşă provizorie, în condiţii improprii de locuit, mai ales în anotimpul rece. Din declaraţiile mamei reiese că nu doreşte să se despartă de copii şi că va munci cu ziua ca să-i întreţină.

„Legătura de ataşament dintre copii şi mamă este evidentă, deci nu se poate vorbi de neglijenţă cu privire la îngrijirea acestora. La soluţionarea cazului se vor implica atât primăria din localitatea de domiciliu a mamei, cât şi preotul paroh din localitate, care deja au ajutat-o pe mamă cu alimente şi îmbrăcăminte pentru copii”, ne-a spus Aurelia Focşa.

 

Sprijin din partea Fundaţiei HHC România

Purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a declarat că Fundaţia HHC România a promis că o va ajuta pe mama celor doi copii minori să-şi repare căsuţa, să o doteze cu cele necesare, dar îi va furniza şi alimente necesare întreţinerii familiei. „Fundaţia a aprobat o sumă importantă de bani pentru cumpărarea de materiale de construcţii, pentru a se ridica încă o cameră, acoperirea casei, cumpărarea şi montarea de tâmplărie (uşi, geamuri, parchet), dotarea locuinţei cu o sobă, cele strict necesare şi 5 metri cubi de lemn, pentru parcurgerea perioadei friguroase în deplină siguranţă. Bunica maternă şi fraţii mamei au declarat că o vor sprijini pe aceasta în creşterea şi îngrijirea copiilor, în vederea prevenirii separării acestora de mamă”, a explicat Nicoleta Daneliuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 300 de copii, neglijaţi de părinţi, în primele opt luni ale anului.
 Vizualizări articol: 1161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 300 de copii, neglijaţi de părinţi, în primele opt luni ale anului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei