Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 216 (5423)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Ceremonie

Pod de flori pentru bobocii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, la festivitatea de deschidere a anului şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pregătite sau mai puţin pregătite, peste 800 de instituţii de învăţământ din judeţ şi-au deschis porţile pentru elevii care au revenit, începând de ieri, în bănci. Mii de cadre didactice care vor preda în noul an şcolar vor avea în grijă aproape 100.000 de elevi, dintre care 6.390 la clasa pregătitoare, 34.103 în învăţământul primar, 32.069 de elevi de la gimnaziu şi 9.352 în ciclul liceal. 

Ieri, clopoţelul a sunat şi pentru cei peste 700 de elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava.

Şcolarii din cele 26 de clase ale unităţii, împreună cu părinţii şi profesorii, s-au adunat în curtea şcolii, acolo unde a avut loc festivitatea de deschidere a anului şcolar 2013-2014.  Dacă cei mai mici dintre elevi, bobocii de la clasa pregătitoare, au avut nevoie de privirea sau de îmbrăţişarea unui părinte pentru a mai scăpa de emoţii, elevii mai mari şi-au îmbrăţişat cu entuziasm colegii şi profesorii, cu prilejul revederii. Buchetele sau coşuleţele de flori nu au lipsit din mâna nici unui şcolar, iar ţinuta şcolară a fiecăruia dintre copii a fost fără cusur.

Întreaga ceremonie a fost moderată de directorul instituţiei - prof. Gabriela Mihai, care în debutul festivităţii le-a urat bun venit, din partea echipei manageriale, elevilor, părinţilor şi dascălilor. Momentul a fost urmat de intonarea imnului naţional şi de o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi ai Bisericii Sfânta Înviere.

După ce Gabriela Mihai a prezentat noutăţile anului şcolar 2013-2014, elevii celor 26 de clase au fost invitaţi, împreună cu diriginţii sau învăţătorii, în clase. Aceasta a strigat catalogul claselor pregătitoare, iar odată reunite grupele, părinţii au luat zeci de cadre cu micii şcolari.

Totuşi, pentru ca momentul să fie unul deosebit pentru boboceii şcolii, colegii din clasele mai mari le-au pregătit acestora un pod de flori. După momentul festiv de deschidere a anului şcolar, toţi elevii de la cele trei clase pregătitoare au trecut pe sub podul de flori, la intrarea în localul unităţii de învăţământ.

 

Îndemnuri şi urări din partea oaspeţilor

O tradiţie înrădăcinată deja în învăţământul sucevean, potrivit căreia reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, chiar ai vieţii politice şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), participă la festivităţile de deschidere a anului şcolar, s-a respectat şi de această dată. Festivitatea de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 a fost marcată de prezenţa viceprimarului Gavril Vîrvara, a senatorului Ovidiu Donţu, a consilierului local Tiberius Brădăţan, a consilierului local Doiniţa Cocriş, a directorului Casei Corpului Didactic – prof. Constantin Mărgineanu, a inspectorului de specialitate din cadrul IŞJ Suceava -  Tatiana Vîntur şi a secretarului Consiliului Judeţean Suceava – Constantin Pascu. Invitaţii veniţi la acest moment sărbătoresc au transmis câte un gând şi un îndemn pentru acest început de an şcolar.

Senatorul Ovidiu Donţu, care până să ocupe această funcţie a fost membru al Consiliului de Administraţie al şcolii, le-a urat bun venit atât părinţilor, cât şi elevilor, declarând că se află la Şcoala Gimnazială Nr. 1 într-o triplă calitate -  cea de senator, cea de absolvent şi de părinte care îşi conduce copilul în prima zi de şcoală. 

„Dragi elevi, fiecare dintre voi este bun la ceva, fiecare are ceva de oferit, iar şcoala vă ajută să descoperiţi ce anume. Vă îndemn să fiţi alături de dascălii voştri, să-i preţuiţi, pentru că ei săvârşesc în fiecare zi un act de sacrificiu”, le-a transmis acesta elevilor prezenţi la ceremonie.

La rândul său, Gavril Vîrvara, viceprimarul municipiului Suceava, a declarat că: „în prima zi de şcoală, emoţiile, speranţele şi visele ne cuprind pe toţi în aceeaşi măsură, fie că vorbim de elevi, profesori, părinţi sau participanţi. Consider că viitorul României stă în sistemul educaţional pe care avem datoria să-l construim şi să-l păstrăm. Am încredere în profesorii din această unitate de învăţământ şi cred că elevii vor depune toate eforturile, susţinuţi de părinţi, pentru a fi la înălţimea aşteptărilor noastre”.

De asemenea, dr. Tiberiu Brădăţan a transmis elevilor multă sănătate şi putere de muncă, îndemnându-i să asculte de părinţi şi profesori.

Mesajul IŞJ Suceava a fost transmis de inspectorul de specialitate Tatiana Vîntur, aceasta îndemnându-i pe elevi să muncească pentru a obţine rezultate frumoase şi să fie într-o permanentă competiţie cu ei înşişi, acest lucru fiind unul dintre resorturile reuşitei în viaţă.

Activitatea dascălilor Şcolii Nr. 1, precum şi rezultatele notabile ale elevilor au fost lăudate şi felicitate de directorul Casei Corpului Didactic, Constantin Mărgineanu, care a precizat: „în vara acestui an, am fost preşedintele Comisiei de Evaluare în această unitate de învăţământ şi am avut ocazia să văd rezultatele frumoase ale acestor elevi. Profit de această ocazie pentru a-i felicita atât pe profesori, cât şi pe elevi”.

În dubla sa calitate, cea de consilier local şi cea de membru în Consiliul de Administraţie al şcolii, Doiniţa Cocriş a urat „înţelepciune şi răbdare profesorilor, cei care au o misiune nobilă, dar extrem de grea, putere de muncă părinţilor şi succes elevilor, în special viitorilor absolvenţi de clasa a VIII-a”.

 

Cuvântul inspectorului şcolar general, Gheorghe Lazăr

Cu prilejul deschiderii anului şcolar 2013-2014, inspectorul şcolar general, Gheorghe Lazăr, a transmis elevilor, părinţilor şi profesorilor din judeţ următorul mesaj: „Ziua de 16 septembrie 2013 marchează un nou început, fiind pentru noi toţi, elevi, părinţi, cadre didactice, comunitate locală, prilej de reîntâlnire cu bucurie şi speranţă, cu emoţii şi încredere. Prima zi de şcoală rămâne momentul de bilanţ pentru anul care s-a încheiat şi de perspectivă pentru noul an şcolar, deschizând drumul spre cunoaştere şi autocunoaştere. Ne exprimăm satisfacţia că şi în anul şcolar 2012-2013, şcoala suceveană s-a remarcat prin rezultate valoroase atât la examenele naţionale, cât şi la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale”. Potrivit acestuia, nivelul de performanţă înregistrat se datorează, în egală măsură, corpului profesoral şi elevilor, care au probat pasiune şi consecvenţă în pregătirea de zi cu zi.

Acesta dă asigurări că şcoala suceveană dispune de resursele umane şi materiale necesare unei instruiri corespunzătoare exigenţelor educaţionale actuale.

„Suntem convinşi că succesul şcolar presupune atât implicarea familiei, cât şi a comunităţii în formarea elevilor. Tuturor cadrelor didactice le mulţumim pentru contribuţia la sporirea prestigiului şcolii sucevene şi le urăm sănătate şi putere de muncă în activitatea plină de responsabilitate pe care o desfăşoară. Elevilor, mici şi mari, le dorim succes şi împliniri pe drumul fascinant al cunoaşterii”, a conchis Gheorghe Lazăr.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pod de flori pentru bobocii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, la festivitatea de deschidere a anului şcolar.
 Vizualizări articol: 1834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Pod de flori pentru bobocii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, la festivitatea de deschidere a anului şcolar4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei