Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 216 (5423)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evoluţie favorabilă

Starea de sănătate a medicului Gheorghe Şerban s-a ameliorat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Starea de sănătate a medicului Gheorghe Şerban, directorul Şcolii Postliceale Sanitare Suceava, s-a ameliorat, au informat ieri medici din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi. Doctorii au arătat că evoluţia pacientului este „lent progresivă”, dar având în vedere afecţiunile de care acesta suferă, diabet şi obezitate, oricând pot să apară complicaţii care-i pot fi fatale.

Directorul Şcolii Postliceale Sanitare Suceava se află în continuare în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a unităţii sanitare, sub strictă supraveghere medicală, şi este conştient. Medicii care-l au în grijă au renunţat la transfuziile de sânge, care nu mai sunt necesare, având în vedere evoluţia favorabilă, însă continuă administrarea de antibiotice.

 

Campanie pentru donarea de sânge, lansată pe internet de elevii medicului Gheorghe Şerban

Săptămâna trecută, după aflarea veştii că medicul Gheorghe Şerban este spitalizat şi are nevoie de internare, elevii Şcolii Postliceale Sanitare Suceava au iniţiat pe internet o acţiune de solidaritate. Ei au lansat pe Facebook o campanie pro donare de sânge pentru directorul lor aflat în suferinţă. „O picătură de sânge pentru viaţa dlui dr. Gheorghe Şerban contează. Sângele nu poate fi cumpărat, nu poate fi produs, nu poate fi obţinut decât prin bunăvoinţa celui de lână noi”, este sloganul sub care elevii Şcolii Postliceale Sanitare Suceava încearcă să-i convingă pe oameni să vină în sprijinul medicului Gheorghe Şerban. Cei care doresc să facă acest gest nobil sunt aşteptaţi pentru recoltare la Centrul Judeţean de Transfuzii Suceava, în intervalul orar 8.30-12.00.

Gheorghe Şerban, în vârstă de 53 ani, a fost internat în spitalul ieşean săptămâna trecută. El a intrat în stare de şoc toxico-septic din cauza unei răni infectate la piciorul stâng, rană produsă în contextul diabetului de care suferă. Medicii de la Spitalul „Sf. Spiridon” au anunţat că dacă se va reuşi stabilizarea bolnavului, Gheorghe Şerban va fi supus unei intervenţii chirurgicale radicale. Este vorba de o amputaţie a piciorului stâng, care a generat infecţia răspândită ulterior în tot corpul.

 

La un pas de moarte, cu septicemie, din cauză că a refuzat să i se amputeze piciorul infectat

Directorul Şcolii Postliceale Sanitare Suceava a fost internat încă din data de 28 august în secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, diagnosticul iniţial fiind de „celulită de gambă stângă malperforat plantar”.

Medicii suceveni i-au propus pacientului o amputaţie a piciorului stâng, care să împiedice răspândirea infecţiei în organism, însă operaţia nu a fost agreată de bolnav. În lipsa unei astfel de măsuri radicale, starea de sănătate a lui Gheorghe Şerban s-a înrăutăţit progresiv, în cele din urmă fiind afectate funcţiile hepatice, renale şi pancreatice.

În cursul zilei de marţi, 10 septembrie, directorul Şcolii Postliceale Sanitare Suceava a fost transferat la Iaşi cu un elicopter SMURD, starea sa de sănătate fiind critică din cauza septicemiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Starea de sănătate a medicului Gheorghe Şerban s-a ameliorat.
 Vizualizări articol: 3741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Starea de sănătate a medicului Gheorghe Şerban s-a ameliorat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "Tratamente aplicate bolnavului" trimis de
(18 sep 2013, 08:13:16
Banuiesc ca este denumirea unui modul de curs la Scoala Postliceala Sanitara. Daca un medic, sef de unitate de invatamant a fost tratat in spital cu "atat de multa indiferenta" atunci, ce sa mai zic de mine, un muritor de rand!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei