Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 216 (5423)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

La Vicovu de Sus

Cătălin Nechifor a participat la deschiderea a două clase cu specializarea confecţii încălţăminte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a participat în cursul zilei de ieri la deschiderea anului şcolar de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din oraşul Vicovu de Sus. Nechifor a ţinut să fie prezent la această unitate de învățământ deoarece începând din acest an şcolar la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” au fost înfiinţate două clase pentru specializarea tinerilor în domeniul confecţii încălţăminte. La deschiderea anului şcolar de la Liceul „Ion Nistor” au mai fost prezenţi şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Gheorghe Lazăr, deputatul PSD Ovidiu Iane, precum şi primarul din Vicovu de Sus, Gheorghe Schipor. De precizat că deschiderea celor două clase cu profil tehnologic în industria pielăriei s-a făcut cu sprijinul şefului administraţiei judeţene, pentru a specializa tinerii în meseriile solicitate de firmele care au ca obiect de activitate producţia de încălţăminte din această zonă a judeţului. Cătălin Nechifor a ţinut să remarce faptul că la acest liceu din Vicovu de Sus învaţă aproximativ 2.500 de elevi, din acest punct de vedere fiind a doua unitate de învăţământ din judeţ, după Colegiul Agricol din Fălticeni.

„Înfiinţarea celor două clase s-a făcut pentru a crea profesionişti în acest domeniu de activitate, astfel încât să reducemnumărul tinerilor care pleacă în străinătate pentru a-şi găsi un loc de muncă”, a declarat preşedintele CJ Suceava, care a amintit că necesitatea înfiinţării unor astfel de clase pentru a crea specialişti în industria încălţămintei i-a fost prezentată în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale de către reprezentanţii firmelor de profil.

Nechifor a arătat că în situaţia în care crearea acestor clase se dovedeşte a fi un succes, intenţia este de a se extinde acest proiect şi pentru crearea de specialişti în alte domenii de activitate, cum ar fi agricultura sau turismul.

Tot în cursul zilei de ieri, Cătălin Nechifor a fost prezent şi la deschiderea anului şcolar de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie din Vicovu de Sus,  unde învaţă 170 de copii cu deficienţe de auz. Discursul oficialităţilor a fost tradus de un profesor în limbajul nonverbal, Nechifor declarând în faţa elevilor că „am venit cu tot dragul aici, pentru că meritaţi. Şansa voastră este să învăţaţi”. Tot la acest liceu, Cătălin Nechifor a vizitat şi o unitate de fabricare a produselor lactate în care lucrează personal specializat şi în care zilnic se procesează 1.500 de litri de lapte. Şeful administraţiei judeţene a arătat că produsele lactate de la această unitate sunt distribuite la unităţile sociale din subordinea Consiliului Judeţean.

Cătălin Nechifor a mai participat luni la deschiderea anului şcolar de la Şcoala „Ştefan cel Mare” din Putna, Şcoala Gimnazială din Volovăţ, la Grădiniţa din Gălăneşti, şi, în Rădăuţi, la Şcoala Nr. 5 , Colegiul Tehnic, Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” şi la Colegiul Agricol. Nechifor a precizat că a ţinut să fie prezent la deschiderea anului şcolar de la aceste unităţi deoarece o mare parte dintre ele poartă numele unor mari personalităţi ale istoriei judeţului Suceava, „bucovineni care s-au luptat pentru Bucovina istorică”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Nechifor a participat la deschiderea a două clase cu specializarea confecţii încălţăminte.
 Vizualizări articol: 1834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cătălin Nechifor a participat la deschiderea a două clase cu specializarea confecţii încălţăminte5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei