Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 197 (5404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hoţi

Grupare de olteni infractori voiajori, spargeri în serie la Suceava şi la Botoşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi bărbaţi şi două femei de etnie romă din municipiul Craiova şi din Mehedinţi, cunoscuţi de poliţişti ca infractori voiajori, au comis furturi în ultimele zile pe raza judeţelor Suceava şi Botoşani. Cei patru se deplasau cu un autoturism în special prin zonale rurale şi intrau pe proprietăţile oamenilor, sub pretextul că fac comerţ ambulant. În gospodăriile în care nimeni nu era acasă unul dintre autori încerca să pătrundă în locuinţe, în timp ce ceilalţi stăteau de „şase”.

 

Trei furturi probate în Suceava

În judeţul Suceava poliţiştii au reuşit să probeze pe numele suspecţilor comiterea a trei furturi. Banii sau bijuteriile furate din trei locuinţe au fost găsite asupra suspecţilor pe raza comunei botoşănene Hăneşti, unde poliţiştii i-au oprit în trafic. Surse judiciare au precizat că alte fapte de furt cu acelaşi mod de operare, înregistrate la poliţiile din Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni şi Gura Humorului, sunt comise foarte probabil tot de aceştia.

În urma anchetei derulate de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Suceava, împreună cu colegi de la Secţia 8 de Poliţie Rurală Adâncata şi Poliţia Siret, şi în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani, s-a stabilit că Ion Florea, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Craiova, a comis furturi din trei locuinţe, una din Siret, una din Zvoriştea şi una din Zamostea.

 

Au profitat de neglijenţa victimelor

Toate furturile au fost comise în aceeaşi zi, miercuri, 21 august.

Conform anchetei poliţiei, Ion Florea a intrat într-o casă din Siret, de unde a furat bijuterii din aur în valoare de 4.500 de lei, după care, dintr-o locuinţă din satul Dealu, comuna Zvoriştea, a mai sustras 1.800 de lei şi 80 de euro. Tot miercuri, a fost sesizat un furt şi din locuinţa unei femei din Zamostea. În acest caz, rezultă din anchetă, individul în vârstă de 46 de ani a stat de pază în curtea păgubitei, în casă intrând două femei, Elena Buştean, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Craiova, şi Clemenţa Iortoman, în vârstă de 30 de ani, tot din Craiova, complicele sale. Acestea au furat din casa din Zamostea 150 de lei şi o pereche de ochelari.

De asemenea, la furturile amintite ar fi participat, cu rol de asigurare a pazei, şi un anume Nechită Duncă, în vârstă de 46 de ani, din Mehedinţi.

Acesta din urmă a fost arestat preventiv în data de 23 august de Judecătoria Săveni, pentru fapte similare comise pe raza judeţului Botoşani.

În privinţa celor trei furturi din Suceava, autorii au pătruns în locuinţe prin forţarea unui geam, pe o uşă lăsată descuiată şi, într-un caz, cu cheia de la intrare pe care au găsit-o în uşă. Aşadar, furturile au fost comise şi pe fondul neglijenţei proprietarilor.

 

Trei dintre suspecţi s-au întors în libertate după 24 de ore

Dacă Nechită Duncă a fost arestat preventiv, ceilalţi trei suspecţi au scăpat mult mai ieftin. În primă fază, vineri seară, aceştia au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, după ce pe numele lor a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

A doua zi, sâmbătă, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a luat decizia ca cei trei să nu fie înaintaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Aşa se face că cei trei olteni s-au întors în libertate, doar cu interdicţia de a părăsi ţara. Rămâne de văzut dacă aceştia vor mai avea tupeul să rămână în zonă şi să comită şi alte furturi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grupare de olteni infractori voiajori, spargeri în serie la Suceava şi la Botoşani.
 Vizualizări articol: 1553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Grupare de olteni infractori voiajori, spargeri în serie la Suceava şi la Botoşani3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei