Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 191 (5398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A doua şansă

2.600 de absolvenţi de liceu îşi încearcă din nou norocul, începând de astăzi, la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

2.599 de absolvenţi ai ciclului liceal sunt aşteptaţi, începând de astăzi, să susţină probele celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat, testare ce va debuta cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

S-au înscris la sesiunea din toamnă a examenului absolvenţii ciclului liceal care nu au reuşit să obţină note de trecere în cadrul primei sesiuni a bacalaureatului care s-a desfăşurat în perioada 10 iunie - 5 iulie, cei care nu au promovat examenul în anii trecuţi, precum şi cei care nu au avut situaţia şcolară finalizată la momentul susţinerii examenului din vară.

Cu toţii primesc o a doua şansă de a avea diploma de bac, patalama din ce în ce mai greu de obţinut în ultimii ani.

Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va desfăşura în perioada 19 august - 5 septembrie. Pe 19 şi 20 august se vor evalua competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română. Pe 20 şi 21 august, înscrişilor le vor fi evaluate competenţele într-o limbă de circulaţie internaţională, iar pe 22 şi 23 aceştia vor fi examinaţi la competenţele digitale. Probele scrise vor fi susţinute în intervalul 26-30 august. Primele rezultate vor fi afişate în data de 2 septembrie, iar în aceeaşi zi vor fi depuse contestaţiile. Pe 5 septembrie vor fi făcute publice rezultatele finale.

Ca şi în cazul sesiunii desfăşurate în lunile iunie-iulie, examenul de bacalaureat care debutează mâine se anunţă a fi la fel de riguros, întrucât toate centrele de examinare din judeţ vor avea montate camere de supraveghere.

Pentru această sesiune, candidaţii suceveni vor susţine examenul în opt centre de examinare desemnate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava.

Este vorba despre Colegiul Tehnic “Petru Mușat” Suceava, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Colegiul “Andronic Motrescu” Rădăuţi şi Colegiul Naţional ”Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc.

Cele mai aglomerate centre vor fi Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni şi Colegiul Tehnic Rădăuţi, unde câte 372, respectiv 359 de candidaţi vor susţine probele examenului de bacalaureat. Cei mai mulţi dintre candidaţi sunt foşti elevi ai grupurilor şcolare din judeţ, ai colegiilor industriale sau ai liceelor particulare, instituţii la care au obţinut rezultate mediocre la prima sesiune a bacului.

 

O treime dintre candidaţii din ţară sunt absolvenţi ai promoţiilor anterioare

Din datele centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, la nivel naţional, s-au înscris peste 87.000 de candidaţi, dintre care 67% fac parte din promoţia 2012-2013, iar 33% sunt absolvenţi ai promoţiilor anterioare.

Totodată, vineri, 16 august, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a susţinut o videoconferinţă cu toţi inspectorii şcolari generali din ţară. Printre temele abordate de Remus Pricopie s-au numărat organizarea şi desfăşurarea celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat, ministrul atrăgând atenţia tuturor persoanelor implicate în examen să respecte “atât metodologia, cât şi litera legii”.
În ceea ce priveşte situaţia unităţilor de învăţământ, ministrul Remus Pricopie a solicitat inspectorilor generali să se implice în rezolvarea fiecărei probleme în parte, pentru ca elevii şi profesorii să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii normale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 2.600 de absolvenţi de liceu îşi încearcă din nou norocul, începând de astăzi, la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 1114 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2.600 de absolvenţi de liceu îşi încearcă din nou norocul, începând de astăzi, la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei