Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 191 (5398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Salutul Corvinilor

Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, la Monumentul Martirilor şi Eroilor Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Membrii Ordinului Cavalerilor de Hunedoara, care au participat la ediţia din acest an a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, au salutat ieri prin prezenţa lor în centrul Sucevei Monumentul Martirilor şi Eroilor Bucovinei (Bucovina Înaripată), realizat de sculptorul cu origine hunedoreană Mircea Dăneasă.

 

Mircea Dăneasă, care s-a întâlnit sâmbătă cu hunedorenii săi în Cetatea de Scaun a Sucevei, i-a invitat să aducă salutul Corvinilor nu numai voievodului Ştefan cel Mare, prin participarea lor la festival, ci şi tuturor martirilor şi eroilor Bucovinei cărora le-a închinat monumentul.

Aşa că ieri după-amiază, într-un moment de răgaz în care nu erau antrenaţi în programul festivalului, membrii Ordinului Cavalerilor de Hunedoara, în ţinutele medievale cu care au evoluat în spectacolele evenimentului, au descins în centrul Sucevei şi s-au reîntâlnit cu Mircea Dăneasă pe platoul pe care este amplasat monumentul.

Cavaleri înarmaţi (Vladislav cel Nemilos, Otto Inimă de Dragon, Balduin Barbarul, Pavel cel Dârz, Ioan Lupul, Horaţiu cel Înalt, Hatmanul Dan, Sima cel Alb, Glad cel Puternic şi Seniorul Cristian de Hunedoara), însoţiţi de domniţe şi de câţiva scutieri, s-au aliniat în faţa monumentului şi au făcut o reverenţă martirilor şi eroilor Bucovinei.

Şi dacă domniţele au schiţat câţiva paşi de dans, cavalerii şi scutierii au pus în scenă câteva momente de luptă în care s-a lăsat atras şi sculptorul Mircea Dăneasă.

Săbiile s-au încrucişat, iar sunetul loviturilor a atras câţiva paşnici cetăţeni care-şi efectuau plimbarea de după-amiază prin parcul oraşului, curioşi şi uimiţi să vadă scene de luptă medievală în centrul Sucevei.

Au fost omagiaţi totodată prin acest moment inedit care s-a petrecut ieri la Suceava cei doi vajnici conducători de oşti şi de ţară, Iancu de Hunedoara şi Ştefan cel Mare, deopotrivă Atleţi ai lui Hristos. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, la Monumentul Martirilor şi Eroilor Bucovinei.
 Vizualizări articol: 2318 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, la Monumentul Martirilor şi Eroilor Bucovinei3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei