Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 191 (5398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnal de alarmă

„Zumba pentru autism”, la Iulius Mall

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru instructori de Zumba - Florin Neciu, Andreea Zimbru, Mihaela Dobrea şi Felicia Brădăţan (invitat special din Noua Zeelandă) – şi-au propus să întreprindă o serie de acţiuni cu scopul de a creşte gradul de conştientizare a publicului asupra autismului, dar şi de a trage un semnal de alarmă asupra nevoilor comunităţii persoanelor cu autism din Suceava şi nu numai.

Astfel, vineri, la Iulius Mall Suceava, instructorii au organizat un eveniment sportiv-caritabil, numit „Zumba pentru Autism”. Alături de cei patru instructori şi de sucevenii înscrişi la clasele unde aceştia predau, clienţii mall-ului au fost invitaţi să participe la un flashmob Zumba, o demonstraţie antrenantă pentru amatorii de mişcare.

Timizi şi reticenţi, mare parte dintre clienţii centrului comercial au şovăit în faţa invitaţiei de a participa la flashmob, preferând să admire curioşi de pe margine, semn că astfel de evenimente trebuie să continue, tocmai pentru a obişnui publicul sucevean cu acţiuni ceva mai neconvenţionale.

Totodată, pentru a-i înţelege mai bine şi pentru a-i sprijini, instructorii Zumba au organizat sâmbătă un seminar în cadrul căruia au aflat mai multe informaţii despre această tulburare complexă ce afectează, potrivit celor mai recente statistici, unul din 88 de copii. Seminarul a fost coordonat de psihoterapeutul Irina Anda Babău, aceasta realizând o serie de exerciţii prin care a pus participanţii în postura unui copil cu autism.

Seara s-a încheiat cu un recital al Adei Bartoi.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Asociaţiei „Copilul din Soare”, asociaţie înființată la nivel local de un grup de părinți care au copii cu autism, având ca principal scop nevoia de a-și ajuta propriii copii. Participanţii au contribuit la cauza acestora prin donaţii de minim 20 de lei, suma fiind direcţionată către asociaţia menţionată.

Florin Neciu, instructor de Zumba, a menţionat că acesta nu este primul eveniment de acest gen, tot în 2013, acesta organizând un flashmob cu acelaşi scop, acţiune la care au participat circa 100 de persoane. El a ţinut să mulţumească tuturor celor implicaţi în activităţile de la finele săptămânii trecute.

 

Autismul – afecţiune pe viaţă

Autismul este o tulburare de dezvoltare care afectează comunicarea verbală şi non-verbală, precum şi relaţionarea cu cei din jur. Are o incidenţă de patru ori mai mare la băieţi decât la fete, însă autismul la fete are forme mai severe. De regulă, copiii cu autism nu au o dezvoltare normală a vorbirii şi pot să pară surzi. Deşi această afecţiune durează toată viaţa şi determină diferite grade de izolare socială, tratamentul poate aduce o ameliorare semnificativă în viaţa persoanelor cu autism.

Diagnosticarea din timp şi tratamentul adecvat duc la creşterea numărului de persoane cu autism care sunt capabile să se îngrijească singure. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Zumba pentru autism”, la Iulius Mall.
 Vizualizări articol: 1825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
„Zumba pentru autism”, la Iulius Mall5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei