Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 191 (5398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Un gol în suflet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

CFR a ratat startul. Ca şi Milan, anul trecut, ca şi PSG sau Real. Mă scuzaţi pentru alăturare, probabil că ambiţiile nu se compară, din moment ce echipele astea nu s-au grăbit să-şi concedieze antrenorii. Singura parte bună, cel puţin deocamdată, este că în locul lui Rednic nu a fost adus vreun portughez, ci Grigoraş. Oricum, cu Grig sau fără, după rezultatul şi prestaţia cu Steaua, CFR-ul şi-a demis şi pretenţiile la titlu, dacă le-o fi avut cu adevărat. E ceva ciudat la echipă, ceva care aduce a începutul sfârşitului. Clubul era specializat în a descoperi jucători străini de valoare care luau ochii prin competiţii europene şi apoi erau vânduţi pe bani buni. Tiparul acesta m-a indus în eroare la începutul sezonului, când am considerat “pe neve” că echipa clujeană se va bate cu Steaua la campionat. Sărăcia valorică a jucătorilor străini, pe care am constatat-o între timp, putea fi compensată de Florin Costea, care dăduse destule goluri pentru Severin, de ce n-ar fi dat şi pentru CFR?, şi de Voiculeţ, “il fantasista” de la Pandurii. Iată că aceştia încă nu-şi pun amprenta şi aici va trebui să lucreze Grigoraş. Cu cât succes, de data asta nu m-aş hazarda să anticipez.

Cu voia dumneavoastră, m-aş întoarce puţin la ziua amicalului nostru cu Slovacia, atunci când pe toate meridianele s-au jucat meciuri internaţionale. La partida dintre Italia şi Argentina, la Roma, a fost invitat chiar Papa Francesco, a cărui pasiune pentru fotbal este de notorietate. Messi nu a putut evolua, aşa că banderola de căpitan i-a revenit lui Mascherano, acesta şi omologul său, Buffon, fiind invitaţi de Papă să pună câte o lopată de pământ la rădăcina unui măslin, ca un gest simbolic de pace şi înţelegere. Am văzut în direct acest moment la televiziunea italiană şi recunosc că m-a impresionat. Şi nu întâmplător am amintit acum această scenă, pentru că în această zi de duminică mă apasă ştirea plecării dintre noi a unui băiat cuminte şi altruist, Grig, component al Naţionalei Artiştilor. Închid ochii şi îl văd iar înscriind acel gol fabulos, dintr-un unghi imposibil. Apoi îi deschid şi nu-l mai văd. Rămâne golul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un gol în suflet.
 Vizualizări articol: 1297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un gol în suflet5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei