Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 186 (5393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pedeapsă

Trimişi la „meditaţie” la puşcărie pentru că au încercat să vândă jumătate de kilogram de canabis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi indivizi care încercau să vândă jumătate de kilogram de canabis au fost condamnaţi ieri de magistraţii de la Tribunalul Suceava la pedepse cu închisoarea. Ilie Adrian Popescu, de 25 de ani, din Vama, a fost găsit vinovat pentru două infracţiuni. Judecătorii l-au condamnat la un an şi opt luni de închisoare pentru trafic de droguri de risc şi la patru ani de închisoare pentru infracţiunea de complicitate la introducerea în ţară de droguri de risc fără drept. În final, va avea de executat patru ani de închisoare. Amicul său, cu care încerca să distribuie drogurile pe piaţă, Petru Ioan Furcea, de 38 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, a primit şi el tot o condamnare cu executare. Furcea a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc, în timp ce pentru infracţiunea de introducere în ţară de droguri de risc fără drept a primit cinci ani de puşcărie.

Condamnarea de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la instanţa superioară. Tot ieri, magistraţii de la Tribunalul Suceava au decis să-i oblige pe cei doi la plata a câte 15.400 de lei, sume reprezentând cheltuieli judiciare efectuate în timpul urmăririi penale.

 

Drogurile au fost aduse din Spania

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, cei doi s-au cunoscut într-un club din localitatea spaniolă Ieltobosa în cursul anului 2012, club în care suceveanul Ilie Popescu lucra ca bodyguard.

Popescu şi Furcea au fost prinşi în flagrant pe data de 11 iunie a.c., într-o benzinărie dezafectată de pe raza localităţii bistriţene Şintereag.

Furcea tocmai venise din Spania cu un pachet special pentru Popescu: 500 de grame de canabis ascuns în cutii de detergent, pentru care tânărul din Vama plătise suma de 1.130 de euro din totalul de 1.250 de euro cât conveniseră cei doi.

După ce ofiţerii antidrog i-au prins în flagrant, în bagajele bistriţeanului s-au mai descoperit, pe lângă cele 500 de grame destinate lui Popescu, alte 340 de grame de canabis care urma să fie vândut de Furcea clienţilor fideli.

De altfel, din declaraţiile date în faţa anchetatorilor de tânărul din Vama, pe vremea când se afla la lucru în Spania şi după ce l-a cunoscut pe Furcea, s-a dus la un moment dat acasă la acesta, ocazie cu care a văzut că respectivul are o cameră amenajată cu instalaţii de iluminat în care se aflau aproximativ 50-100 de ghivece cu plante de canabis.

Procurorii arată că nici Popescu nu este la prima afacere cu narcotice, la începutul lunii mai a acestui an vânzând în zona Câmpulung Moldovenesc, cu 20 de lei gramul, o cantitate de canabis procurată tot din Spania, de la un alt dealer.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trimişi la „meditaţie” la puşcărie pentru că au încercat să vândă jumătate de kilogram de canabis.
 Vizualizări articol: 3270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Trimişi la „meditaţie” la puşcărie pentru că au încercat să vândă jumătate de kilogram de canabis5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Astea sant padepse ? trimis de
(13 aug 2013, 12:06:32
cu asa pedepse mici de maine ma apuc de vandut droguri
1.1  RE: Astea sant padepse ? trimis de
(13 aug 2013, 12:24:02
nu stiu ce astepti. fa si tu un calcul
500gx20 lei =10 000 cam 2300 euro-1250= 1050 euro
pentru 1050 euro pentru 5 ani si 8 luni de parnaie.. ce zici ?? se merita?
1.2  RE: Astea sant padepse ? trimis de
(13 aug 2013, 12:37:16
mai scade si 15400 lei pe care trebuie sa le plateasca 10 000 - 7700 = 2300 lei...vreo 500 de euro plus bani la avocati....deci cam nimic
1.3  RE: Astea sant padepse ? trimis de
(13 aug 2013, 12:52:33
deci Andreyyy tu ce zici ?? merita? Sunt care au falimentat fabrici..au luat credite de la banci cu sume mult mai frumoase...si fara pedepse.. Deci..incearca alta varianta daca tot vrei sa mori de limbrici laughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei