Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 186 (5393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tineri şi adolescenţi din patru ţări, care au supravieţuit cancerului, se reunesc în Delta Dunării

Marţi, 13 August 2013 (17:46:53)

Peste 160 de tineri din România, Republica Moldova, Cehia şi Polonia, care s-au vindecat de cancer, participă la o tabără de vară în Delta Dunării, în cadrul căreia devin ambasadori ai mesajului pozitiv al supravieţuirii, implicându-se în strângerea de fonduri pentru copiii bolnavi.

Cea de-a VI-a ediţie a Taberei de Vară "Temerarii", destinată tinerilor şi adolescenţilor supravieţuitori de cancer, va avea loc în perioada 14 - 19 august, evenimentul reunind comunitatea de tineri supravieţuitori Clubul "Temerarii", alături de participanţi din Republica Moldova, Cehia şi Polonia.

Cei peste 160 de tineri vor participa la întâlniri şi workshop-uri ce urmăresc să faciliteze interacţiunea şi dialogul cu participanţi care provin din diferite culturi, pentru a le dezvolta abilităţile creative, sentimentul de solidaritate şi respect, lucrul în echipă, dar şi pentru a-i ajuta să deprindă noţiuni de advocacy şi leadership utile în campanii de lobby create în folosul pacienţilor actuali.

Participanţii vor lua parte şi la adunarea generală a membrilor "Temerarii", organizată anual, în care tinerii decid să organizeze campanii de strângere de fonduri, să identifice noi strategii şi nevoi stringente ale copiilor şi adolescenţilor bolnavi de cancer şi să sprijine, printr-un fond de urgenţă, fiecare "Temerar" care a recidivat.

"Tabăra Temerarii este un eveniment exclusiv dedicat tinerilor supravieţuitori prin intermediul căruia dorim să-i împuternicim pe aceştia să devină ambasadori ai mesajului pozitiv al supravieţuirii, oferindu-le o voce în rândul comunităţii locale şi internaţionale", se arată într-un comunicat transmis de Asociaţia Little people, organizator al evenimentului.

În cadrul taberei va fi lansat şi al patrulea număr al Revistei Temerarii, scrisă de tineri care au finalizat tratamentul, pentru încurajarea celor care sunt, în prezent, pacienţi în una din cele 12 secţii de oncopediatrie din România.

Clubul "Temerarii" - comunitatea adolescenţilor români care au învins cancerul - a fost înfiinţat în 2006 de Asociaţia Little People şi are, în prezent, aproape 300 de membri din 84 de localităţi.

Asociaţia Little People oferă, în spitale, terapie prin joc copiilor bolnavi de cancer, pentru ca ei să-şi poată gestiona mai bine temerile, în cadrul proiectului "Nu mi-e frică", început în România în 1996.

Pentru acest proiect, organizaţia neguvernamentală a câştigat, în acest an, marele premiu pentru integrare socială oferit de Fundaţia Erste, în urma unei competiţii în care au fost înscrise peste 2.000 de proiecte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri şi adolescenţi din patru ţări, care au supravieţuit cancerului, se reunesc în Delta Dunării.
 Vizualizări articol: 1385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tineri şi adolescenţi din patru ţări, care au supravieţuit cancerului, se reunesc în Delta Dunării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei