Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 186 (5393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rețelele de socializare sunt într-adevăr un lucru bun sau au o adevărată influență negativă asupra oamenilor?

Pentru unii dintre noi,  în special adolescenți, principala  preocupare este Facebook, Yahoo Messenger,  Twitter sau Skype.

Ce sunt toate acestea? Sunt cele mai cunoscute rețele de socializare, pe care majoritatea oamenilor le folosesc. La început, au fost folosite pentru a ajuta oamenii să socializeze mult mai ușor cu familia, prietenii sau chiar oameni necunoscuți.

Însă toate acestea s-au schimbat radical.  Facebook-ul, spre exemplu, este una dintre cele mai folosite rețele de socializare.

Facebook a apărut în februarie 2004. Era un site simplu, unde puteai socializa ușor cu alte persoane.

În prezent, dacă nu ai cont pe Facebook, nu ești “la modă”.

Acum, majoritatea care au cont sunt adolescenți și îl folosesc pentru scopuri orgolioase. Cei mai mulți postează tot ceea ce fac în viața de zi cu zi. Exemplu: Cu cine mănâncă, unde mănâncă, ce mănâncă, de ce mănâncă, etc.

Practic, își trăiesc viața mai mult virtual decât real. Faptul că oameni necunoscuți văd ceea ce fac poate fi în același timp și periculos. Cele mai multe persoane nu cunosc nici jumătate din prietenii care îi au pe Facebook.

Adolescenții din zilele de astăzi au ajuns să scrie prescurtat. La început, erau prescurtări cunoscute de toată lumea, însă acum, unele dintre ele poate că nici nu au sens.

Cei mai mulți au ajuns să scrie fără cratime, fără semne de punctuaţie, fără nimic. Pe scurt, adio ortografie!Și toată lumea se întreabă de ce așa puțini iau bac-ul?

Multe persoane au început să-și exprime sentimentele virtual, în loc să discute cu prietenii din realitate.

Există multe pericole pe rețelele de socializare. Nu poți ști niciodată cu cine vorbești de fapt. Multă lume se împrietenește, văd o poză cu respectivul și sunt convinși.  Însa poți vorbi cu oameni care nu îți vor neapărat binele. Persoane care știu cum să acționeze, să te ademenească cu vorbe frumoase și să te convingă, spre exemplu, să vă întâlniți.

Majoritatea tinerilor au devenit chiar obsedați de aceste rețele de socializare. La fel se întâmplă cu Yahoo Messenger, Skype sau Twitter.

Vom ajunge să mergem pe stradă, să vedem un lucru nou și să spunem”Like”, în loc să descriem adevăratele noastre sentimente.

Sperăm ca, în viitor, situația să se redreseze. Dacă nu, vom ajunge să trăim virtual, precum niște personaje ale unui film: fără să simțim, să zâmbim sau să trăim cu adevărat!

“Oamenii vor începe să dispară într-un viitor unde singurul loc în care vom rămâne prieteni este pe internet”.  (Jay Asher)

Roxana UNGUREANU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rețelele de socializare sunt într-adevăr un lucru bun sau au o adevărată influență negativă asupra oamenilor?.
 Vizualizări articol: 10542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Rețelele de socializare sunt într-adevăr un lucru bun sau au o adevărată influență negativă asupra oamenilor?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei