Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 184 (5391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Delăsare

Zeci de apartamente din Obcini, la un pas de debranşare, din cauza datoriilor vechi de ani de zile, la ACET

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de locuitori din cartierul sucevean Obcini riscă să rămână de luna viitoare fără apă rece la robinete, dar, în acelaşi timp, şi fără apă caldă, din cauza datoriilor de zeci sau chiar sute de milioane de lei vechi acumulate numai la plata apei potabile consumate.

Acest lucru se întâmplă în cadrul celei mai mari asociaţii de proprietari, 23+27, la aproape 80 de apartamente care au fost debranşate de către proprietari de la reţeaua centralizată de căldură şi apă caldă, în loc fiind montate centrale termice de apartament.

Numai că, după ce s-au văzut „cu sacii-n căruţă”, respectivii proprietari de apartamente au „uitat” complet că trebuie să plătească şi pentru celelalte servicii de care beneficiază, ca locatari ai unui condominiu.

Mai exact, proprietarii de centrale de apartament, care plătesc gazul direct către furnizor, mai au de plătit şi apa rece consumată, energia electrică utilizată pentru iluminat pe casa scării, serviciile administrative, dar şi cota comună la încălzire, pentru ţevile de la subsol, din apartamente, sau pentru caloriferele din uscător şi de pe casa scării.

 

Datorii de peste 1,3 miliarde de lei vechi

Începând de ieri, furnizorul de servicii de apă şi canalizare, ACET, a transmis somaţii de plată către proprietarii a 74 de apartamente din cadrul asociaţiei 23+27, care vor găsi avertismentul de plată atât în cutia poştală, cât şi afişat pe casa scării.

În total, ACET are de recuperat de la respectivii proprietari peste 1,3 miliarde de lei vechi, o sumă imensă, care tot creşte de la o lună la alta.

„Dacă respectivii proprietari nu vor da curs invitaţiei noastre de a-şi achita datoriile restante, ne vedem nevoiţi ca la începutul lunii septembrie să pornim procedurile de debranşare a rău-platnicilor”, a declarat directorul comercial al ACET, Bogdan Cristache.

 

Datorii de aproape 100 de milioane de lei vechi, la apă rece

Lista celor 74 de apartamente cu mari datorii la ACET, acumulate după ce au fost debranşate de la sistemul centralizat de termoficare, cuprinde cazuri aproape incredibile, în care proprietarii unor apartamente nu au mai plătit absolut nimic din ce au consumat după ce şi-au montat centralele de apartament.

De exemplu, un locuitor al blocului nr. 2 de pe strada Obcinilor nr. 1 a acumulat o datorie de aproape 100 de milioane de lei vechi, împotriva sa fiind emisă şi o hotărâre judecătorească de recuperare a datoriilor încă din 2011.

Un alt locatar, al blocului nr. 3 de pe strada Corneliu Coposu, are de achitat o datorie de 8.400 de lei (84 de milioane de lei vechi) numai pentru apa rece consumată, în vreme ce un alt proprietar de centrală de apartament de pe aceeaşi stradă, dar de la blocul nr. 14, are de dat aproape 9.000 de lei (90 de milioane de lei vechi).

Lista lungă a celor care după ce şi-au pus centrale de apartament consideră că nu mai au nici o altă obligaţie către asociaţiile de proprietari sau către furnizori precum ACET poate fi completată cu sute de alte cazuri din toate zonele municipiului, probleme asemănătoare fiind semnalate şi în cadrul altor asociaţii.

Tocmai de aceea, nu este exclus ca împotriva acestor rău-platnici să fie luate măsuri dure, precum întreruperea apei reci în întreg imobilul, sau, unde este posibil, blindarea ţevilor din locuinţă, astfel încât vor fi în imposibilitate de a mai beneficia de apă caldă şi chiar de căldură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de apartamente din Obcini, la un pas de debranşare, din cauza datoriilor vechi de ani de zile, la ACET.
 Vizualizări articol: 2823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Zeci de apartamente din Obcini, la un pas de debranşare, din cauza datoriilor vechi de ani de zile, la ACET5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dl. Cosmin Romega, sunteti de apreciat ! trimis de
(10 aug 2013, 12:19:59
Dl. Cosmin Romega,
Sunteti de apreciat pentru interesul pe care il manifestati ori de cite ori tratati problemele stringente ale Sucevei.
2.   Sistemul centralizat este spre desfiintare? trimis de
(10 aug 2013, 12:21:58

Cum este normal si civilizat se cer lămuriri cu privire la sistemul centralizat de termoficare.

Dupa cum se vede, din cauza dezinteresului si a proastei organizari, au ramas probleme care ne framinta si-si cer rezolvarea si am vrea sa stim:
-cu cât va fi vândută gigacaloria consumatorului de rând
-de asemenea, nu se știe cum vor fi acoperite pierderile din sistem
-cum se va face distribuția din moment ce vor fi în continuare rău-platnici, iar în momentul în care vor fi debranșați aceștia, vor avea de suferit și cei care plătesc?
-ar trebui de gasit si sa fie sprijinit un plan al municipiului pentru furnizarea de agent termic mai ieftin.
-ar fi de dorit sa se conceapa un plan concret al Primăriei Suceava, pentru atragerea de fonduri europene în vederea modernizării rețelei de distribuție a agentului termic prin apartamente.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei