Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 184 (5391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Hoţul împuşcat

Scos cu căruciorul din spital şi dus în arestul poliţiei.

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Individul care a sărit miercuri seară de pe acoperişul unui bloc din cartierul Obcini pentru a scăpa de poliţiştii care i-au găsit ascunzătoarea a ajuns până la urmă, ieri, tot în celula care îi fusese pregătită încă de acum trei luni, când pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă.

După două zile în care a stat internat în spital, ca urmare a faptului că a fost împuşcat în picior de poliţiştii care-l urmăreau, Andrei Alexandru Juravle (25 de ani), din Brodina, a avut parte, ieri, în jurul prânzului, de „vizitatori” cu cagule pe faţă. Cu documentele de externare ale pacientului lor, luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, împreună cu poliţiştii de la Investigaţii Criminale, au venit să-i schimbe patul din salonul de spital cu unul din celulă.

Pentru că medicii i-au pus piciorul în ghips, Juravle a fost scos pe un cărucior pentru persoanele cu probleme locomotorii.

„A fost externat ameliorat, cu plăgile suturate, în curs de vindecare, cu membru inferior imobilizat, va continua tratamentul prin ambulatoriu de specialitate. Perioada de refacere este între 8 şi 12 săptămâni”, a declarat doctorul ortoped Mircea Macovei.

Tânărul din Brodina a ieşit din salon răzând şi, dacă la internare era vorbăreţ şi ameninţa că se va răzbuna pe poliţiştii care l-au băgat în spital, la externare nu a scos un cuvânt.

Şi-a acoperit faţa cu tricoul pe care îl purta şi a tăcut mâlc tot drumul de la etajul VII al spitalului, unde se află secţia de Ortopedie, până la duba mascaţilor care îl aştepta la ieşirea de la ambulatoriu.

De la spital a făcut o mică plimbare până la Rădăuţi, unde a fost dus la Judecătorie, pentru confirmarea mandatului. De aici, s-a întors la Suceava şi a fost încarcerat în arestul poliţiei judeţene.

 

Scenariul unei urmăriri cu sărituri de pe bloc şi focuri de armă prin Obcini

 Andrei Alexandru Juravle are un mandat de arestare emis din luna mai a acestui an, pentru furturi din locuinţe de pe raza comunei Iaslovăţ.

Anchetatorii îl bănuiesc că a comis fapte similare şi la Rădăuţi şi în municipiul Suceava.

De altfel, Juravle este un client mai vechi de-al oamenilor legii.

El era dat în urmărire  naţională de aproape trei luni, iar miercuri, poliţiştii au aflat că se ascunde într-o garsonieră de la etajul IV al unui bloc de pe strada Bistriţei. Când judiciairiştii i-au bătut la uşă, suspectul lor a ieşit pe balcon, s-a căţărat pe acoperiş, iar de aici şi-a dat drumul pe un burlan, până la nivelul etajului II, de unde a sărit pe capota unei autoutilitare.

A luat-o la fugă apoi, iar liniştea cartierului (n.r.-era în jurul orei 18.30) a fost întreruptă de şapte focuri de armă, patru în aer, de avertisment, şi trei în direcţia suspectului.

Unul dintre gloanțe l-a nimerit în picior pe fugar, acesta  fiind ajuns din urmă de polițiști, încătușat şi dus direct la „Urgenţele” Spitalului Judeţean.

 

„Mai bine în arest, decât în spital”

Andrei Alexandru Juravle nu a renunţat la planurile sale de răzbunare împotriva poliţistului care l-a împuşcat în picior. Cel puţin, declarativ. Cadre medicale de pe secţia de Ortopedie pe care a fost internat pacientul cu cătuşe povesteau ieri că tânărul împuşcat în picior le spunea când îi schimbau pansamentele că va avea grijă să afle, când se va elibera, din pistolul cui a plecat glontele care l-a rănit. „Nu o să mai tragă niciodată”, ameninţa tânărul la scurt timp după ce a ajuns la spital.

Şi unul dintre poliţiştii care l-au păzit în salon pe Juravle mărturisea că pacientul încătuşat abia aştepta să iasă din spital şi să meargă în arest. „Zicea că vrea să facă o baie, să se uite la televizor, să mai stea de vorbă cu unul, cu altul, mâncarea e mai bună... acolo e mediul lui. Mai bine în arest, decât în spital pentru el”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scos cu căruciorul din spital şi dus în arestul poliţiei..
 Vizualizări articol: 4186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Scos cu căruciorul din spital şi dus în arestul poliţiei.3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei