Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 184 (5391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Posturi vacante

Aspiranţii la o carieră universitară îşi pot depune candidatura pentru ocuparea unui post, până la începutul lunii septembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nouă posturi de conferenţiar universitar, opt de asistent, şase de lector, cinci de şef de lucrări şi unul de profesor universitar sunt scoase la concurs la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), candidaţii admişi urmând a preda la catedre începând cu anul academic 2013-2014 (30 septembrie 2013).

Opt din cele nouă facultăţi ale USV au posturi vacante, singura care nu scoate la concurs catedre fiind Facultatea de Istorie şi Geografie.

Cele mai multe angajări se vor face la Facultatea de Ştinţe Economice şi Administraţie Publică, unde este nevoie de trei conferenţiari universitari şi un lector la Departamentul de Economie, Administrarea Afacerilor şi Turism şi trei conferenţiari şi un lector la Departamentul de Contabilitate, Finanţe şi Informatică Economică.

Facultatea de Inginerie Alimentară caută şase asistenţi universitari şi doi lectori. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport angajează doi conferenţiari, iar în cadrul Departamentului de Sănătate şi Dezvoltare Umană din cadrul facultăţii se caută un profesor universitar şi un şef de lucrări.

De un conferenţiar universitar şi un lector este nevoie la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, iar la Facultatea de Silvicultură se caută trei şefi de lucrări la Departamentul de Silvicultură şi Protecţia Mediului.

La Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor sunt vacante două posturi de asistent universitar, iar la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management se caută un şef de lucrări. La Litere şi Ştiinţe ale Comunicării este vacant un post de lector universitar.

 

Înscrierea se face până pe 4 septembrie

Potrivit calendarul pentru concursul de ocupare a posturilor didactice vacante, înscrierea candidaţilor se face până la data de 4 septembrie 2013. Susţinerea prelegerilor şi examenele se vor desfăşura în zilele de 19 şi 20 septembrie. Comunicarea rezultatelor se va face pe 20 de septembrie, urmând ca nemulţumiţii să depună contestaţii în intervalul 23-27 septembrie. Comunicarea rezultatelor definitive, după contestaţii, are loc pe 27 septembrie, iar încadrarea pe post se face începând cu data de 30 iunie.

 

Rectorul USV: „Intrările noi în sistem sunt nesemnificative”

Nu mai devreme de luna iulie, rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, declara că 90% dintre locurile vacante pe care USV le scoate la concurs sunt de fapt promovări, intrările noi în sistem fiind nesemnificative. Acesta a mai menţionat că în anul universitar trecut au fost „trei sau patru noi intrări în sistem”. Valentin Popa a mai arătat că atragerea şi menţinerea tinerilor pe posturile didactice vacante este o preocupare a conducerii USV. „Suntem conștienți că nu-i putem menține numai cu salariul din finanțarea de bază sau din taxe și de aceea încercăm să-i implicăm în cât mai multe proiecte fie de cercetare, fie POSDRU, fie burse postdoctorale, astfel încât să aibă o motivație suficientă pentru a-și dezvolta o carieră universitară”, spunea rectorul USV.

Tototdată, deficitul de cadre didactice este una dintre problemele ce persistă în instituţie, numărul total de posturi didactice formate pe baza programelor de studiu activate având un grad de ocupare de aproximativ 57%. Un procent ideal de ocupare, calculat de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii a Învăţământului Superior (ARACIS), este cel de 70%.

Diferenţa de 43% de posturi neocupate este asigurată de profesori ce sunt „la plata cu ora”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aspiranţii la o carieră universitară îşi pot depune candidatura pentru ocuparea unui post, până la începutul lunii septembrie.
 Vizualizări articol: 2786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Aspiranţii la o carieră universitară îşi pot depune candidatura pentru ocuparea unui post, până la începutul lunii septembrie3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei