Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 184 (5391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţul caniculei

Zeci de suceveni în spital, din cauza căldurii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de persoane au ajuns joi şi vineri la spitalele din judeţ din cauza căldurii, acesta fiind un prim bilanţ al caniculei. Potrivit medicilor, pacienţii fac parte din toate categoriile de vârstă, iar o parte dintre ei au fost internaţi. Datele înregistrate de serviciile de triaj şi primiri urgenţe arată că în majoritatea cazurilor a fost vorba de bolnavi cronici acutizaţi, dar au fost şi situaţii în care pacienţii nu aveau afecţiuni cunoscute în antecedente. Printre bolnavi s-au regăsit atât tineri, cât şi bătrâni, primii cu insolaţii, spasmofilii sau stări de leşin, iar ceilalţi cu probleme neurologice şi cardiace. Vârstnicii au fost internaţi pentru a fi ţinuţi sub supraveghere medicală, au precizat medicii.

În vederea prevenirii neajunsurilor provocate de caniculă, medicii din spitale recomandă pe cât posibil evitarea expunerii prelungite la soare, îndeosebi între orele 11.00 şi 18.00. Oamenii sunt sfătuiţi sănu facă drumuri inutile şi să-şi organizeze timpul în aşa fel încât să nu se afle pe străzi la orele amiezii. Şi asta, nu doar din cauza soarelui arzător, ci şi a asfaltului încins, care radiază o căldură foarte mare ce duce la dilatarea vaselor circulatorii la nivelul picioarelor. Sucevenilor li se mai recomandă să-şi facă cumpărăturile dimineaţa devreme sau seara târziu, ţinând cont că şi magazinele sunt deschise.

 

Consumul de sucuri răcoritoare carbogazoase, contraindicat

Medicii adaugă că, în această perioadă, este recomandat consumul zilnic de lichide(între 1,5-2 litri), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Astfel, este bine să se consume un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15-20 de minute. De asemenea, este recomandat să se mănânce în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete(pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii), deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. Recomandat este şi iaurtul, o doză de iaurt producând aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

În schimb, spun medicii, nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin), întrucât acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Totodată, este indicat să se evite băuturile cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.

 

Activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie, de evitat

Dacă expunerea la soare la orele amiezii nu poate fi evitată, medicii recomandă folosirea unei ţinute adecvate:pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise. De asemenea, ei atrag atenţia asupra importanţei de a achiziţiona alimente doar din locuri autorizate, magazine, pieţe, care sunt verificate de autorităţi, pentru a diminua riscul apariţiei unor toxiinfecţii alimentare.

Pe de altă parte, medicii atenţionează asupra activităţilor în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit etc.), despre care spun că ar trebui evitate pe cât posibil în cursul zilei.

La rândul lor, medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă arată că, în ultimele două zile, numărul solicitărilor din partea populaţiei a crescut, însă cazurile înregistrate nu au legătură directă cu temperaturile ridicate, ci cu alte afecţiuni care s-au decompensat. „În multe cazuri a intervenit probabil şi canicula, care a fost un factor agresiv asupra organismului uman şi a decompensat anumite boli, oamenii stând chiar şi în casă”, spun medicii care se deplasează la solicitări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de suceveni în spital, din cauza căldurii.
 Vizualizări articol: 4492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Zeci de suceveni în spital, din cauza căldurii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(10 aug 2013, 11:33:10
în lista mea de pretini n-am un om de zăpadă
astfel că merg să-l întreb pe popa ce face exorcizări
să se intereseze la cineva din iad, ce-mi recomandă
gagici fierbinţi şi bere rece-n zdringhet de chitări ?!happy

prima halbă-mi pare mereu o ţintă mişcătoare
văd dame cu 4 sfârcuri ce-mi zâmbesc secetos
cu bărbia-n jos, cu ochii micşoraţi de razele de soare
sugrum cu-ndrăzneală halba ( sunt,fireşte,curajos )

pe burlanul gâtului cade strident,în tăcere
mixând armonios cu ce scoate chitara
ceva ca desprins din programul "prima bere"
amintindu-mi (de ce,oare?!)că : iarna nu-i ca varahappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei