Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 172 (5379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Control APIA

2.400 de agricultori care au solicitat subvenţii vor fi verificaţi în teren de inspectorii APIA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În jur de 2.400 de agricultori din judeţ care au solicitat subvenţii de la Uniunea Europeană pentru terenurile cultivate vor fi verificaţi în perioada următoare pentru a se stabili dacă datele din declaraţiile date sunt corecte, iar angajamentele pe care şi le-au luat au fost respectate. 

Eugen Mogoş, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Suceava, a precizat că echipele de control ale APIA au demarat procedurile de verificare din data de 15 iulie şi le vor încheia spre finalul lunii septembrie. Cei 2.400 de fermieri au fost aleşi aleatoriu, conform reglementărilor europene şi naţionale, din totalul de 58.000 de suceveni care au solicitat subvenţii pe terenul agricol lucrat. 

Eugen Mogoş a explicat că echipele de control verifică în teren dacă sunt respectate Bunele condiţii agricole şi de mediu (GAEC), Cerinţele legale în materie de gestionare, Cerinţele minime pentru măsurile de agromediu etc. De asemenea, în unele cazuri se vor face şi controale privind suprafeţele trecute în declaraţii şi realitatea din teren.

„Fermierii care au fost incluşi în acest eşantion vor primi înştiinţări cu privire la ziua în care se va efectua controlul în teren şi ar fi bine dacă aceştia ar fi prezenţi la faţa locului, pentru a fi lămurite toate aspectele. Conform prevederilor legale, acolo unde se constată că nu sunt respectate cerinţele impuse, se stabileşte o diminuarea a subvenţiei ori sistarea acesteia, funcţie de gravitatea neregulilor constatate”, a explicat directorul Eugen Mogoş.

 

Controalele din 2012: subvenţii pentru terenuri necosite ori care erau împădurite

Controalele din 2012, care au vizat 2.371 de fermieri care au solicitat subvenţii, s-au soldat cu descoperirea câtorva zeci de nereguli mai grave. De exemplu, în cazul a 40 dintre agricultorii verificaţi s-a constatat că nu s-a respectat măsura numărul 7 din GAEC, adică terenul pentru care s-au solicitat subvenţii nu era cosit.

În cazul altor 47 de agricultori solicitanţi de subvenţii a rezultat că o suprafaţă totală de 60 de hectare era non-agricolă, fiind împădurită sau acoperită de vegetaţie abundentă.

Subvenţia pe terenul agricol are un cuantum care pleacă de la 119 euro pe hectar şi poate ajunge până la peste 400 de euro pe hectar, în zonele declarate defavorizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 2.400 de agricultori care au solicitat subvenţii vor fi verificaţi în teren de inspectorii APIA.
 Vizualizări articol: 1805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2.400 de agricultori care au solicitat subvenţii vor fi verificaţi în teren de inspectorii APIA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei