Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 172 (5379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Admitere 2013

Locurile bugetate de la USV, ocupate de candidaţi cu medii de admitere peste 8

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Potrivit calendarului primei sesiuni de admitere de la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava (USV), în perioada 24-26 iulie s-au afişat rezultatele procesului de admitere, respectiv ierarhiile mediilor candidaţilor înscrişi.

Câţiva dintre aceştia au fost admişi pe locurile subvenţionate de stat cu medii de 10, în vreme ce în cazul unor facultăţi pentru care adresabilitatea absolvenţilor a fost mai scăzută, înscrişii au prins un loc la cu taxă şi cu medii mai mici de 6. În cazul specializărilor care au fost la mare căutare printre candidaţi, mediile de admitere cu care s-a ocupat un loc bugetat au fost mai mari de 8,5. Zece candidaţi au avut media de admitere 10.

Reprezentanţii USV îi sfătuiesc pe candidaţi să nu tragă concluzii pripite pe baza listelor preliminare de admitere, dat fiind faptul că acestea conțin toate opțiunile candidaților: “Cum fiecare candidat a avut, în medie, trei opțiuni, aceste liste sunt de trei ori mai mari decât în realitate (un candidat înmatriculându-se, în general, numai la una dintre cele trei opțiuni exprimate). Din experienţa ultimilor ani, chiar şi ultimii de pe listă dacă s-ar fi înmatriculat, ar fi fost admiși. În concluzie, candidaţii nu trebuie să se sperie de locul ocupat pe aceste liste inițiale şi să meargă să se înmatriculeze”.

 

Note mari de admitere la specializările unde concurenţa a fost mare

La Facultatea de Inginerie Alimentară, specializarea Controlul şi expertiza produselor alimentare (programul cu cei mai mulţi înscrişi), ultima medie de admitere pe un loc bugetat a fost 8,85.

La Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, specializarea Calculatoare (program unde 164 de candidaţi s-au înscris pentru a ocupa unul dintre cele 46 de locuri bugetate), ultima medie de admitere a fost de 9,02. Totodată, primul admis are media 10.

La Facultatea de Istorie şi Geografie, adresabilitatea cea mai ridicată s-a înregistrat la specializarea Geografia turismului (82 de candidaţi şi 28 de locuri bugetate), ultima medie de admitere pe locurile bugetate fiind 8,55. De cealaltă parte, ultimul candidat admis la cu taxă are media de admitere 5,75.

La Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, specializarea Engleză/Germană-Română (doi candidaţi pe un loc bugetat), ultima medie de admitere la buget a fost de 9,42. La Comunicare şi relaţii publice, primul admis a intrat cu media 10, în vreme ce ultima medie de admitere pe un loc bugetat a fost de 9,28. Ultima medie de admitere la cu taxă a fost de 7,28.

La Facultatea de Silvicultură, specializarea Silvicultură, unde concurenţa a fost de trei candidaţi pe un loc bugetat, media ultimului admis este de 8,40, iar ultimul candidat admis la cu taxă are media de 7,75. Cea mai mare medie de admitere pentru această specializare a fost 10.

La Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, la specializarea Drept, unde concurenţa a fost de nouă candidaţi pe un loc bugetat, toţi admişii la fără taxă au medii mai mari de 9,30. Totodată, media ultimului candidat admis pe un loc cu taxă a fost de 8,48, astfel că absolvenţi cu medii mari sunt nevoiţi să treacă prin stresul perioadei de înmatriculări cu speranţa că mulţi dintre cei admişi vor alege alte specializări unde au fost admişi. Adresabilitatea a fost mare şi pentru specializarea Contabilitate, unde media ultimului admis pe un loc bugetat a fost de 9,28, iar 8,43 a fost media ultimului candidat admis la cu taxă.

La Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, specializarea Pedagogie, 211 candidaţi au vânat unul dintre cele 52 de locuri bugetate scoase la concurs, însă doar cei care au avut media de admitere mai mare de 8,63 au prins un loc subvenţionat de la bugetul de stat.

La Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, la toate cele patru specializări, numărul absolvenţilor înscrişi este mai mic decât numărul locurilor bugetate scoase la concurs. Ultima medie de admitere pentru un loc bugetat la Tehnologia construcţiilor de maşini (specializarea cu cei mai mulţi înscrişi) este de 7,30.

 

Înmatricularea se face până la data de 31 iulie

Pentru a deveni studenţi USV, candidaţii trebuie să se înmatriculeze până miercuri, 31 iulie. Trebuie menţionat faptul că înmatricularea este obligatorie, iar candidaţii neînmatriculaţi îşi vor pierde statutul de beneficiar al unui loc cu sau fără taxă obţinut în urma etapei de înscrieri. Cei care nu îşi vor confirma intenţia de a rămâne la programul la care au fost admişi nu vor putea beneficia de statutul de student al universităţii sucevene, decât în urma participării la un nou concurs de admitere.

Locurile rămase libere în urma neînmatriculărilor vor fi propuse pentru concursul de admitere din sesiunea din toamnă.

În perioada 5-12 septembrie, USV va organiza etapa a doua de înscrieri. Rezultatele înscrierilor sunt făcute publice pe site-ul universităţii, http://www.usv.ro/admitere

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locurile bugetate de la USV, ocupate de candidaţi cu medii de admitere peste 8.
 Vizualizări articol: 4285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Locurile bugetate de la USV, ocupate de candidaţi cu medii de admitere peste 85.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei