Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 172 (5379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reconversie

Clădirea Galleria Mall Suceava ar putea fi preluată de o companie de bricolaj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul centru comercial  Galleria Mall Suceava, care de la 1 iulie nu este decât o clădire pustie, ar putea fi preluat, cu chirie, de o companie de bricolaj, sau transformat într-un depozit logistic, după cum afirmă reprezentanţii companiei GTC, care a investit în realizarea acestuia.

Galleria Suceava face parte din cele 11 malluri din România care au dat chix, generând pierderi imense investitorilor. De altfel, Globe Trade Centre (GTC), a fost la un pas de a vinde trei mall-uri care îi aduceau pierderi. Compania a anunţat, în noiembrie anul trecut, că este în proces de vânzare a mallurilor Galleria Buzău (13.400 mp), Piatra Neamţ (12.800 mp) şi Suceava (10.800 mp).

Tranzacţia, care trebuia să se încheie la un preţ de circa 6-7 mil. euro, a picat după ce investitorul interesat de achiziţie s-a retras din afacere.

 

Pierderi de un milion de euro pe an, generate de Galleria Suceava

Chiar dacă Galleria Suceava a rămas o clădire goală, dezvoltatorul a reuşit să stabilizeze mall-urile din Piatra Neamţ şi Buzău, motiv pentru care acum nu mai este dispus să vândă cu orice preţ.

„La Suceava discutăm posibilitatea reconversiei proprietăţii. Avem câteva opţiuni, cum ar fi închirierea către un retailer de bricolaj sau transformarea imobilului într-un hub logistic, dar încă suntem în discuţii. Până la sfârşitul lunii septembrie, putem anunţa ceva sigur în privinţa mallului Galleria Suceava. Cele trei proprietăţi au fost privite ca un pachet care aduce pierderi, însă proiectul din Suceava destabiliza portofoliul. La Galleria Suceava au fost pierderi de peste un milion euro pe an. Numai taxa pe proprietate te îngroapă“, a declarat, pentru revista Capital, Ştefan Cremene, chief operations manager în cadrul GTC România.

Cel mai nou dintre mallurile sucevene, Galleria Mall Suceava, inaugurată în 2009, este şi primul care şi-a închis porţile. Cu o suprafaţă construită de 15.000 mp, din care o suprafaţă închiriabilă de aproape 11.000 mp, Galleria Mall Suceava, o investiţie de 25 de milioane de euro, este singurul centru comercial din Suceava cu parcare subterană, creată pentru a pune la dispoziţia clienţilor un total de 270 de locuri de parcare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clădirea Galleria Mall Suceava ar putea fi preluată de o companie de bricolaj.
 Vizualizări articol: 3482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Clădirea Galleria Mall Suceava ar putea fi preluată de o companie de bricolaj3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa ramina tot comercial, mai aveti rabdare! trimis de
(27 iul 2013, 14:12:07
Pacat de asa opera de arta ca se inchiriaza ... Chiriasii de orice speta sunt ei, nu au grija, distrug totul ..ca deh, platesc!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei