Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 164 (5371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Exemplu

Voluntari din Germania, veniţi să ofere condiţii mai bune de viaţă câinilor din adăpostul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Grija faţă de animalele fără stăpân i-a determinat pe opt locuitori ai Germaniei -Birgit, Anja, Martin, Christoph, Susanna, Ralf, Christina şi Nina, să renunţe la gândul de a se bucura de concediu în vreo staţiune exotică, cu servicii all-inclusive, pentru a veni la adăpostul de câini din lunca Sucevei, unde, de dimineaţă până seara târziu, trudesc pentru a  le oferi acestora condiţii mai bune de viaţă. Iar asta o fac fără a cere nimic, ba chiar oferind cât pot din veniturile lor, mulţumiţi să vadă că pot face ceva pentru cei mai buni prieteni ai omului.

„Am venit aici deoarece pentru noi e dureros să vedem ce se întâmplă cu câinii din România”, spune Ralf Trautmann, patronul unei mici companii de construcţii, care, impresionat de situaţia câinilor din adăpostul Sucevei, a şi înfiinţat, împreună cu soţia sa, o asociaţie - Suceava Memory of Tina, al cărei scop este îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale câinilor fără stăpân, în colaborare cu o altă asociaţie din Germania – BMT, dar şi cu ProAnima.

Acesta s-a arătat mulţumit de faptul că autorităţile sucevene s-au arătat deschise cooperării cu organizaţiile de protecţie a animalelor, spre deosebire de alte părţi din ţară, motiv pentru care ei vor să şi facă tot mai mult pentru a ajuta la rezolvarea problemei câinilor vagabonzi de pe străzi.

„Vrem să facem ca situaţia de aici să fie mai bună. Vom da bani pentru ca oamenii cu posibilităţi financiare reduse să îşi poată steriliza câinii, gratuit. Am venit să dăm un exemplu a ceea ce se poate face pentru stăvilirea înmulţirii câinilor fără stăpân. Acum, în adăpost avem peste 1.300 de câini şi pe străzi alţi 2.000 – 2.500 de câini”, a precizat Trautmann.

Pe lângă mâncarea pe care au adus-o pentru cei aproape 1.500 de câini din adăpostul de animale înfiinţat de Primăria Suceava şi materialele de construcţii pe care le-au cumpărat din donaţiile membrilor asociaţiei sau ale prietenilor care le împărtăşesc grija faţă de animale, voluntarii germani s-au apucat serios de treabă, pentru a corecta o parte din problemele de la adăpost.

„Primăria Suceava a construit un nou adăpost dar, ca majoritatea primăriilor din ţară, nu a avut bani să rezolve toate problemele de aici. Cuştile pentru câini nu sunt prea bune şi nici destule, ţarcurile nu au acoperiş, aşa că acum ne-am apucat să le acoperim noi, să fie protejaţi de soare şi de ploaie”, a adăugat Ralf Trautmann, care, ajutat de alţi doi bărbaţi, se ocupă de realizarea construcțiilor necesare.

În acest timp, cele cinci membre ale grupului lor de voluntari fac de toate, de la curăţenie în sediul adăpostului, în cuşti, la operaţiuni de îngrijire a câinilor din adăpost, mai ales că două dintre ele sunt medici veterinari.

„Am venit din Germania să ajutăm câinii care trăiesc aici, în adăpost, mai ales pe cei care stau aici de ani de zile şi au o mulţime de probleme de sănătate, care necesită operaţii sau tratamente”, a precizat Nina Schõllhorn, unul dintre veterinarii veniţi să facă muncă voluntară.

Exemplul lor ar putea fi urmat de mulţi alţi suceveni care se arată nemulţumiţi de prinderea câinilor de pe străzi, pentru a fi duşi la adăpost, dar nu fac nimic pentru ca aceştia să aibă condiţii mai bune, pentru care să li se mulţumească printr-un mesaj care nu are nevoie de nici o traducere – un lătrat vesel, ochi strălucitori şi mişcări voioase din coadă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Voluntari din Germania, veniţi să ofere condiţii mai bune de viaţă câinilor din adăpostul Sucevei.
 Vizualizări articol: 2138 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Voluntari din Germania, veniţi să ofere condiţii mai bune de viaţă câinilor din adăpostul Sucevei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo!!! trimis de
(18 iul 2013, 15:03:51
Multumim acestor oameni dedicati pentru compasiunea si ajutorul lor dat in protectia acestor animale!!! Este de admirat efortul. Sper ca exemplul lor sa fie urmat si de locuitorii din zona. Castrarea sub anestezie este o solutie simpla si eficienta de prevenire a inmultirii cainilor. Poate putina educatie in randul copiilor si adultilor din diverse medii sa incurajeze aceasta metoda si pentru patrupedele lor ar contribui la controlul populatiei.
2.   Bullshit trimis de
(18 iul 2013, 15:31:27
E plina lumea de ipocrizie. Rasa asta n-are nici o sansa.
3.   Foxman trimis de
(18 iul 2013, 17:52:24
luat-ii cu totul în Germanica voastră..........
Personal cum prind unul dracii îl iau!
Ce tot atâta suflat ân don le cur....protejăm...apărăm cotarlele..............abureal al cuiva cotarlka....să o ia în casă....e pe domeniu public dracii o iau!
Asta e marea eutanasiere!
Ati auzit iubitorilor de cotarle!!!
3.1  RE: Foxman trimis de
(19 iul 2013, 06:40:20
În spatele la aceste acţiuni suspecte
Care şi ocultiste este ele, evident
טויט קלאַפּ … de ce ne este indiferente ?
Că doar no fi toate .. coincident ?

Scursuri de deformare profesională
A/bătut peste cetăţeanu normal
Adică vrea şi ei să fie la şcoală
Cur/s de hacker heterosexual

Dacă-i lăsăm la greu pe fratele nostru
Care are butoane colorate la PiSi
Atunci să trăim nu are rostu
Tre să ne sprijinim ! oricear fi

Când iapa osă fete un bemwe pentru mine
Atunci toţ să ştiţ că-s fericit
Să neajutăm, spun, hai..să trăiesc bine
Care sunteţi penibili (că el vrb greşit)

4.   FOXMAN... trimis de
(18 iul 2013, 21:56:27
Foxman...in 1-ul rand invata sa scrii romaneste (sau poate esti sef de promotie la BAC)...si in al 2-lea rand tu nu cred ca ar trebui sa te inmultesti, ai umple pamantul de imbecili si inculti...Apropo, nu vrei sa vii in Germania sa iti facem o cerere de eutanasiere?
5.   Hmmm... trimis de
(18 iul 2013, 23:19:40
În anumite locuri din Germania, românilor le era(o mai fi încă) interzis să facă duș la ”social”, doar pentru că sunt români. Acu, vin nemții la noi să ne cheptene maidanezii. Poate ne vor face și un autobanh! Klaar lumea e cu kuru-n sus...
5.1  RE: Hmmm... trimis de
(18 iul 2013, 23:21:24
Pardonez mois, autobahn.
6.   Comentariu trimis de
(19 iul 2013, 00:02:56
Ar fi trebuit Hitler sa sterilizeze si dracii din stramosii vostrii...poate nu vi i lasa mostenire celor care si arunca otrava gratis...Oamenii astia chiar iubesc ceea ce fac, chiar le e mila de animale..Mila ,mila ne va salva si pe noi ca specie...sunt animale nevinovate...creier avem noi oamenii destul...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei