Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 164 (5371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Șoseaua de centură a Sucevei este finalizată în proporţie de 80%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, s-a declarat mulţumit de modul în care se realizează lucrările la şoseaua de centură a Sucevei, precizând că un prim tronson ar putea fi dat în folosinţă în toamna acestui an. Nechifor a verificat în cursul zilei de ieri stadiul lucrărilor la centura Sucevei, subliniind faptul că de la ultima sa vizită, de acum o lună, se cunoaşte o evoluţie semnificativă a acestei investiţii. Şeful administraţiei judeţene a apreciat faptul că firma care realizează investiţia, SC CF Iaşi, lucrează în momentul de faţă pe toate cele trei tronsoane ale şoselei de centură, reuşind să realizeze o serie de lucrări importante, în special în anumite zone afectate de alunecări de teren. Cătălin Nechifor a declarat că în momentul de faţă lucrările la centura Sucevei sunt realizate în proporţie de 80%. El a ţinut să precizeze că în ultimul an, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a plătit 195 de miliarde de lei vechi pentru lucrările la această investiţie.

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor implicaţi, şi celor care realizează construcţia, şi celor care asigură asistenţa tehnică, pentru faptul că ritmul în care se lucrează la varianta de ocolire este vizibil crescut. În comparaţie cu luna trecută s-a lucrat foarte mult. Dar trebuie spus că a existat şi o finanţare pe măsură, numai în ultimul an alocându-se circa 195,9 miliarde lei de lei vechi pentru continuarea lucrărilor”, a explicat preşedintele CJ Suceava.

 

Compania de Drumuri Naţionale a achitat restanţele pe care le avea către constructor

Nechifor a adăugat că tronsonul şoselei de centură care face legătura între DN 2 (Pătrăuţi) şi DN 17 (Şcheia) va fi dat în folosinţă în toamna acestui an. Pe de altă parte, trebuie spus că din estimările făcute de constructor, dar şi de către şeful administraţiei judeţene, şoseaua de centură a Sucevei ar putea fi finalizată în totalitate în luna noiembrie 2013.

„Una din preocupările noastre va fi să găsim o soluţie tehnică pentru a pune în funcţiune acest tronson, legătura dintre DN 2 şi DN 17, şi aici contez pe suportul constructorului şi al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi de Drumuri Naţionale”, a precizat Cătălin Nechifor.

El a mai spus că la sensul giratoriu de la intersecţia şoselei de centură cu DN 17 se intenţionează implementarea unei noi soluţii tehnice, pentru o mai bună circulaţie a autoturismelor. De asemenea, Nechifor a precizat că acest sens giratoriu va fi iluminat pe timp de noapte.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Suceava a ţinut să precizeze că în prezent nu mai există restanţe din partea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale către constructorul şoselei de centură „Sperăm ca şi după rectificarea bugetară să existe suficiente resurse financiare, în aşa fel încât lucrarea să continue într-un ritm accelerat, pentru ca investiţia să fie terminată spre final de an”, a mai declarat Cătălin Nechifor.

Şoseaua de centură a Sucevei va avea o lungime totală de 12,4 kilometri, iar investiţia totală este de 200 de milioane de lei, fără TVA. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoseaua de centură a Sucevei este finalizată în proporţie de 80%.
 Vizualizări articol: 980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Șoseaua de centură a Sucevei este finalizată în proporţie de 80%5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Declaratii hilare soseaua de centura Suceava trimis de
(18 iul 2013, 17:40:14
Articol 2010:"Inaugurarea rutei ocolitoare a municipiului. Asta îşi doreşte pentru 2011 primarul Sucevei, Ion Lungu, care şi-a exprimat speranţa că Ministerul Transporturilor va asigura finanţarea necesară finalizării lucrărilor.Lucrările la ruta ocolitoare a municipiului Suceava au început la sfârşitul anului 2008, iar potrivit proiectului urmează să fie încheiate în 2011."
Articol 2011:"Centura ocolitoare a Sucevei va fi gata la anul viitor, avanseaza seful municipalitatii, Ion Lungu.Edilul sef se bazeaza pe aceea ca la ultima descidere la fata locului a ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, firma constructoare a dat asigurari ferme in acest sens."
Articol 2012:"Şoseaua de centură a municipiului Suceava, investiţie de peste 360 de milioane de lei, va fi dată în folosinţă în etape, pe porţiuni, în lunile mai, iunie şi octombrie 2012 , a declarat, miercuri, directorul regional al CNADNR, Dănuţ Pilă."
Articol 2012:"Două din cele trei tronsoane ale şoselei de centură a Sucevei ar putea fi date în folosinţă pînă-n decembrie 2012 .Declaraţia a fost făcută de reprezentantul firmei constructoare, Ştefan Hanganu. El a menţionat că lucrările la şoseaua de centură sînt gata în proporţie de 80%."
Articol 2013 "Șoseaua de centură a Sucevei este finalizată în proporţie de 80%":))

2.   Ce bine... trimis de
(18 iul 2013, 20:45:26
"Ce bine" ca la iesirea spre Humor, acolo unde este "zidul plangerii", se va pune un semn de sens giratoriu si 2 becuri... Cati oameni trebuie sa mai moara acolo ca sa fie demolata oroarea aia din mijlocul soselei ???
3.   Comentariu trimis de
(18 iul 2013, 23:03:30
Este o mare ruşine ce se întâmplă cu şoseaua de centură, iar asta arată competenţa celor de sus. O şosea care include un "zid al morţii", unic în Europa, cu un podeţ la ieşirea din Iţcani spre Siret pe E85 unde două tir-uri mai, mai că se acroşează, cu benzi de circulaţie demne de un drum judeţean, cu o calitate a asfaltului mai mult decât deplorabilă, asta e celebra şosea de centură de care domnul Nechifor este atât de mândru. Ruşine, domnule Nechifor. Asta arată că funcţia pe care o deţineţi momentan este cu mult prea mare pentru posibilităţile dumneavoastră şi nu numai atât, dar aţi dat dovadă şi de o mare nesimţire când aţi mulţumit celor de la SC CF Iaşi pentru lucrări. Ştiind cât de mult şi-au bătut ei joc de lucrare şi din respect pentru suceveni, v-aţi fi putut abţine, pentru că nu v-a obligat nimeni să le mulţumiţi şi nici nu era prevăzut în caietul de sarcini lucrul ăsta. Sunt unul din cei care v-au votat sincer, dar îmi permit acum să spun că în acest moment nu sunteţi cu nimic mai prejos decât Domnul Flutur, din contră. Ruşine, mare ruşine pentru Suceava...
Şi apropo... Eu dacă aş fi în locul d-voastră, aş da ordin imediat să se dărâme "zidul morţii" şi să se monteze piloni laterali ca în toate ţările civilizate pentru a nu mai avea şi alte vieţi pe conştiinţă!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei