Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 164 (5371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Revendicări

Disponibilizaţii de la Termica au pichetat Prefectura Suceava pentru a doua zi consecutiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salariaţii de la Termica Suceava care urmează să fie disponibilizaţi au pichetat sediul Prefecturii pentru a doua zi consecutiv. Numărul celor care i-au fluierat pe guvernanţi şi pe şefii administraţiei locale a fost ceva mai mic decât marţi, dar chiar şi aşa glasurile nemulţumiţilor s-au făcut auzite în tot Palatul Administrativ. Pe lângă scandările deja consacrate, „Hoţii! Hoţii!”, din piepturile oamenilor a răsunat şi mesajul „Jos USL!”.

Salariaţii de la Termica vor mai picheta Prefectura Suceava şi în zilele de joi şi vineri, iar dacă revendicările lor nu vor fi satisfăcute se va recurge, cel mai probabil la alte metode de protest. Până acum, disponibilizaţii care au lucrat la societatea de termoficare a oraşului au mai organizat acţiuni de protest şi în faţa Primăriei Suceava, dar şi la sediul Termica, unde i-au cerut explicaţii directorului Ovidiu Dumitrescu.

De la Termica Suceava au plecat acasă 282 de persoane ca urmare a programului de restructurare. Zece dintre acestea, care aveau contract de muncă pe perioadă determinată, au plecat în şomaj, fără a mai primi şi alte drepturi băneşti. Restul de 272 de salariaţi urmau să plece acasă cu plăţi compensatorii, dar şi cu ajutoare suplimentare la indemnizaţia de şomaj până la nivelul salariului mediu pe economie, respectiv 1.549 de lei. Acest lucru nu s-a întâmplat, deocamdată, situaţia de la societatea de termoficare dar şi la nivel guvernamental dovedindu-se mult prea greoaie.

În final, 45 dintre angajaţii Termica au renunţat la banii care completează indemnizaţia de şomaj şi au acceptat doar plăţile compensatorii, în general 18 salarii.

Ceilalţi salariaţi, 227 la număr, se află în concediu fără plată de mai bine de o lună de zile şi aşteaptă emiterea Hotărârii de Guvern, blocată între timp la Ministerul Finanţelor, prin care să se aloce sumele necesare completării veniturilor la indemnizaţia de şomaj până la cuantumul de 1.549 de lei. Până acum, cei 227 de oameni au primit doar 15% din salariile compensatorii, iar şomajul nu-l pot încasa pentru că se află în concediu fără plată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Disponibilizaţii de la Termica au pichetat Prefectura Suceava pentru a doua zi consecutiv.
 Vizualizări articol: 1223 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Disponibilizaţii de la Termica au pichetat Prefectura Suceava pentru a doua zi consecutiv3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei