Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 164 (5371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune de prevenire

Poliţiştii le-au împărţit bicicliştilor veste reflectorizante, în încercarea de a reduce numărul de accidente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii rutieri au organizat acum câteva zile o serie de acţiuni de prevenire a accidentelor în care sunt implicaţi bicicliştii, cel mai important aspect fiind legat de împărţirea de veste reflectorizante. Acţiunile au fost organizate pe fondul numărului mare de accidente rutiere din ultima perioadă în care au căzut victime biciclişti, cel mai adesea din vina lor.

Poliţişti de la Compartimentul de Prevenire a Criminalităţii, împreună cu agenţi din cadrul formaţiunilor de poliţie rutieră de la Fălticeni şi Gura Humorului, au organizat o astfel de acţiune pe DN 2 şi pe DN 17, dar şi pe drumuri adiacente.

„Au fost identificaţi în trafic peste 70 de biciclişti care nu purtau veste reflectorizante şi nu aveau bicicletele dotate cu elemente reflectorizante. Un număr de 24 de biciclişti nu împliniseră încă vârsta de 14 ani. Tuturor acestora le-au fost oferite veste, pixuri şi pliante cu caracter informativ”, a declarat inspectorul principal Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Conform celor mai recente statistici, în prima jumătate a lunii iulie a acestui an, pe raza judeţului au avut loc 17 accidente în care au fost implicaţi conducători de biciclete sau mopede.

Un ultim grav accident s-a petrecut chiar acum două zile, marţi, când un biciclist în vârstă de 75 de ani din Frătăuţii Vechi a fost accidentat mortal după ce nu a acordat prioritate unui autoturism la intersecţia a două drumuri.

Aceste accidente au loc, de regulă, din cauză că mulţi dintre cei care se deplasează pe două roţi nu cunosc nici regulile de bază privind circulaţia pe drumurile publice. Mesajele preventive ale poliţiştilor se îndreaptă şi spre părinţi, mai ales acum, în vacanţa de vară, când minorii biciclişti au nevoie de o minimă instruire privind regulile de circulaţie pe un drum public şi de supraveghere atentă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii le-au împărţit bicicliştilor veste reflectorizante, în încercarea de a reduce numărul de accidente.
 Vizualizări articol: 1367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poliţiştii le-au împărţit bicicliştilor veste reflectorizante, în încercarea de a reduce numărul de accidente5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei