Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 164 (5371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Estul sălbatic

Războiul lemnelor de la Vicovu de Jos: poliţie chemată în miez de noapte, ameninţări şi oameni alergaţi cu un cuţit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Război în toată regula la Vicovu de Jos, acolo unde pădurea aparţinând sătenilor a devenit un adevărat măr al discordiei. Ultimul episod s-a înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri şi a continuat şi ieri dimineaţă, arsenalul folosit cuprinzând ameninţări şi oameni alergaţi cu un cuţit prin centrul comunei. Totul a plecat de la suspiciunea unor membri ai Consiliului de Administraţie al Obştii Vicovu de Jos că din pădurea de 360 de hectare aparţinând celor 500 de oameni din sat se exploatează ilegal material lemnos.

„La ora 21.00, trei oameni din Consiliul de Administraţie, printre care şi eu, am mers în locul numit <La Plopi> pentru a vedea ce se petrece în pădurea sătenilor. Am fost întâmpinaţi de preşedintele Vasile Chifan, pe care l-am întrebat de ce se taie copaci fără a fi marcaţi. Din acel moment a început scandalul”, a arătat Viorel Pârghie, fost preşedinte al Obştii Vicovu de Jos şi actual membru al Consiliului de Administraţie.

A fost completat de un al doilea membru al Consiliului de Administraţie al Obştii, care a precizat că nervozitatea preşedintelui Chifan era evidentă.

„Am văzut trei brazi puşi la pământ şi care erau secţionaţi la 4 metri lungime. Am întrebat ce se întâmplă cu lemnul, dar nu am primit nici un răspuns concret. Mai mult, Vasile Chifan a sărit la bătaie la Vasile Cârstean, care era împreună cu noi, pe care l-a ameninţat în mai multe rânduri. Într-un târziu, după ce am sunat de două ori la 112, a venit şi poliţia”, a spus Vasile Fusa.

Poliţiştii au început cercetările pentru a afla ce se petrece în pădurea aparţinând Obştii Vicovu de Jos.

„Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat o autoutilitară încărcată cu cincisprezece piese de material lemnos, lemn lucru răşinoase, de diferite diametre, având lungimea de patru metri fiecare, neavând marcaj la capete, conform prevederilor legale. Conducătorul auto nu deţinea documente justificative pentru materialul lemnos. În urma inventarierii efectuate de un specialist al Ocolul Silvic Bucovina – Câmpulung Moldovenesc, a rezultat o cantitate de material lemnos de 12,05 metri cubi”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.

 

Lemnul, depozitat în spatele Primăriei Vicovu de Jos

Materialul lemnos a fost adus din pădure şi depozitat în spatele Primăriei Vicovu de Jos, iar în scurt timp va fi predat în custodie pădurarului Mihai Turcu, cel care trebuia să aibă în grijă pădurea de unde s-au tăiat ilegal cei trei brazi.

Deocamdată, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de tentativă de furt calificat, singurul învinuit fiind şoferul maşinii cu care urma să fie transportat materialul lemnos.

Capac la toată nebunia a pus evenimentul de ieri dimineaţă. În timp ce poliţiştii luau declaraţii de la persoanele implicate în acest scandal, Vasile Chifan a pus mâna pe un cuţit şi l-a alergat pe Vasile Cârstean prin centrul comunei Vicovu de Jos. Martorii spun că preşedintele Obştii Vicovu de Jos a fost calmat cu greu de poliţiştii care au ieşit afară, iar dacă nu erau oamenii legii, se putea ajunge la vărsare de sânge.

Poliţiştii au confirmat ieri că au întocmit un nou dosar penal, pe numele lui Vasile Chifan, pe care-l cercetează pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, ultraj contra bunelor moravuri şi port ilegal de armă albă.

Contactat telefonic, Vasile Chifan spune că totul este o înscenare pusă la cale de cei care vor să-l dea jos din funcţia de preşedinte al Obştii Vicovu de Jos. Mai mult, Chifan îi acuză pe poliţişti că au furat lemnul depozitat în pădurea „La Plopi”.

„Poliţia a intrat şi a furat lemnul şi l-a dus într-un depozit clandestin. Am zis că-i iert pentru asta, că în pădurea obştii nu se mişcă nici o frunză fără mine”, a arătat Vasile Chifan.

Cât despre faptul că l-a alergat cu un cuţit pe un alt membru al Obştii Vicovu de Jos, Vasile Chifan are propria versiune: „Domnu Cârstean nu a depus nici o plângere pentru că este prietenul meu. Rebelii vor să mă răstoarne şi găsesc tot felul de şiretlicuri”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Războiul lemnelor de la Vicovu de Jos: poliţie chemată în miez de noapte, ameninţări şi oameni alergaţi cu un cuţit.
 Vizualizări articol: 3952 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Războiul lemnelor de la Vicovu de Jos: poliţie chemată în miez de noapte, ameninţări şi oameni alergaţi cu un cuţit5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bă nu vă lăsați trimis de
(18 iul 2013, 12:26:38
Fiți ”tari”și băteți-vă pentru trei surcele.Chifan tu ai dreptate ,poate pe jumătate. Să vă alegeți barem cu dosare penale sau cu zile de spitalizare că doar sunteți jicoveni ,ce naiba.
2.   AR FI BINE trimis de
(18 iul 2013, 12:41:15
Ar fi bine daca s-ar lua si de la ocolul silvic Marginea pe zi cate o masina de lemn.La ocolul marginea in padurile primariilor(adica a cetatenilor) se cara zilnic cate35-45remorci de lemn de rasinoase,este un jaf total dar nimeni nu ia nici o masura,se impart banutii la o gasca de smecheri.In vreo doi ani de la Marginea pana la palma hotar cu V.Moldovitei va fi rasa toata padurea.ALOOO ORGANELE IN DREPT CE FACETI?LASATI SI LA URMASII NOSTRII UN PIC DE OXIGEN DE LA PADURE.
3.   Toti niste hoti trimis de
(18 iul 2013, 12:53:54
ce sa ales de satul asta sa ajuns sa se puna lupul paznic la oi .NISTE HOTI TOTI DE LA PRIMAR PANA LA ULTIMUL ANGAJAT ,RUSINEE cetatenilor ca accepta asemenea elemente in conducere
4.   * trimis de
(18 iul 2013, 14:10:42
io zic ( nu dau cu paru, zic ! ) legalizaţi iarba !
şi cultivaţi, fraţilor, şi vindeţi, şi fumaţi
ne trebuie teren afânat!! pădurea ? s-o ia naiba !
( P.S.: e mai profitabilă la vânzare, dar...ştiaţihappy )

vom expira oxigen din tuburi purtate-n buzunare
dar ce contează ?! în restu' buzunarelor îs bani
a dreq autorităţi cu-a lor încăpăţânare ?!happy
nu ştiu să "cultive", dar... defrijează de ani şi ani

***

plângând ca o fetiţă ce s-a aşezat pe un bondar
nu se va rezolva nimic ( da' nimic ) niciodată
ce vor respira copii noştri ? Ha! asta-i pe plan secundar
important,acum, e să "mascăm" ... pădurea tăiatăno talking

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei