Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 144 (5351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Mii de oameni, prezenţi la Zilele Siretului, ediţia a VI-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 6.000 de oameni au participat, în perioada 21-24 iunie, la cea de-a şasea ediţie a Zilelor oraşului Siret, care a debutat vineri cu un recital susţinut de Alexandru Recolciuc, urmat de muzică de fanfară.

În deschidere, a urcat pe scenă Adrian Popoiu, primarul oraşului Siret, care a făcut câteva precizări: „Suntem la cea de-a şasea ediţie a acestor zile de sărbătoare, în care aş vrea să mulţumesc Consiliului Local, casei de cultură şi totodată invitaţilor şi publicului. Unul dintre scopurile pe care le include acest spectacol este promovarea valorilor locale, deoarece am încercat să aducem cântăreţi din oraşul Siret, iar în al doilea rând, vreau să menţionez că toată organizarea o facem fără alocări din bugetul local, pentru că avem sponsori”.

 

Tinere talente siretene

Cu ocazia Zilelor oraşului Siret, în prima zi de sărbătoare, Grădiniţa „Luminiţa” din localitate a uimit publicul numeros cu o serie de activităţi pline de cântec, culoare,voie bună şi costume minunate. Micuţii au încântat prin inocenţa şi talentul lor, cu poezia „Pedeapsa mâţei”, urmată de cântecele „Păpădie”, „Fuga jucăriilor”, „Prinţesa păpuşilor”, coordonaţi de profesoarele Irina Ursachi şi Doina Cutaş.

Spectacolul a continuat cu un dialog în versuri, „Greierele şi furnica”, apoi grupul vocal „Licuricii Melodioşi” a interpretat „Mânuţele” şi „Mami şi tati”, susţinut de grupa mare şi coordonat de profesoara Mirela Popoiu.

Nu au lipsit nici fantezia coregrafică „Gummy Style” oferită de grupa mijlocie, şi nici monologul „Pupăza din tei”, coordonatoare fiind profesoara Adriana Costiuc.

Grupul vocal „Do, Re, Mi” a interpretat „Ţup, ţup” şi „La bunici”, coordonaţi de profesoarele Cristina Pîrghie şi Ramona Andriuc.

Activităţile artistice derulate de Grădiniţa „Luminiţa” s-a încheiat cu poezia „Căţeluşul şchiop”, coordonator Erastov Vasa, şi cu dansul popular de băieţi, pus în scenă de grupa mare step-by-step „Spiriduşii”.

Nu în ultimul rând, au fost prezenţi micii artişti câştigători ai locului I pe ţară la Concursul „Voinicelul”, urmaţi de dans bavarez, interpretare de muzică populară, iar până în jurul orei 24 au urmat concertele Band Suceava, Daggu Project şi muzică uşoară, timp în care siretenii s-au putut bucura din plin, împreună cu cei mici, atât de melodii, cât şi de fiecare moment petrecut în tiribombe, tobogane, maşinuţe şi alte acţiuni distractive.

 

Muzică populară, muzică uşoară, ansambluri

Cea de a doua zi de sărbătoare la Siret a continuat cu muzică populară şi uşoară, iar până la ora 19:30 acţiunea s-a desfăşurat în compania Ansamblului „Kolomeika” din Siret, care a stârnit aplauze şi simpatie prin repertoriul de cântece şi dansuri, alături de profesoara Zirca Ianoş, remarcată prin profesionalism.

Spectacolul a continuat cu Ansamblurile „Stejărelul”, „Vicoveanca” şi „Veselka”, după care au urmat încă trei ore de veselie cu muzica de petrecere cu „Bucovina Party”, însoţită de mirosul micilor, al berii de casă şi al porumbului fiert.

Ziua de duminică a fost una la fel de distractivă în compania formaţiei „Marius Leonte Grup”, care timp de două ore a bucurat publicul, lăsând loc apoi ansamblurilor „Zamkova Nadiia” din Siret, „Cervona Kalena”, „Oberich”, „Kozacioc” şi, nu în ultimul rând, tarafului din Ucraina.

 

Spectacol incendiar cu Alex Velea şi Ruby

Ultima zi de distracţie a debutat cu formaţiile „Select” şi „Sorinii”, din Rădăuţi, împreună cu „Royal Grup” din Suceava, iar de la ora 21 au concertat Alex Velea cu frumoasa Ruby, care au distrat de minune publicul care cânta şi dansa cu mâinile în aer.

Seara s-a încheiat în jurul orei 22, când primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, împreună cu membrii Consiliului Local, a oferit o surpriză participanţilor, şi anume un fascinant foc de artificii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de oameni, prezenţi la Zilele Siretului, ediţia a VI-a.
 Vizualizări articol: 1814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mii de oameni, prezenţi la Zilele Siretului, ediţia a VI-a5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei